KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip 9 corona KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip

Hallo KeeKers, we kunnen er niet meer onderuit. Dat vreselijke Corona virus breidt zich alleen maar uit. En daar wordt niemand gelukkig van. Niet eens alleen vanwege de kans dat je getroffen wordt door het virus, maar eigenlijk meer door alles wat er eromheen aan de hand is. Hamsteren, desinfectielotions die uit ziekenhuizen gestolen worden? Een run op mondkapjes? En mogen wij opa nog bezoeken?

KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip 11 corona KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip

Er komt vast binnenkort een “slot” bij ONO waar mijn schoonvader verblijft. Dat zal inhouden dat niemand of er maar 1 familielid even langs mag komen en dan met een bliksembezoekje. Ik begrijp dat ze de kwetsbare ouderen niet bloot willen stellen aan bezoekers waarvan je niet weet of ze besmet zijn.

KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip 13 corona KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip

De beste man is blind en kan zelfs niet meer zijn drinkbeker pakken vanwege de Parkinson. Nu zijn daar natuurlijk opgeleide mensen die hem verzorgen, maar hij wordt dan vast nog eenzamer als hij niet meer uit kan kijken naar de bezoekjes van de familie. Anders zit hij daar maar een beetje in een stoel in “het donker.”

KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip 15 corona KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip

Wij zagen op televisie een man die ook niet meer bij zijn 93-jarige moeder mocht komen, en hij is bang dat zij een dezer dagen zal overlijden. Hoe triest.

Deze foto maakte Tom toen wij uit ONO kwamen. Toen het zo stormde. Ik vind het een prachtige foto…

KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip 17 corona KeeK op de WeeK 10- Corona, Kroelen, WC-Papier & een Filmtip

Hamsteren

Ik hoopte dat het wel los zou lopen, maar half Nederland blijkt nu aan het hamsteren te zijn… Wij dus niet, maar wat is wijsheid? Er waren natuurlijk al mensen die al heel snel aan het hamsteren geslagen waren en nu je in het nieuws hoort dat steeds meer mensen hun karren volgooien dan word je zelf ook bang dat er straks niks meer is. Vooralsnog gaan en willen wij niet hamsteren. Heb jij je huis al volgestouwd met bijvoorbeeld wc papier? Bizar, dat is wel het laatste waar ik aan zou denken.

In België zag ik idioot lange rijen voor de kassa’s. Zelfs bij de Efteling is de wachttijd korter. Die is overigens ook gesloten. Begrijpelijk natuurlijk.

School?

Ik vind het absoluut verkeerd dat de (basis)scholen open moeten blijven. Als Tom jonger zou zijn dan hield ik hem thuis. Om te voorkomen dat hij ziek wordt. Kinderen stoeien en zitten veel meer op elkaars lip dan (jong) volwassenen. Hoezo geen handen meer schudden, maar wel grote groepen kinderen bij elkaar? Ik vind het linke soep.

Geen events

Ik ben heel blij dat de events waar ik voor uitgenodigd was afgelast zijn. Ik had het eigenlijk al verwacht. Hoef ik niet meer na te denken of ik wel of niet ga. Beauty events zijn leuk, maar voor een gezellige middag en een leuke goodiebag ga ik liever geen risico lopen. Zeker niet na wat ik zelf heb meegemaakt. Een longontsteking is geen verkoudheid, het is echt heel heftig.

Genoeg over het virus. Laten wij hopen dat het snel warmer wordt en dat het hierbij blijft. Ik hoop dan wel dat landen zich nu beter voorbereiden op dit soort calamiteiten.

Netflix film: Horse Girl

Het verhaal gaat over Sarah, een vrouw die in een hobbywinkel werkt en dol is op paarden en misdaadseries. Zij heeft last van vreemde dromen en weet op een bepaald moment niet meer of ze droomt of dat iets echt is.

Een bijzondere film. Sarah denkt eerst dat haar verstand het af laat weten maar daarna heeft ze het gevoel dat alles juist echt met haar gebeurd. Ik vond het wel een beetje een trieste film met een triest meisje maar eigenlijk heeft het een soort van happy end. En Alison Brie speelt het geweldig. (Misschien kennen jullie haar nog van The Community). Alles is visueel zo mooi in beeld gebracht (frisse kleuren), dat de hele film er een beetje als een bizarre droom uitziet. Wat is echt en wat niet?

Toulouse

De laatste tijd kruipt Toulouse zo lief tegen mijn buik aan. Af en toe heb ik last van mijn buik en het lijkt wel alsof hij het aanvoelt! En als vrouwtje met hem gaat kroelen dan gaat ie er helemaal voor liggen. 😉

Tot de volgende KeeK!

Hoe heb jij deze week ervaren met alle ontwikkelingen rondom het Corona virus? Alles gevolgd op het nieuws, meer boodschappen ingeslagen en je kind wel of niet naar school?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 jaren geleden

Arme Opa, het is voor zijn eigen bestwil, maar ik kan me voorstellen dat het voor de ouderen zo eenzaam is op deze manier. Ik hoop dat de maatregelen hun werk doen en de wereld zoals wie die kenden snel weer terug zal komen. Het was allemaal zo vanzelfsprekend en dan gebeurt dit. Sta je wel weer ff met beide benen op de grond. Ik had niet verwacht dat het zover zou komen hier. Kinderen zijn gelukkig thuis aankomende tijd, maar die voelen zich ook opgesloten en vervelen zich. Ze krijgen hier ook huiswerk, dus blijven ze hopelijk wel een… Lees verder »

Rory
2 jaren geleden

Kan er echt heel boos om worden, dat hamsteren. Je hoort dat mensen die keihard voor ons werken aan het einde van de middag, begin van de avond geen boodschappen meer kunnen krijgen. Laat staan de ouderen en of kwetsbaren voor wie het al link is om zich naar de supermarkt te begeven. Dat is een beetje wat ik bedoelde met de paniekerigheid die mensen elkaar opleggen. Want inderdaad, als iedereen hamstert wat blijft er dan over? Heel eerlijk heb ik online wat (teveel) pakjes paracetamol ingeslagen – ik had niets meer in huis – maar die ga ik dus… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

Tot gisteren mocht er één bezoeker per client per 24 uur komen. Sinds vandaag helemaal geen bezoek. Ik heb veel (een stuk of 30) familie leden gebeld met dit nieuws en iedereen op één iemand na begreep het. Ik hoorde dat onze receptie veel boze bezoekers te woord moesten staan….. Morgen weer werken. ben benieuwd hoe het dan er aan toe gaat

Tessa
2 jaren geleden

Tot gisteren mocht er één bezoeker per client per 24 uur komen. Sinds vandaag helemaal geen bezoek. Ik heb veel (een stuk of 30) familie leden gebeld met dit nieuws en iedereen op één iemand na begreep het. Ik hoorde dat onze receptie veel boze bezoekers te woord moesten staan…..

Petra
2 jaren geleden

Mensen doen rare dingen in tijden van Corona, wow!! Ik ben blij dat er geen school is, en ik gelukkig van thuis uit kan werken! Hopelijk mag dit snel keren… Dikke knuffel daar, ook aan de opa.

Irene
2 jaren geleden

Albert Heijn had het al jaren over hamsteren😂 maar zonder gekheid, ik snap daar helemaal niets van. Ik denk dat we over 20 jaar deze tijd nog zo goed kunnen herinneren en misschien gaat het zelfs een keerpunt worden in de geschiedenis. Ik ben in iedergeval thuis. Vanwege de regels op werk mag ik niet werken, want verkouden en verhoging.

annette
2 jaren geleden

Ik ben ook niet aan het hamsteren dus hoop maar dat de supermarkten gewoon toegankelijk blijven en anders maar creatief met de voorraad kast (al staat daar ook niet heel veel in). Ik werk wel komende week vanuit huis en vermoed de week erna ook nog wel. Ik denk dat het heel saai wordt. De eerste dagen zal nog wel lukken want ik heb natuurlijk een berg achterstand door de vakantie maar denk in de loop van de week dat het wel rustiger gaat worden. Mijn dochter werkt in de kinderopvang en ben benieuwd wat ze daarmee doen. Ik hoop… Lees verder »

Mariska
2 jaren geleden

Het zijn echt rare tijden inderdaad en op zich goed dat het op slot gaat. Hebben wij bij onze vader bijvoorbeeld. Die is 27 maart jarig en woont in een verzorgingshuis, maar daar mag maximaal 1 persoon per dag per cliënt komen.. dus we kunnen niet met zn drietjes op zijn verjaardag zijn. Jammer, maar ik sta er wel volledig achter.

bychristiana
2 jaren geleden

Het zijn rare tijden:-( Wij zijn zelf niet aan het hamsteren, maar ik moet zeggen dat ik het ergens wel begrijp. Ik denk dat de mensen die dit doen gewoon heel bang zijn dat niemand op een bepaald moment nog naar buiten mag en daarop voorbereid willen zijn. Iedereen reageert toch op zijn eigen manier op zo’n bizarre situatie. Wat triest van je opa, ik kan me voorstellen dat jullie je heel machteloos voelen en bang zijn dat hij vereenzaamt als jij helemaal niet meer op bezoek mogen komen. Laten we met z’n allen hopen dat er betere tijden voor… Lees verder »

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Klopt rare week.
Nee ik hamster niet, doe gewoon oodschappen.
Maar ben wel bang, moet geopereerd worden en zie er nu nog erger tegen op. Heb geen keus.
Fijn weekend en week, hopen op giede afloop 😘💖🐞🍀