Esthederm Photo Regul soleil fort- Review 9 esthederm photo regul Esthederm Photo Regul soleil fort- Review
Artikelen, Huidverzorging, Reviews, Zonbescherming

Esthederm Photo Regul soleil fort- Review

Dat is een hele mond vol, maar klinkt ook heel professioneel. Over wat voor een product heb ik het? Een zonbescherming maar dan wel een heel speciale. Pigmentvlekken verhelderen en de rest van je huid wordt wél bruin…

esthederm foto regul met boekje 

Ik kreeg van de webshop Viva Pure een flacon Esthederm Photo Regul toegestuurd. Ik heb wel (BB) crèmes en minerale poeders met een SPF factor thuis, maar dit  is voor mij een totaal nieuw concept. Zonbescherming die pigmentvlekken verhelderd…. Het zou toch perfect zijn dat je in de zon kan gaan zitten en dat je pigmentvlekken lichter van kleur worden!

 

Over Photo Regul

 • Uniek zonneproduct voor een huid met een onregelmatige pigmentatie
 • Voor een egale bruining van de huid, verheldert de pigmentvlekken in de zon net zoals de Photo Reverse maar bruint de huid op de plaatsen waar geen pigmentvlekken aanwezig zijn.
 • Voor een zeer mooie egale bruining voor een huid met pigmentvlekken met biologische interne bescherming van de huidcellen tegen voortijdige veroudering door UV-straling, activeert het huideigen beschermingsmechanisme en opname van de goede eigenschappen van de zon.
 • Externe bescherming voor een veilige blootstelling aan de zon op alle gebieden of zonnesterkte
 • Met dit product is het toch mogelijk veilig van de zon te genieten zonder bang te hoeven zijn voor de toename van pigmentvlekken, bestaande pigmentvlekken worden niet donkerder!

Gebruiksaanwijzing:

20 Minuten voor blootstelling aan de zon aanbrengen op een gereinigde huid op de hals, gezicht en decolleté, vervolgens iedere 2 uur en na het zwemmen herhalen voor een optimale bescherming

 • Zonneproduct voor een onregelmatige teint
 • Photo Regul zorgt voor een mooie egale en gouden kleur.
 • De huid krijgt al het goede van de zon en het slechte wordt tegen gegaan.
 • Activeert het huideigen beschermingsmechanisme.

esthederm photo regul

Bijzonder! Esthederm werkt met  sterren in plaats van SPF

De SPF index meet het risico op verbranding, maar houdt geen rekening met huidveroudering en gevoeligheid. Institut Esthederm werkt met zonnetjes, of sterren, om aan te geven welk product voor welke zonsterkte gebruikt moet worden. In het weerbericht wordt altijd de UV-index aangegeven, en vanuit deze theorie werken ook de zonneproducten van Institut Esthederm. Hieronder staat aangegeven tot welke UV-index welk product optimale bescherming biedt.

 • 1 ster lentezon, korte blootstelling (UV-index: 1-4)
 • 2 sterren normale tot hoge zonsterkte en -belasting. Gebruik voor 12:00 uur en na 14:00 uur (UV-index: 4 – 8)
 • 3 sterren extreme zonsterkte. Gebruik in de bergen, tropen, op boten en tijdens lange blootstelling aan de zon. (UV-index: 8+)

Het product wat ik kreeg heeft 3 sterren dus ik kon rustig van de zon genieten. Nu moet ik zeggen dat het wel heel lang duurde voordat de zon kwam en verder kom ik nauwelijks buiten. Maar zodra het aangenaam zonnig werd ben ik direct de tuin in gedoken.

Wat vind ik ervan?

Als je de dop eraf haalt is de tube nog geseald, netjes! De crème is in het begin lichtgeel van kleur maar daarna op de huid kleurloos. Ik heb overigens zonder make-up in de zon gezeten. (dat doe ik nooit in de tuin, niemand die mij ziet ;))

De geur is zacht bloemig, heerlijk!

photo regul op hand

Ik heb nauwkeurig gekeken en ik zie helaas geen groot verschil, in ieder geval heb ik niet méér pigmentvlekken gekregen…  maar ik ben ook niet bruiner geworden. Dit soort producten zijn het best te testen als je op vakantie gaat,  denk ik. Ik wordt ook nooit snel bruin in de tuin, dan zou ik een paar dagen naar zee moeten gaan als de zon flink schijnt.

Met andere woorden, ik kan niet hardmaken dat er iets zichtbaar veranderd is. Maar smeren moeten we toch, toch? Voorkomen is beter dan genezen.

Inhoud: 50ml €66,87 en is volledig transpiratie- en waterproof.

Er is een ruime keuze aan zonneproducten bij Viva Pura. Ga je nog op vakantie, dan zal ik zeker even een kijkje nemen!

Institut Esthederm is een exclusief en onafhankelijk Frans schoonheidsmerk. Met meer dan 35 jaar onderzoek en meer dan 80 bewezen gepatenteerde formules verzekert Institut Esthederm je ervan dat jouw huid de allerbeste verzorging krijgt. De zonverzorging producten van Institut Esthederm werken samen met de huid en activeren deze om zichzelf te herstellen.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
6 jaren geleden

Het klinkt in ieder geval heel goed. Ik heb ook last van te veel pigmentatie in de zon. Maar bruiner word ik ook niet snel hihi. Inderdaad misschien heel goed om zoiets op vakantie te gaan testen. Ik zie in de comments dat je ook een Ierse afkomst heb. Dat had ik nooit gedacht. Wat leuk! Logisch inderdaad dat je daar dan ook wat van hebt geerfd;)

jeapiebel
6 jaren geleden

Persoonlijk wil ik zelf ook nooit bruin worden. Hou het maar zo met of zonder bescherming word ik toch bruin. Het zit in de aard van het beestje. Ik ben bruin en zal altijd bruin blijven. Toch blijf ik smeren. Ik had niet verwacht dat je niet snel bruin wordt, omdat je Indische bloed hebt. Mijn kinderen zijn sneller bruin dan ik. 🙂

Annette
6 jaren geleden

Best handig die aanduiding van van de SPF factor word je ook niet altijd wijzer. Je moet geloof ik dan ongeveer een kopje vol smeren om die beschermfactor te krijgen. 🙂

chucky1012
6 jaren geleden

Wat een naam!
Klinkt erg goed.
Ik bescherm graag goed de huid van het gezicht in de summer.
Maar de prijs houdt me tegen.