Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig! 9 marie en toulouse Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig!
Artikelen, Huisdieren, Marie en Toulouse

Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig!

Wie mij al langer volgt weet dat ik 2 kleine bengels in huis heb, 2 broertjes op 4 pootjes, 2 katers genaamd Marie & Toulouse. Zij zijn vandaag 3 jaar geworden en hun poten vieren feest, tralala! Sommigen zullen best verbaasd zijn…Huh? Marie is toch een meisje? Nee, Marie is een heus kereltje, maar toen zij nog een kitten was en wij nog niet zeker wisten of het een hij of zij was vonden wij haar direct typisch een meiske. Haar loopje, haar karakter, de nuffigheid, gewoon een schattig grietje die haar mooie en verfijnde neusje ophaalt voor alle stoere dingen die haar grote broer doet. Het is exact dè Marie uit de Disney’s Aristocats en Toulouse doet ook zijn naam eer aan!

marie en toulouse 8 mei 2019 jarig

Ik zou ze voor geen goud, parfum, make-up of kleding, een groot huis of een nieuwe auto and all the money in the world meer willen missen. Zij horen bij ons en zijn gewoon familie. En mijn liefste vriendjes.

Ik moest trouwens even dubbel checken of ze echt pas 3 jaar zijn, voor mijn gevoel zijn ze al veel langer bij ons!

Luisterboek: Doe en denk als een kat…

Ik heb laatst een onwijs leuk luisterboek beluisterd, want dat doe je met een luisterboek natuurlijk (duh)…

Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand. Bron: Bol.com

doe en denk als een kat

  • Stressvrij, rustig, charismatisch, levensgenieter en onafhankelijk. Zo is de kat. Een kat leert je hoe je kan loslaten, dat alles niet zo een haast heeft. Wij kunnen veel leren van een kat. Zoals een stressvrij leven.
  • Katten zijn vaak het middelpunt van alle aandacht. Of het nu een zwerfkat of een huiskat is. Zodra een kat de kamer binnenloopt straalt hij autoriteit uit. Een kat speelt nooit een vreemde rol, maar is altijd eerlijk. En zichzelf. Dus blijf jezelf, onder alle omstandigheden.

Hou je van katten of wil je gewoon wat tips om relaxter in het leven te staan, dan is dit zeker een leuk en interessant boek!

Niet altijd ZEN in Huize IJ

Marie en Toulouse kunnen intens met elkaar knuffelen maar soms is er ook wat herrie in de tent. Zoals het hoort bij katten en bij broertjes…

Als een van de twee bij mij op bed ligt en de ander wil erbij komen liggen dan gaat dat vaak mis. Blazen, elkaar meppen en dan is het uit met de rust. Vaak kruipt Marie dan onder het bed of ze rent naar buiten. Maar dat de ander dan wel op bed gaat liggen, nou, nee… Dan zijn ze een tijdje verdwenen. En blijkt die plek op bed toch niet zo belangrijk te zijn. Zodra er weer eten geserveerd wordt zijn het weer goede vriendjes…

En iedere avond is het zeker ook 1 keer hommeles. Volgens mij hebben ze dan (lekkere) trek in een midnight snack en dan worden ze onrustig en narrig. Net zoals het vrouwtje als ze trek heeft…Haha!

Slaapjes

Zij hebben ook een vastomlijnd slaappatroon. Overdag liggen ze meestal boven te slapen en pas als er geluiden uit de keuken komen zoals van pannen, bestek en borden, dan komen ze weer eens kijken wat de pot schaft. Daarna gaan ze een uurtje buiten spelen en dan liggen ze tot zo een 24.00 uur weer te pitten. Daarna gaan ze stappen. Ik denk dat ze een vaste route hebben die iedere nacht afgelegd wordt. Marie blijft altijd langer buiten dan Toulouse.

Marie in the spotlights!

Toulouse in the spotlights!

Marie & Toulouse samen

Een bizarre foto van Marie…

Van de week maakte ik deze foto… Kijk eens hoe raar, Marie kijkt naar links, maar in de weerspiegeling van de ruit…?

Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig! 13 marie en toulouse Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig!

Via de spiegel kijkt zij mij aan! Apart, hè?

Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig! 15 marie en toulouse Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig!

Toulouse zat zo lief achter mij mee te kijken toen ik aan het schilderen was…

Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig! 21 marie en toulouse Hieperdepiep, Hoera! Marie en Toulouse zijn jarig!

Zo, ik ga weer terug naar de 2 feestneuzen!

Enne… Hoe leuk is het dat vandaag ook Flopje en Dosje van Irene ook jarig zijn? Deze lieverds natuurlijk ook van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Ok ben totaal geen kattenmens, maar de foto’s van je katten zijn altijd zo leuk. Ze staan altijd zo leuk/schattig/ondeugend enz. Op de foto. Ze horen echt bij jouw. 😘🐱🐈

Petra
3 jaren geleden

Oh wat zijn ze schattig! Gefeliciteerd!

Robin
3 jaren geleden

Wat een mooie katjes! Wij hadden ook een zwarte witte poes. Die foto’s dat ze nog kitten zijn is zo lief. 🙂
Gefeliciteerd!
X Robin

bychristiana
3 jaren geleden

Ach, die foto’s. Wat een dotjes, toen EN nu. Om helemaal bij weg te smelten. Hartelijk gefeliciteerd!!!

Deb
3 jaren geleden

Van harte Babs, met Marie en Toulouse. Vind het nog steeds super leuke namen en het verhaal achter Marie vind ik nog steeds hilarisch. Ach, in Frankrijk is Marie volgens mij ook een jongensnaam 😊. Krijgen ze nog een extra lekkere snack of speeltje of gewoon extra veel knuffels en aandacht vandaag (dat vinden ze nog het leukste waarschijnlijk).

Tessa
3 jaren geleden

Gefeliciteerd

Annette
3 jaren geleden

Lekker al die kitten-spam 🙂 gefeliciteerd met de poezebeesten. Skoet wordt later dit jaar alweer 16 begint wel echt een oude dame te worden met af en toe een speelse opleving.

Bianca
3 jaren geleden

Ahhh zo schattig! Van harte gefeliciteerd xxx

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Hartelijk gefeliciteerd met de lieve en prachtige katten…..
Een feestje waard….

Xoxo

Irene
3 jaren geleden

Ook namens Dosje en Flopje van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag! 🎉 en wat een hoop foto’s hebben jullie!