Artikelen, Huisdieren, Marie en Toulouse

Er zijn er Twee Jarig Hoera, Hoera!

Marie en Toulouse zijn vandaag 4 jaar geworden! En hun poten vieren ook feest, haha! Ik heb het idee dat ze al zo een jaar of 10 bij ons zijn dus toen ik checkte was ik even verbaasd… Pas 4 jaar? Hoe leuk om te zien hoe verschillend ze eigenlijk van elkaar zijn! Tijd voor een feestje!

Marie en Toulouse zijn broertjes. Wij dachten eerst dat Marie een meiske was, puur omdat zij zich al van kleins af aan als een kittige dame gedraagt. Denk aan Marie uit de Aristocats; wat ijdel en de maniertjes van een kleine dame. Haar loopje is ook heel anders dan die van Toulouse. En ze rent ook een beetje huppelend…

Toulouse is veel stoerder, correctie: was! Hij was de eerste die de sprong over de schutting nam, terwijl Marie vol ontzag en gepaste jaloezie naar hem (op)keek. Nu is Toulouse de bangerik en Marie maakt ‘s nachts hele avontuurlijke tochten door de buurt. Die is dan haar terrein aan het afbakenen en vergadert met het gespuis wat ‘s nachts ook rond ons huis rond sluipt. (En binnen komt om alles op te eten)

Er moet buiten wel iets gebeurd zijn met Toulouse. Plots ging ze minder naar buiten en schrikt van alles en nog wat.

Marie:

 • Kittige dame
 • Snapt soms niet zo goed hoe een spelletje werkt
 • Lichtgewicht. Kilo’s lichter dan Toulouse. Dat kan ook komen omdat ze zo ziek geweest is.
 • Miauwt “mama”
 • Kan snel verontwaardigd zijn als wij haar niet begrijpen. “Zie je dan niet dat mijn voerbakje leeg is?” En krijgen wij vervolgens de donkere, boze, evil blik van haar, haha!
 • Marie eist haar plek op bed op. Komt Toulouse erbij dan gaat ze blazen.
marie op kast 2
Op de kast

Toulouse

 • Stevige vent (Kilo’s zwaarder dan Marie)
 • Rent graag achter een lekker kattensnoepje aan (en is dan zo snel!)
 • Als hij duidelijk wil maken dat hij eten wil dan gaat hij dingen omgooien en krabt hij iedere kast die hij ziet
 • Toulouse luistert goed naar de aanwijzingen van Tom. Tom hoeft maar met zijn vingers te “knippen” waar Toulouse moet zitten en dan doet hij dat ook. Van de stoel op de tafel en terug
 • Toulouse poseert altijd voor een foto
 • Iedere avond moet Toulouse altijd Marie pesten.

Marie en Toulouse

Marie was eerst een moeilijke en kieskeurige eter. Nu eet ze plots weer alles. Toulouse laat het merken dat hij het niet lekker vindt door hard weg te rennen. “Bah, alweer kabeljauw!”

Ze houden allebei van knuffelen. Toulouse vind ruw aaien het fijnst.

Toulouse ligt het liefst helemaal tegen mij aan. Toen ik zo een pijn in mijn nek had (en hoofdpijn) kwam hij met zijn rug tegen mijn nek aan liggen. Lief hè, alsof hij mijn nek warm wilde houden.

Ik wil ze voor geen goud meer missen en ik had ik de middelen en een groter huis dan zou ik zo meer katten erbij willen hebben. En honden. Want dieren geven je liefde en echte vriendschap.

marie en toulouse

Liefs, Marie ♥ en Toulouse ♥

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
1 jaar geleden

Hartelijk gefeliciteerd met de poezen 🎉🎉

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Gefeliciteerd en Amy trakteert ze op haar lievelingssnackje (eigenlijk niet gezond) slagroom….Wat een geweldige foto’s ze zijn zo fotogeniek. Dieren geven zoveel plezier en zijn er altijd en bovenal ze oordelen niet 🙂 Fijne zondag.

Tessa
1 jaar geleden

Nog gefeliciteerd! Wat een geweldige fotos

Deb
Deb
1 jaar geleden

Gefeliciteerd! Time flies! Ze zijn zo leuk en lief samen. Fijn dat ze ook van knuffelen houden. Grappig hoe die karakters veranderen en dat Marie nu de stoere van de twee is, van wie jullie eerst dachten dat het een zij was, geweldig.

bychristiana
1 jaar geleden

Awwwwwww, GEFELICITEERD!!!!! En een poot en een lik van Sketch, haha (als ze willen natuurlijk, niet alle katten zijn dol op hondjes;-)) Oh, wat een heerlijke foto’s, de een nog snoeziger dan de ander. Die afsluitende foto is trouwens ook geweldig. Blij om te zien dat jij ook zo veel foto’s maakt. Op mijn telefoon zijn de meeste foto’s inmiddels ook van Sketch. Die wordt trouwens deze maand 1, we hebben de feestmuts al klaar liggen!

Iris
1 jaar geleden

Wat een lieverds!! Ik smelt helemaal weg. Gefeliciteerd met deze schatjes!

Irene
1 jaar geleden

Ook namens ons gefeliciteerd Marie en Toulouse! 🎉 Vandaag vieren wij ook feest, we zijn alweer twee jaar geworden vandaag. Al vieren wij het niet hoor. We doen gewoon wat we normaal ook doen. Slapen, naar buiten kijken, vrouwtje pesten. Oh ja en het baasje werkt thuis vandaag. Die moeten we natuurlijk wel helpen 🤣veel liefs! Dosje en Flopje 😺😺

Annette
1 jaar geleden

Wat een hompies waren het, gefeliciteerd. Skoet wordt alweer 18 in September maar wordt wel echt oud nu, ze heeft last van haar nieren maar weigert special voer. Ach ik laat het maar, ik wil op mijn oude dag ook geen ‘vies’ eten en alleen nog wat ik lekker vind haha. Zolang ze geen pijn heeft laten we haar maar aanhobbelen.