Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 9 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping
Artikelen, Food & Drinks, Lifestyle, recepten zoet

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Het zijn wel caloriebommen, als je aan de lijn doet kan je beter niet naar deze blogpost kijken. Maar heerlijk zijn ze wel! Ik heb 2 verschillende recepten uitgeprobeerd om Cinnamon Rolls te maken, de een is wat beter gelukt dan de ander, maar ik ga het nogmaals doen en dan combineer ik die 2 recepten gewoon!

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 11 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Er zit enorm veel suiker en boter in en als je zelf iets maakt besef je dat pas. Maar het is ook heel leuk om zelf dit soort dingen te bakken, YouTube staat echt vol met tutorials. En de een doet het weer anders een beetje anders dan de ander.

Amazing Cinnamon Rolls Recipe van Preppy Kitchen

Ik begon met deze Cinnamon Rolls. Deze man maakt nog meer zaligheden en ik moet altijd wel lachen, al die koks vinden hun eigen werk altijd het toppunt van lekker. The best, amazing, so crunchy, so delicious, so yummie… tja, je moet het verkopen aan de kijker. Ik heb nog geen kok gezien die zei: “Gadver, dit is niet te vreten!” of “ik had mij heel wat anders voorgesteld, wat heb ik fout gedaan?“.

Deze man maakte wel een foutje en leuk dat hij het er niet uit monteerde. Hij vergeet op een bepaald moment de suiker! Het enige nadeel aan dit recept is dat je het nog een nacht moet laten rijzen, maar daardoor werd het deeg wel erg lekker luchtig!

Kijk hem blij kijken… 😉

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 13 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 15 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Ik vind het heerlijk om deeg te kneden, dat is zo een lekker gevoel. Deeg dat lekker luchtig aanvoelt, je voelt gewoon dat het goed moet komen.

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 17 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Caramel Pecan Cinnamon Rolls!! Homemade Sticky Buns Recipe

Daarna maakte ik ook een versie met caramel en pecan noten, die leek mij ook heerlijk.

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 19 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Om te zien wat er zoal in gaat:

For the dough:

 • 1/2 cup granulated sugar (110g*)
 • 1 cup milk (240ml*)
 • 2 tsp active dry yeast
 • 5 Tbsp butter, softened (150g*)
 • 2 large eggs
 • 1 tsp salt
 • 4 cups all-purpose flour (600g*)

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 21 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

For the filling:

 • 1 cup packed light brown sugar (175g*)
 • 2 Tbsp ground cinnamon

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 23 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

For the caramel sauce:

 • 6 Tbsp butter (85g*)
 • 1 1/4 cups packed light brown sugar (220g*)
 • 3 Tbsp heavy cream
 • 1 tsp vanilla extract
 • 1 cup pecans (110g*)

Het deeg was bij de eerste versie beter gelukt, ik denk ook dat ik wat teveel gist gebruikt heb, het deeg rees echt de schaal uit, kijk maar!

Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping 25 cinnamon rolls Ik heb 2 Soorten Cinnamon Rolls gemaakt: Met een Cream Cheese Glaze en Caramel Pecan Topping

Het deeg was wat te droog, en omdat ik zo stom was om alles in een schaal te proppen (ik had ze netjes over 2 schalen moeten verdelen bedacht ik achteraf) werd het één grote kluit. Tom kwam op het idee om het even te laten weken in melk en daarna weer in de oven te stoppen. Daarna waren ze wel heerlijk zacht!

Als ik zin en tijd heb ga ik het deeg van het eerste recept gebruiken en die dan met caramel en pecan noten bestrooien. Dan moet het helemaal lukken!

Vind jij cinnamon rolls ook zo lekker?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
24 dagen geleden

Oh wat zien deze er heerlijk uit! Ik wil er graag voor het nieuwjaarsontbijt gaan maken, ik ben zeker geïnspireerd!

Deb
28 dagen geleden

Met caramel en pecan noten ziet er ook heerlijk uit. Die variatie kende ik nog niet. Het zijn inderdaad calorie bommen, maar af en toe moet het kunnen. Misschien dat ik ze met Kerst maak, had gehoopt ergens te kunnen brunchen met Kerst maar dat gaat dus mooi niet door, moeten we zelf maar aan de slag gaan en in het nieuwe jaar weer Sonja Bakker erbij pakken hihi.

Ilona
Ilona
30 dagen geleden

Ziet er heerlijk uit Babs. Ik heb ze wel eens gemaakt met kant en klaar croissantdeeg uit zo’n blikje en dan gewoon met boter, suiker en kaneel én gemalen pecannoten door de suiker en kaneel. Ben dus gewoon een luie bakker en heel helemaal niet goed in het maken van deeg:-)

Daenelia
1 maand geleden

Cinnamon rolls zijn zo lekker! Misschien eens een goed alternatief voor oliebollen dit jaar 🙂 Makkelijker om zelf te maken in ieder geval. Geen frituurpan!

bychristiana
1 maand geleden

Oeh lekker, Babs! Ik vind ze ook heerlijk, alhoewel ik ze nooit zelf maak. Ik ben helaas niet zo’n keukenprinses;-)

chucky1012
chucky1012
1 maand geleden

Zo goed gelukt…..
Yummie…..

Xoxo

Annette
1 maand geleden

Heerlijk, het is lang geleden dat ik zelf baksels maakte. Soms denk ik, moet het echt weer eens doen maar omdat ik best vaak alleen ben weet ik dat ik het dan ook alleen moet opeten hahaha op zich geen straf natuurlijk maar daardoor denk ik toch te vaak, laat maar zitten.