dr organic review
Artikelen, Bad & Douche, Dr. Organic, Huidverzorging, Merken, Reviews

Dr. Organic- Moroccan Argan Oil Shampoo & Body Soufflé, Coconut & Lavender Deodorant/ Review

Na het leuke rooftop event van Dr. Organic kreeg iedereen 2 goodiebags mee en mochten wij producten uitzoeken en meenemen die uitgestald stonden. Er stonden veel producten die ik nog niet kende dus hopla, in de tas! Het is eigenlijk bijna niet normaal hoe je verwend wordt na een event. Dit keer op beautybybabs een stapel review, niet te uitgebreid, maar kort over wat ik van de producten vind!

dr organic review

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo 

Deze herstellende en hydraterende shampoo is gemaakt met luxe biologische Marokkaanse Argan olie om het haar te verzorgen en te herstellen. De unieke mix van ingrediënten zorgt voor een rijke shampoo die de haarschubben glad maakt en reinigt, het haar ziet er daarna prachtig en levendig uit.

Wat vind ik ervan?

Prima shampoo. Tijdens het wassen lijkt het alsof mijn haar nog ietwat vettig blijft, maar na het föhnen is mijn haar gewoon schoon en vooral zacht. Ik heb wel het idee dat ik daarna wel weer sneller geneigd ben om mijn haar weer te wassen. Vaak zit er een dag of drie- vier tussen, maar nu vind ik het na twee dagen wel weer tijd voor een wasbeurt. De geur herken ik als de vaak typische geur van argan olie. Niet onprettig maar ook weer niet mijn grootste favoriet.

moroccan argan oil

Als ik deze shampoo vergelijk met de Charcoal Shampoo van Dr. Organic dan lijkt deze shampoo meer geschikt voor heel droog haar om de vochtbalans te herstellen. Vooralsnog blijft de charcoal shampoo en conditioner mijn favoriet.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo- €9,99

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Soufflé

Deze ultra-opgeklopte bodycrème biedt de hele dag weldadige bescherming tegen vocht zonder dat het te zwaar of vettig aanvoelt. De voedende extracten helpen de droge, gevoelige huid te hydrateren en beschermen en verbetert de stevigheid van de huid. Deze lichte en goed opneembare bodycrème helpt bij het vernieuwen en kalmeren van de huid en is geschikt voor gebruik op het hele lichaam. Vochtinbrengend, voedend en subtiel geparfumeerd.

dr organic moroccan oil body souffle

Wat vind ik ervan?

Ik had een luchtige mousse-achtige substantie verwacht, maar het is meer een solid oil die je goed moet uitwrijven over de huid. Er ontstaat dan een stug laagje over de huid, alsof het niet echt intrekt. Je houdt ervan of je haat het. Ik vind het persoonlijk af en toe wel prettig, mits het op de rug van mijn hand zit en niet op mijn vingers. Want je hebt echt het gevoel dat er iets sticky op je vingers zit. Terwijl het niet echt plakkerig is, maar wel het gevoel geeft alsof je een lippenbalsem hebt gebruikt.

dr organic moroccan argan oil body souffle

Dit soort crèmes maken dat rimpeltjes op bijvoorbeeld je handrug gladgestreken worden en dat vind ik ook wel handig als mijn handen op een foto moeten, bijvoorbeeld voor een review van een nagellak. Dan zie ze er weer heel smooth uit.

dr organic moroccan oil body souffle

De geur is net zoals bij de shampoo de kenmerkende argan olie geur.

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Body Soufflé- €13,99

Dr. Organic Lavendel Deodorant

Dr Organic Lavendel Deodorant is mild voor de huid. De combinatie van ingrediёnten zorgt voor langdurige bescherming, verfrist de huid en remt de groei van bacteriën die onaangename geuren veroorzaken.

Wat vind ik ervan?

Zodra je de deksel van de roll-on deodorant af haalt ruik je direct die heerlijke lavendelgeur! Dat doet mij altijd denken aan die heerlijke vakantie in Frankrijk op het platteland. De geur is niet zo heftig dat je hem de hele dag onder je oksel ruikt en dat vind ik wel zo fijn. Want ik haal liever mijn geur van een mooi parfum.

Ik ben geen goede maatstaf wat zweten betreft, want ik zweet overal (vooral ‘s nachts op mijn borst), behalve onder mijn oksels. Fijne deodorant!

Dr. Organic Lavendel Deodorant 50ml/ €8,59

Dr. Organic Virgin Coconut Oil Deodorant 

Deze milde deodorant van Dr. Organic is gemaakt op basis van extra virgin kokosolie die de gevoelige huid verzorgt. De deodorant sluit de poriën niet af en helpt bij het neutraliseren van onaangename lichaamsgeurtjes. Voor een heerlijk fris en schoon gevoel.

Wat vind ik ervan?

Evenals de deodorant met lavendelgeur komt deze in een vorm van een roller. Een roller vind ik best prettig, maar dan moet je hem wel alleen gebruiken na het douchen vind ik. Op een schone, gereinigde huid. Want tussendoor als je al zweet vind ik het geen fris idee. Dan gaan bacteriën toch rond die roller zitten.

dr organic coconut oil deodorant

Deze deodorant is ook heel mild voor de huid en voor wie van een natuurlijke, frisse kokosgeur houdt, houdt zeker ook van deze versie!

Dr. Organic Virgin Coconut Oil Deodorant/ 50ml/ €8,59

Alle producten zijn vrij van: Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Ik heb bewust alle ingrediënten weggelaten, anders wordt het een ellenlang verhaal. Op de website van Holland & Barrett staat alle informatie!

Welk product/geur spreekt jou het meest aan?

 

 

-Deze producten heb ik gekregen-

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
4 jaren geleden

Goed zo’n stapelreview en handig ook! Van roll-on deo’s ben ik net als jij geen grote fan, geef mij maar liever een spray dat vind ik toch hygiënischer, misschien is het alleen het idee. Vind het gewoon niet prettig wanneer er zweet op de roller komt en vervolgens gebruik je ’em weer.. brr! Ben het meest benieuwd geworden naar de shampoo, ben sowieso nog niet bekend met de Moroccan Argan Oil lijn van Dr. Organic. Al zou ik de Charcoal shampoo ook best een keer -uit nieuwsgierigheid- willen proberen.

chucky1012
4 jaren geleden

Mooie opvallende prodcten.
De bodybutter zou ik zeker kopen.
Xoxo

bychristiana
4 jaren geleden

Ik ben vooral benieuwd naar de deo eigenlijk. Ik vind het heel moeilijk om een natuurlijke variant te vinden die goed werkt want ik zweet dus wel onder mijn oksels. Ik ben momenteel een van The ohm collection aan het gebruiken, een natuurlijke creme-variant (ja, heel apart) en toevallig ook met de geur van lavendel.

Annette
4 jaren geleden

Ik ben geen fan van de shampoo’s van dit merk waardoor ik het ook niet aan durf met de andere producten 🙂