kwast schoonmaken
Artikelen, DIY, Make-up

Handig! Make-up kwasten schoonmaken zonder water

Nee, de credits zijn niet voor mij. Ik zag onderstaande video van Gossmakeupartist op YouTube en moest natuurlijk direct uitproberen of dat werkte. Make-up kwasten schoonmaken zonder water of alcohol.

kwasten schoonmaken

Ik ben nogal slordig qua kwastgebruik. Ik heb genoeg kwasten in huis,onder andere een schuine  om oogschaduw in mijn zelf gecreëerde soort-van-crease op te brengen; diezelfde gebruik ik ook voor het aanbrengen van wenkbrauw poeder. (behalve als er een goed exemplaar in bijbehorend doosje zit)

Genoeg poederkwasten, brushes om alles te mooi te blenden, noem maar op. Ik heb ze binnen handbereik.

Maar deze dame wil alles snel-snel doen (altijd last-minute werk) en ben vaak te gemakzuchtig om telkens wéér een andere kwast te pakken.Ik ben altijd onder de indruk van vrouwen die echt keurig alle namen of cijfers kennen van de kwasten die ze gebruiken en voor elke stap een andere gebruiken. Ik dus meestal niet…

Op de rechterfoto zie je links wat er gebeurd als je je brush in twee verschillende kleuren na elkaar dipt. Op zich is die kleur wel mooi, maar als het niet de bedoeling is krijg je dus een mengsel van paars en blauw.

Als je net zoals ik ongeduldig steeds dezelfde kwast gebruikt, krijg je een ratjetoe aan kleuren bij elkaar.

Zeker als je nog een lichte kleur wilt gebruiken, bijvoorbeeld onder je wenkbrauw, dan moet je toch echt een andere kwast pakken. Met dit handige trucje kan je gewoon dezelfde kwast blijven gebruiken.

Ik heb het natuurlijk over make-up kwasten voor poeder, met vloeibare foundation zal dit trucje niet lukken.

Ik heb geen sponsje in de winkel kunnen vinden zoals hij in de video gebruikt, maar toen bedacht ik dat ik een haarkam/speld  in huis heb, waar ook zo een ruw sponsje aanzit.

De test:

Men neme wat verschillende kleuren oogschaduw. Normaal gesproken tip ik in de ene en dan gewoon in de andere kleur, waardoor het een nieuwe kleur wordt. Leuk, behalve als dat niet de bedoeling is.

Dus wat doe je tussendoor?Je haalt een paar keer je kwastje over het sponsje en hopla! Hij is weer helemaal schoon.

Zo blijven de kleuren netjes en puur zoals ze horen te zijn. En dan krijg je ook geen vieze/gemengde oogschaduw in je pallette.

kwast schoonmaken

Handig, hè!

Gebruiken jullie keurig steeds een schone make-up kwast?

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
6 jaren geleden

Wat een hele goede tip van je om op die manier je make-up brushes schoon te maken 😉
Duidelijke video.