Ik heb een nieuwe camera! Fuji schiet met scherp! 9 camera Ik heb een nieuwe camera! Fuji schiet met scherp!
Accessoires, Artikelen, Lifestyle, Over mij

Ik heb een nieuwe camera! Fuji schiet met scherp!

Op mijn verjaardag kwam Jeroen met een geweldige verrassing. Een Fujifilm XF 1 . Een compacte camera, very retro-looking met enorm veel mogelijkheden.In de aanbieding bij de supermarkt waar ze op de kleintjes letten. Dit kleintje is voor mij een reusachtige aanwinst voor mijn blog. Echt een koopje. De prijs? €50. Ik ben nog aan het experimenteren, maar tot nu toe heb ik deze pictures gemaakt. Kijk je mee?

Fuji XF1 camera

Het zal wel een ‘ouder’ model zijn, want deze camera’s waren eerst tussen de €300 en €400 . Geen bedrag wat ik zo even op tafel leg.

Vaak lees en zie ik dat veel bloggers met grote Nikon en Canon camera’s  rondlopen. Wat kosten die dingen? Vanaf €500 ? Haarscherpe foto’s, dat wel, maar dat kan en wil ik er niet aan uitgeven. Het is en blijft een hobbyblog. Ik ben meer van de tekst dan van de foto’s, zeg maar.

Ik maakte altijd met mijn smartphone kiekjes , maar bijvoorbeeld inzoomen lukte gewoon niet. Dan werd alles helemaal wazig. Dat is vrij lastig als je een scherpe foto van je ogen of een detail van een product wilt maken.

Nou, is ie schattig of is ie schattig? Echt een tof gevalletje van retro. OpYouTube werd gesproken over een typische “hipster” camera. Hmmmm… het zal. Hip voel ik mij wel, maar hipster? Ik denk dan altijd aan onderbroeken.

Ik denk dat deze camera zo voordelig geprijsd is vanwege het handmatig instellen. Je trekt de lens zelf naar voren en scherpstellen doe je ook handmatig. Dus geen zoomgeluidjes.  Who cares! Dit werkt net zo goed.

Maar wat een mogelijkheden heeft dit Japanse stukje techniek! Kekke filters, Macro foto’s, een bepaalde kleur uitlichten, een zachte achtergrond maken… Afijn, kijk maar naar mijn foto’s. Dan zien jullie wat ik bedoel.

En ik ben nog van alles aan het uitvinden. Ja, heel erg blij mee. Foto’s maken wordt weer een stuk leuker zo!

Utrecht op een druilerige dag. Inzoomen gaat goed!

Oranje fiets in Utrecht…

Uitzicht…

De camera pakt de kleur die je uitgelicht wilt zien! (en ik heb echt wel (lach)rimpels, hoor)

Bij het “Hertenkamp” (dit is geen hert.. ;))

DSCF0771 (Custom)

Regenboog!

regenboog

Voor mij zijn dit echt mooie foto’s. In ieder geval stukken beter dan die ik voorheen met mijn smartphone maakte.

Het enige ‘nadeel’ is dat je geen selfies kan maken. Je kan het beeld niet omdraaien, dus… Als je voortaan foto’s van mijn hoofd ziet, dan heb ik op de gok zitten mikken, haha.

Maar fotograferen is nu een wel stuk leuker!

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
7 jaren geleden

Leuk hoor! Ik zeul ook niet met een mega camera rond! Ik heb een Samsung Galaxy fotocamera!
Heb je een schermpje? Lcd.. Pak een spiegeltje en hou die achter je fototoestel! Voila kun je jezelf zien! Zo doe ik het ook!

Debbie
7 jaren geleden

wat cool dat je een nieuwe camera hebt! Fotograferen is leuk, veel plezier ermee?

Fleur
7 jaren geleden

Wat fijn dat je een nieuwe camera hebt joh! Geniet ervan en ik kijk uit naar nog meer foto’s…

Annette - Ann Ages Gracefully

Wat een mooie Babs, leuk ook die uitgelichte kleur, dat vind ik altijd zo grappig. Die van mij kan je ook niet omdraaien…wat ik doe is dus een spiegel voor de display houden zodat ik mezelf kan zien, hahaha is wel altijd een hele toestand maar het werkt.