pink pewter
Accessoires, Artikelen, Budget, DIY, Haarverzorging, Lifestyle, Over mij

DIY: Mijn zelfgemaakte ‘Pink Pewter’. Budget!

Mijn budget versie van de Pink Pewter

Pink Pewter’s zijn die mooie haarbanden die je op meerdere manieren kan dragen. Op je voorhoofd (festival-look) of gewoon als haarband. De festival look laat ik aan mij voorbijgaan, daar kan ik met goed fatsoen niet meer mee rondlopen. Leuk voor de jongere meisjes, not for me anymore.

Hoe maak ik mijn eigen ‘Pink Pewter’ voor pakweg €2?

pink pewter

Wat ik heel erg leuk vind is om je haar in een rol te draaien. Geen idee hoe dat officieel heet eigenlijk…

De echte Pink Pewter’s kosten tussen de €20 en €60 en er zullen er vast wel exemplaren zijn met briljanten en diamanten. (Reminds me, ik wil nog 1/5 staatslot kopen)…

Budget

Bij de Big Bazar vond ik allemaal leuke haarbanden met elastiek aan de achterkant voor nog geen euro, dus direct 5 stuks ingeslagen.

haarbanden_pink pewter

 

Daarna ben ik diverse Youtube filmpjes gaan bekijken en aan de slag gegaan.

 

Wat moet je doen zodat de Pink Pewter goed blijft zitten?

1- Je haar goed preppen. Met hairspray, salt spray, droogshampoo, of vooraf je haar krullen als je fijn en glad haar hebt. Anders glijdt die haarband er in no time weer uit.

2- Tijdens het indraaien van je haar even wat klemmetjes gebruiken, (zie het filmpje) zodat ie niet verschuift. Die meisjes in die filmpjes kunnen dat echt zo makkelijk, ik heb altijd ruzie met mijn haar.

3- ik trek de haarband over mijn oren. Achter mijn oor glijdt hij eerder weg.

Omdat mijn haar vaak na een paar minuten weer ‘inkakt’, heb ik wat bedacht. Niet zelf, ik zag een handige versie in een winkeltje in Utrecht.

Aan de achterkant zit niet gewoon elastiek maar zo’n rol, denk aan die Bun’s waarmee je een knot in je haar kan maken.

Ik had er nog een liggen en die heb ik rucksichtlos doorgeknipt, om het elastiek heen gedraaid en vastgezet met gewone elastiekjes.

 

Zo krijgt de onderkant van mijn Pink Pewter meer volume en daaroverheen rol ik dan mijn haar. Snappen jullie het nog?

Op de foto’s is het beter te zien. Hoop ik.

pink_pewter

Het resultaat!

Nu zit er meer volume in de rol, door die bun. Mijn haar blijft beter eromheen zitten en met een toefje, ehm.. meerdere toefjes haarlak zit ie lekker stevig.

Ik vind het heerlijk bij warm weer als mijn haar niet in mijn nek zit en zo is het weer eens wat anders dan die eeuwige paardenstaart.

haarband

Ik ben eigenlijk vreselijk onhandig met leuke hair-do’s. Zelfs met zo een messy-updo- knot  zie ik eruit als Ma Flodder… Maar deze is toch best gelukt. Al ben ik echt wel wat langer bezig dan die meisjes op YouTube.

Zelf je eigen Pink Pewter maken is ook een super leuke activiteit voor een gezellige ‘girls night’.

Je nodigt je vriendinnen uit voor een gezellige creatieve beauty avond, jouw eigen event, gewoon lekker thuis. Maak het gezellig met geurkaarsen, een hapje en een drankje. Zeker nu de avonden langer worden is dat super knus.

Nog een leuke tip: Iedereen neemt zijn eigen make-up mee, en je kan bij elkaar een nieuwe look maken. Vaak is het verrassend om te zien hoe een ander jou opmaakt, en wellicht brengt het je op nieuwe ideeën. Meestal ga je voor de dagelijkse ‘veilige kleuren’…laat de ander helemaal losgaan met allerlei kleuren oogschaduw, geef ze een carte blanche.  Of laat ieder zijn eigen lipgloss maken. Inspiratie genoeg te vinden in dit artikel: Girl’s Night In (recepten en heerlijke cocktails staan er ook!)

Nog meer leuke ideeen om de perfecte gastvrouw te worden vind je op de website van Westwing.nl, neem eens een kijkje, mogelijkheden te over, voor iedere gelegenheid!

 

Zijn jullie handig met haar tutorials of is een paardenstaart het hoogst haalbare?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
debby
7 jaren geleden

Prachtig dat gedraaide kapsel. Zelf ben ik niet echt heel handig met mijn haar.

Annelou Bangert
7 jaren geleden

Hahahah, rucksichtlos doorgeknipt, geweldig! En leuk ook dit haar, ook voor ons, oldies. Nog leuker als die haarband (toch een beetje kinderachtig) dan aan de voorkant onzichtbaar zou kunnen zijn. Goed en duidelijk beschreven!

Annette - Ann Ages Gracefully

Leuk zeg, dit ga ik ook proberen. Ik heb alleen ontzettend slap haar maar even kijken of dit gaat lukken

Astrid
7 jaren geleden

Hey Babs,

Dat ziet er echt mooi uit zeg! Het resultaat is zeer goed gelukt :). Ik heb eigenlijk zelf altijd mijn haar los, maar vind zoiets wel echt leuk om eens te doen. Vooral inderdaad als het warm weer is :).

Liefs!