KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes 9 unorthodox KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes

Hallo KeeKers! Deze week heb ik wat in de tuin gerommeld (lees: puin geruimd), is er weer brood gebakken, heb ik nieuwe spullen gekocht voor mijn kunstzinnige uitspattingen en heb ik een top tip voor een miniserie!

KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes 11 unorthodox KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes

Gegeten

Deze week is er weer brood gebakken, wit brood…

en Tom maakte dit bijzondere brood met bouillon erin…

Indisch

Jeroen maakte dit zalige Indische gerecht. De dagang smoor was super lekker!

KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes 17 unorthodox KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes

Nieuwe schildersspullen

Bij “De Kwast” in Den Bosch had ik wat schildersspullen besteld. Ik gebruik momenteel de acrylverf van de Action maar echt van een goede kwaliteit zijn deze niet. Amsterdam verf is gewoon kwalitatief beter. Ik ben van plan om iedere maand een nieuwe kleur te bestellen en zo langzaam aan alles te vervangen.

Dat potje voor mijn kwasten leek mij ook handig. Ik weet nooit waar ik mijn kwasten moet laten tijdens het schilderen. Dan rollen ze steeds alle kanten op.

KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes 19 unorthodox KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes

Spuitflesjes (helemaal rechts op de foto) zijn handig om te “contouren.” Nee, niet voor mijn gezicht (zie je mij al gaan?), maar rondom geschilderde objecten. Ik moet dat nog gaan uitproberen… Als dat maar goed gaat!

En ze hadden ook handige apparaatjes om verftubes mee plat te maken zodat je alle restjes verf eruit perst. Ik ga hem ook gebruiken voor tandpasta en tubes crèmes, kan natuurlijk ook!

Mini Serie: Unorthodox

Een chassidische vrouw, de 19 jarige Esty, ontsnapt uit Williamsburg (wijk in New York) vanwege o.a. een gearrangeerd huwelijk en reist af naar Berlijn. Zij voelt zich doodongelukkig in de beklemmende Joodse gemeenschap met hun orthodoxe strenge wetten. Er heersen strenge kledingvoorschriften, op een bepaalde leeftijd worden de vrouwen kaalgeschoren en moeten zij een pruik dragen. Ook worden zij geacht véél kinderen te baren. Esty kan zich daarin niet vinden…

In Berlijn hoopt zij een nieuw leven te kunnen opbouwen als een onafhankelijke vrouw. Zij ontmoet daar een groep jonge musici en hoopt ook een plek te kunnen bemachtigen op het conservatorium. Orthodoxe vrouwen mogen namelijk geen muziek maken of zingen en dat doet Esty juist zo graag! Haar man en een (gewelddadige) neef volgen haar naar Berlijn om haar terug te brengen naar New York.

Must See!

Deze mini serie moet je gewoon gaan zien! Ik vond hem zo pakkend, spannend maar vooral, heel bijzonder. Overigens een waargebeurd verhaal, verfilmd naar een boek. Natuurlijk wel wat aangepast voor televisie. Een exclusief kijkje achter de schermen van zo een besloten gemeenschap.

Wat speelt hoofdrolspeelster Shira Haas haar rol overtuigend! Zij heeft ook zo een mooi, bijzonder gezicht waar je naar blijft kijken.

Tip: Er is ook een making off van de serie en ook super interessant om te zien!  Volgens mij alleen maar lovende recensies van de pers, ik denk dat deze serie ook heel wat prijzen in de wacht gaat slepen. Kan bijna niet anders.

Deze week geen leuke foto’s van Marie en Toulouse. Ik heb ze wel gemaakt maar dat heeft te maken een product waarover ik deze week meer over ga vertellen!

Hoe was jouw week? 

 

KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes 21 unorthodox KeeK op de WeeK 16- Unorthodox, Dagang Smoor & Spuitflesjes

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Ja! Die serie zag ik voorbij komen en ik kreeg zelfs een mailtje van Netflix (geautomatiseerd natuurlijk) met deze serie als suggestie voor mij. Toch voelde het niet helemaal alsof het wat is. Momenteel dus nog heel even bezig in ‘Brot’ en Huib zegt toevallig net dat het misschien een idee is om de gemiste seizoenen Homeland alsnog te gaan bekijken. Ik vind haar alleen altijd zo hysterisch en daar word ik dan wat kriebelig van 🙂 Tja, je moet wat in deze tijden hè? het lijkt net alsof we ons suf kijken, maar eigenlijk is het maar een, maximaal… Lees verder »

Jose
Jose
2 jaren geleden

Ik ben smoor op daging smoor

Melanie
Melanie
2 jaren geleden

Unorthodox is echt een super serie! Echt een aanrader

Melanie
Melanie
2 jaren geleden

Unorthodox is echt een super serie! Aanrader voor iederen

Annette
2 jaren geleden

Oh, smoor vind ik ook zo lekker om te eten. Zalig gewoon. Die broden zien er ook weer heel erg lekker uit. Ik had een vrij rustige week eigenlijk zonder ‘gekkigheid’ lekker veel van het weer genoten en heerlijk gelezen in de tuin.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik had inderdaad ook al een trailer gezien van die serie, maar hij lijkt me zo triest:-( Ik moet even kijken of ik me daar een keer aan ga wagen! Wij zijn heel erg druk met onze tuin, en het einde is…..nog lang niet in zicht haha;-)

KoolFamily
2 jaren geleden

Leuke week. Beide broden zien er overigens heerlijk uit.
Serie ga ik eens verder opzoeken… 🙂

KoolFamily
2 jaren geleden

Leuke week. Beide broden zien er overigens heerlijk uit.
Serie ga ik eens verder opzoeken… 🙂

Deb
2 jaren geleden

Ik ben gelijk gaan kijken naar die mini serie op IMDB want hij lijkt me erg goed 👌🏻Momenteel kijken wij naar het nieuwste seizoen van Ozark op Netflix. Fijn die keukenprinsen bij jou thuis 😋. Leuk dat je nieuwe schildersspullen hebt besteld, werkt toch fijner met goede spullen zeker als je vaker schildert en met een merk dat “Amsterdam” heet zit je vast altijd goed 😂 (zegt iemand die daar geboren en getogen is en in haar ❤️ nog steeds Amsterdamse is) . Mijn week was druk, voorbij gevlogen. Gekeken voor een nieuwe auto en een mooie gevonden, spannend allemaal!… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

Veel plezier met de nieuwe verf spullen