Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 9 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!
Artikelen, Haarverzorging

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Eindelijk heb ik doorgezet wat ik al zo lang graag wil! Ik had mij voorgenomen om nooit mijn haar kort te laten knippen, maar ergens wilde ik het toch eens proberen en nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Ik heb er geen spijt van. Sterker nog, ik had het gewoon eerder moeten doen. En verrassing! Tom zijn haar is nu ook totaal anders. Van heel lang naar kort. Eigenlijk een nog grotere metamorfose. Benieuwd wat jullie ervan vinden, wij zijn er in ieder geval blij mee! #nospon

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 11 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Ik was mijn (halflange) lokken zo zat. Het leek steeds dikker en stugger te worden en ik kon er niks mee. Als ik het net geföhnd had zat het wel oké, maar één dag later was het weer een bosje suf haar wat maar een beetje slap naast mijn hoofd hing. En ik ben niet handig om er iets leuks mee te doen. Een gewone paardenstaart lukte zelfs niet. Mijn haar opsteken was voor mij hogere wiskunde. Had ik mijn haar met een krultang bewerkt dan leek het alleen maar meer uit te drogen. En ja, ik gebruikte ook netjes beschermende producten tegen de hitte.

Ik had een heleboel foto’s gedownload op mijn smartphone van kapsels die ik niet wilde hebben. Dat waren kapsels met aan één kant van die heel lange lokken en kapsels waarbij plukjes haar rechtop stonden, dus met gel erin. En ik wilde het qua lengte zo hebben dat ik mijn haar zelf achter mijn oren kon doen, dus geen “gedekte” coupe. Als dat zo heet in kapperstermen.

De Haarmeester

Hairdesigner Jose Luïs Contreras ken ik al een tijdje; eerst werkte hij in de kapsalon waar ik regelmatig kwam. Nu is hij in Opheusden zijn eigen zaak begonnen en het loopt als een trein. Niet vreemd, deze jongen zit al meer dan 21 jaar in het vak. Hij beheerst alle technieken voor diverse haarstijlen: Europees, Arabisch, Afrikaans etc….

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 19 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Eerst wilde ik een pixie cut, maar hij raadde mij dat af… Dat is echt héél kort zei hij. Wij vonden een tussenoplossing…

Tadaaaaa!

Op weg naar huis bleef ik maar kijken naar mijn nieuwe kapsel! Beetje een blurry foto, het gaat om het idee…

Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort! 25 kort haar Happy New (Short) Hair! Van Lang naar Kort!

Zo blij mee! Ik hoef er nauwelijks nog iets aan te doen, mijn haren drogen gaat lekker snel, ideaal!

Bij de pizzeria 🙂

Ook Tom’s haar is nu een stuk korter. Hij heeft er lang over nagedacht, het is een eeuwigheid geleden dat hij bij een kapper geweest was. Volgens mij was hij toen een jaar of vijf. Tussendoor heb ik het af en toe geknipt, maar zijn haar had nu echt een knipbeurt nodig. En hij wilde een kapsel dat makkelijk in onderhoud was en niet voor zijn ogen hing. Best spannend natuurlijk! Een hele stap van zo lang naar kort. Maar ook weer niet, want hij droeg het altijd in een knot dus op zich leek het al kort.

Wat een fris koppie! Ik vind dat ie er zelfs een stuk jonger uitziet!

Absoluut blij met onze nieuwe coupe!

Dankjewel lieve Luïs, je hebt er weer een vaste klant bij!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mariska
1 jaar geleden

Vind het je heel erg leuk staan hoor zo dit nieuwe kapsel! 🙂

Sonja van de Sande
Sonja van de Sande
1 jaar geleden

Oh wat mooooooi… Staat je prachtig.

Deb
Deb
1 jaar geleden

Wat leuk samen bij de kapper! Ik vind je nieuwe haar geweldig Babs! Heel anders, maar enorm mooi en ook stijlvol. Valt je gave gezicht me ineens ook op 😊! Fijn dat je er nu heel weinig voor hoeft te doen, lijkt me echt ideaal. Vind Tom’s nieuwe coupe ’em ook erg goed staan, is ie er zelf ook blij mee? Geen spijt dat ie z’n lange haar heeft afgeknipt? Ach het groeit ook zo weer aan.

Sonja Timmerman
Sonja Timmerman
1 jaar geleden

Echt heel erg mooi! En ook een mooie kleur.

Natasja
1 jaar geleden

Het staat je prachtig Babs! Jij bent al helemaal klaar voor de lente!

Rory
1 jaar geleden

Staat je erg leuk! Lekker pittig wel. En ook heel mooi van het kapsel van Tom! Staat hem goed. Gek he, soms doe je iets en denk je inderdaad: “Waarom heb ik dat niet eerder gedaan?”

Tessa
1 jaar geleden

Dit kapsel staat je erg goed!

Tessa | Dazzling Beauty
1 jaar geleden

Wauw!! Het korte kapsel staat je echt heel erg goed!!

chucky1012
1 jaar geleden

Prachtige kapsels 👌🏽
Wat staat dit nieuwe kapsel jou zo mooi.
Ik dacht het afgelopen jaar ook aan pixie cut.
Maar nu is mijn kapsel zoveel bijgegroeit.
Ik ga het niet laten knippen.

Xoxo