Farah Essence nails at home set-
Artikelen, Nagels

Farah test: Essence Nails at Home!

Farah test: Essence nails at home set

Farah
Farah

 

Vandaag ga ik jullie iets vertellen over de Essence gel nails at home set. Het zetten van gelnagels wordt meestal gedaan in nagel studio’s. Per behandeling ben je ongeveer €20 kwijt, maar voor dat geld heb je voor een paar weken mooie verzorgde nagels. Als je niet naar een salon wilt, kun je je de gelnagels tegenwoordig ook gewoon thuis zetten. Ideaal!

Je hebt dure merken als Sensationail en Alessandro die het mogelijk maken om mooie gelnagels thuis te laten zetten. Het grote minpunt aan deze starterskitten is dat die van Sensationail €69,99 kost die van Alessandro €99,95 kost. Persoonlijk vind ik dat toch iets te veel van het goede. Ik wilde toch graag mooie gelnagels thuis kunnen laten zetten en wachtte geduldig tot er een goedkoper variant kwam. En deze kwam er! Essence heeft sinds kort in haar assortiment een starterskit waarmee je zelf gelnagels thuis kunt laten zetten.
Farah Essence nails at home set-

 

De starterskit van Essence ziet er als volgt uit:

  • Gel Nails at Home UV/Led lamp €29,95
  • Essence gel nails at home primer €2,59
  • Essence gel nails at home peel off gel base €2,99
  • Essence gel nails at home cleanser €2,59
  • Essence gel nails at home clear gel top coat €2,99
    of Essence gel nails at home french gel top coat, maar die heb ik niet getest
  • Essence gel nails at home file €1,99
  • Essence gel nails at home super rich hand & nail cream €2,59

Ik zal jullie in een paar stappen laten zien hoe je snel gelnagels bij jezelf kunt zetten.

Stap 1:
Het is erg belangrijk dat je nagels vetvrij zijn voor je in de weer gaat met je gelnagels. De eerste stap is dus het vetvrij maken van je nagels. Dit doe je door de Essence gel nails at home cleanser. Dit is dus geen remover dat nagellak verwijderd, maar een remover om de vettige laag die over je nagels heen zit te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je nagels vetvrij zijn en dat de primer die je hierna gaat aanbrengen, beter hecht.

Farah Essence nails at home set-2

Stap 2:

Met de Essence gel nails at home vijl maak je de randen van je nagels mooi glad. Let wel op dat je je nagels naar een richting vijlt. Als je dit niet doet, kan het er namelijk voor zorgen dat er haaltjes in je nagels komen en dat wil je natuurlijk niet. Je kan er ook voor kiezen om je nagel met een bokkenpootje naar achteren te duwen, maar noodzakelijk is dit natuurlijk niet.

Farah Essence nails at home set

Stap 3:

Nadat je je nagels vetvrij hebt gemaakt en mooi hebt gevormd met de vijl, kan het echte werk beginnen. Voor je de echte gel lak op je nagels smeert, moet je er eerst voor zorgen dat het ook goed gaat hechten op je nagels. Dit doe je door Essence gel nails at home primer.

Farah Essence nails at home set-

 

Stap 4:
Wanneer de primer op de nagels zit, kun je de Essence gel nails at home peel off gel base op je nagels aanbrengen. Als je naar de textuur van de peel off gel base kijkt, merk je dat het erg stroperig is. Bij het aanbrengen voelt het heel raar, maar naar afloop ontstaat er een mooie (dikkere) laag op je nagels. Wat ook erg fijn is aan deze peel off gel nails is de uiteindelijke gelnagel laag zoals de naam het al doet vermoeden gemakkelijk te verwijderen van je nagels, door het simpelweg van je nagels af te trekken. Schrik niet! Je nagels raken hier niet beschadigd door!

Farah Essence nails at home
Stap 5:
Wanneer de peel off gel base erop zit, moeten je nagels onder de LED-lamp. Deze lamp zorgt ervoor dat de gellak opdroogt en hard wordt. De stekker van de LED-lamp steek je in het stopcontact en het aan/uit-knopje is te vinden aan de achterkant van de LED-lamp.
Wanneer je de LED-lamp aanzet (dit doe je door op het aan-knopje op de bovenkant van de lamp te drukken), geeft de lamp een blauwe kleur. Je legt je vingers onder de lamp en wacht tot het lampje weer uit gaat. Dit duurt ongeveer 1 minuut. En je bent klaar met de eerste laag! Wanneer de lamp zijn werk heeft gedaan, heb je een mooi en hard laagje op je nagels. Er blijft altijd een laagje van de peel off gel base op je nagels achter. Dit laagje verwijder je weer met de cleanser.

Farah Essence nails at home set-6

Stap 6:

Je kan er nu voor kiezen om je nagels neutraal te houden, dan ben je nu klaar. Je hebt dan een mooi, verzorgd glanzend laagje op je nagels. Je kan er ook voor kiezen om een kleurtje aan te brengen op je nagels. Wat nou een groot voordeel is aan de Essence gel nails at home set is dat je normale nagellak kunt gebruiken. De keuze wordt hierdoor erg groot. Ik kies voor deze keer voor een mooi grijs lakje van Essence uit de Essence nail art twin collectie. Naast een lakje van Essence, kun je natuurlijk ook andere merken gebruiken.
Bij het aanbrengen van (gewone) nagellak moet je er wel bij stilstaan dat je de nagellak op dezelfde manier moet laten drogen zoals je dat altijd doet wanneer je nagellak op doet. Je laat de nagellak dus door de lucht opdrogen. Hierna kan je verder gaan met de Essence nail at home clear gel top coat.

Farah Essence nails at home set-

Stap 7:
Wanneer gewone nagellak is opgedroogd, kom je bij de laatste twee stappen bij het aanbrengen van je eigen gelnagels. Om weer een mooi laagje over de gewone nagellak te krijgen, breng je de Essence gel nails at home clear gel top coat over je nagels aan. Wanneer je de clear gel top hebt aangebracht, leg je je vingers weer onder de lamp, wacht 1 minuut en klaar!

Farah Essence nails at home

 

Stap 8:
Wanneer de gel top coat op je nagels zit, haal je weer het vettige laagje dat achter is gebleven na de behandeling met de LED-lamp weg met de cleanser. Het resultaat van al deze stappen zijn mooie verzorgde gelnagels. Om de hele behandeling af te maken, kan je je handen ook nog eens extra verzorgen met Essence gel nails at home super rich hand & nail cream. Essence belooft dat de gelnagels 2 weken intact blijven.

Zullen ze deze belofte nakomen? Ik ben benieuwd!

Tot die tijd…. geniet van je mooie nagels!

Farah Essence nails at home set-

Wat vinden jullie van de Essence gel nails at home set?

Follow on Bloglovin
 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Maaik
7 jaren geleden

Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik deze ga aanschaffen of direct voor een duurder merk ga, ben erg benieuwd!
X