KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 9 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?
Artikelen, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Hallo lieve KeeKers! In deze KeeK: een kijkje in onze tuin die wij momenteel catproof maken en opknappen, ik heb prachtige pastels gekocht, een witte chocoladetaart (met monchou) gemaakt en ik heb voor jullie een spannende NetFlix kijktip!

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 11 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Wat ging deze week snel voorbij! Toen het vrijdag was dacht ik oprecht dat het woensdag of donderdag was. Ik vond het best raar dat iemand op Instagram het al over het weekend had en dat ze bij het journaal uitgebreid het weeroverzicht lieten zien voor volgende week. Eind van de middag besefte ik pas dat het al vrijdag was. Haha, lekker scherp van mij!

Tuin opknappen

Eindelijk zijn wij de tuin aan het opknappen. Geen grote verbouwing, maar schoonmaken, opruimen en inrichten. Wij hebben een katten- net gekocht die de tuin moet gaan afsluiten zodat Marie er echt niet meer uit kan. En dat onze vaste klant, de grijze kat, er niet meer in kan. Op de eerste plaats natuurlijk voor Marie en voor onszelf… wij konden niets meer normaal neerzetten omdat ieder opstapje toch werd gebruikt voor de ontsnappingsplannen van onze kleine Marie. Het is een stevig net met metaaldraad erin dus als het goed is kan er straks niks meer in en niks meer uit.

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 13 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Nu kan ik gewoon stoelen en een tafel neerzetten, eindelijk. En buiten schilderen. Ook hebben wij een hogedrukreiniger geleend dus ook die groene aanslag wordt weggewerkt.

Sennelier pastels

Ik heb inmiddels 2 pastel tekeningen gemaakt voor de prijswinnares. Waarom pastel? De foto die de gelukkige winnares graag vereeuwigd wil zien leent zich beter voor pastel dan olieverf. Ik denk dat het onderwerp beter tot zijn recht komt in een pasteltekening…

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 15 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Maar ik was maar niet tevreden met de pastelkrijtjes die ik had. Veel te hard zijn ze. Een set van de Action en een set pastels van van Bleiswijck. Prima voor precisiewerk maar ik zocht ook andere kleuren en zachtere pastels. Unison en Sennelier zijn merken die prachtige handgemaakte pastels maken en ik koos voor Sennelier omdat deze relatief iets goedkoper was. Maar mijn hobby’s zijn wel duur, nu ik mij oriënteer in al die prachtige tekenmaterialen merk ik wel dat goed gereedschap absoluut het halve werk is en tja, daar hangt een prijskaartje aan.

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 17 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Heel blij met deze pastels van Sennelier, ze zijn boterzacht, prachtig voor een blurry achtergrond!

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 19 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Pompoensoep

Tom maakte deze heerlijke pompoensoep…

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 21 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

MonChou Taart

En ik heb een witte chocolade monchoutaart met kersen gemaakt met een recept van de Zoetekauw. Een no bake taart ditmaal. Lekker met monchou, witte chocolade, slagroom, kersen en een bodem van Bastogne koekjes. De bodem was wel een beetje te hard geworden, ik had misschien wat meer boter moeten gebruiken, maar het was te doen. Ik denk dat het ook aan de koekjes kan liggen, wij hadden ditmaal die namaak Bastogne koekjes van de LIDL en niet de originele. Kans dat die veel droger zijn.

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 23 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

Maar wij vonden de taart verder heerlijk!

Film The Honest Thief

Tom Carter (Liam Neeson) heeft door middel van zijn loopbaan als bankrover carrière gemaakt. Hier komt verandering in wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Annie. Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom die zijn naam wil zuiveren. Hij besluit zichzelf aan te geven en het geld in te leveren. Maar dan wordt de zaak aan een corrupte FBI-agent overgedragen. Opeens valt Toms plan in duigen. Bron: Moviemeter

Goede film met Liam Neeson in de hoofdrol, ik vind eigenlijk al zijn films top. Het verhaal zit goed in elkaar en genoeg spannende scènes. Aanrader!

Tot slot iedereen de groetjes van Marie! Hier zit madam te wachten totdat ze gevoerd wordt…het is ook wel een portret, die kleine schattepetat! ♥

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 25 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief? 27 sennelier KeeK op de WeeK 17- Tuin opknappen, Sennelier, Witte Chocolade Taart en een Eerlijke Dief?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Wat een leuke foto van Marie, lijkt net of ze poseert.Wat jij vorige week had, heb ik dus deze week. Compleet in de war met de dagen, zelfs de afspraak met de orthodontist van mijn dochter vergeten. Volgende week wordt alles hopelijk wat relaxter. Ik ben ook zo dol op pompoensoep. Ik at het eerst alleen in de herfst/winter, maar kan het het hele jaar wel eten. Ga het ook snel weer een keertje maken.

Rory
1 jaar geleden

Het ligt ook echt aan deze (corona)tijden dat de ene dag zo in de andere over lijkt te lopen. Ik hoor op de radio allemaal enthousiaste verhalen dat we binnenkort weer naar het buitenland mogen. Nou, laat mij maar even wachten hoor. Even nog niet.
Over series gesproken, wij zijn bijna klaar met The Serpent. Zoooooooo wat een aanrader zeg. Ik moet af en toe echt even weglopen (echt waar) omdat ik het te spannend vind…

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Oooooh Babs. Echt zooooooo waanzinnig goed! Net uit gekeken en nu bezig met het Spaanse El Inocente (Netflix). Heel anders, ook weer goed. En dan later Handmaids Tale seizoen 4. Hahahaha. Wij blijven lekker bezig zo.

Petra
1 jaar geleden

Fijn dat jullie al volop in de tuin aan het werken zijn. Ik moet er mij hier ook eens aanzetten, maar voorlopig nog geen tijd gehad, of ik heb het nog steeds te koud 😀
De soep en de taart ziet er alweer heerlijk uit!

bychristiana
1 jaar geleden

Raar he, dat die dagen soms zo snel voorbij lijken te gaan? Ik las er laatst een artikel over, want ik hoor dat van heel veel mensen. In dat artikel werd gezegd dat omdat je nu niet echt dingen kunt ondernemen ivm de lockdown, de dagen allemaal heel erg op elkaar lijken. Er zitten niet echt uitschieters tussen waardoor de dagen versmelten tot een soort grijze massa van dagen en daardoor lijkt het dus blijkbaar alsof de tijd heel snel gaat. Ach, ik vond er wel wat inzitten. Leuk dat jullie met de tuin bezig zijn, ik heb er ook… Lees verder »

Tessa
1 jaar geleden

Die taart ziet er heerlijk uit

annette
1 jaar geleden

Goed bezig met de tuin, ik hoop dat hij echt Marie-proof wordt. Ze zijn echt houdini’s als ze een gaatje vinden peren ze hem haha. Die taart ziet er ook heerlijk uit. Heb al in geen jaren volgens mij monchou taart gegeten wellicht ook weer eens maken.

Deb
1 jaar geleden

Lekker om de tuin op te ruimen en op te knappen. Hopelijk houden jullie Marie nu in de tuin (en geeft ze het ontsnappen een keer op) en komt die andere kat er niet meer in. Heerlijk die pompoen soep (ik at het eerst alleen in de herfst, maar at het laatst ook weer; super lekker!) en die mon chou taart ziet er ook heerlijk uit. Ik ga straks chocolade-hazelnoot koekjes maken (a la een recept van Project Gezond); niet echt weinig caloriën maar een mens moet af en toe ook eens genieten. Fijne zondag!!

chucky1012
1 jaar geleden

De taart die jij gemaakt had ziet er zo heerlijk uit.
Fijn dat jullie goed de tuin hadden opgeknapt zodat Marie niet kan ontsnappen.
Een hogedrukreiniger is altijd fijn voor een tuin 😉
Zo snel gaat een week….
Hoop dat het met jou ook beter gaat….

Een hele fijne dag Xoxo

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Oh Babs ben benieuwd naar het schilderij van Amy:-) Maar geen haast uiteraard! Fijn dat jullie de tuin helemaal kunnen afsluiten dat zal jou, Jeroen en Tom ook meer rust geven en Marie kan toch lekker naar buiten! Die bodem van Bastogne te hard dat zijn dan inderdaad de koekjes van de Lidl ik bakte een cheesecake in de oven ook met Bastogne en voldoende boter maar de bodem bleef hard van sommige dingen is de echte variant dus toch beter. Hopelijk voel je jezelf fysiek ook wat beter en gaat het goed komen met je medicijnen. Wel O.T. maar… Lees verder »

Ilona
Ilona
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ja ken ik maar dat is hetzelfde de beren gaan daar naartoe. Ben er lang niet geweest maar vroeger was het een op zichzelf staande stichting het is pas later onderdeel van Ouwehands geworden.