keek op de week 18
Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 18- Miskoop, Ischias en Senseo en Fruitige Yoghurt taart!

Hey zomer, daar ben je weer! Iedereen lijkt ook weer een stukje vrolijker en jullie weten het. Het beste beautyproduct is een glimlach. Dat maakt iedereen mooier. Deze week een miskoop, yoghurttaart, verf door het hele huis, ischias doet gemeen pijn en natuurlijk weer een serie!

keek op de week 18

Foto: Shutterstock

Aliexpress

Had ik een anti-reflectie scherm voor mijn laptop besteld bij Aliexpress, had ik niet goed opgelet dat je ook de maat goed moest invoeren. De maat was gelinkt aan de kleur van de folie. Verwarrende informatie op Ali soms, ik kreeg een mini schermpje (iets groter dan mijn smartphone) opgestuurd die dus niet op mijn beeldscherm van mijn laptop past. En ook niet op mijn smartphone 😉

KeeK op de WeeK 18- Miskoop, Ischias en Senseo en Fruitige Yoghurt taart! 7 ischias KeeK op de WeeK 18- Miskoop, Ischias en Senseo en Fruitige Yoghurt taart!

Binnenkort maar een nieuwe bestellen, want buiten zitten met de laptop en de felle zon werkt niet. Heb jij dat ook?

Ischias

Had ik al een paar weken op en af spit, heb ik nu ischias. Ik ben toch maar naar de huisarts geweest en ik kreeg een andere arts, een vrouw. Super aardig, heel precies en de conclusie was dus ischias. Ik had dat ook wel verwacht dat het ischias zou zijn.

Wat is ischias?

Ischias is een zenuwpijn die niet continu aanwezig is, maar bij verschillende bewegingen kan worden opgewekt. De zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in je been. Het is een pijn in de langste zenuw van je lichaam, de grote beenzenuw, die ook wel Nervus Ischiadicus wordt genoemd. Deze zenuw begint in je ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been. Vaak wordt pijn in de lage rug onterecht ischias genoemd.

rugpijn

Foto: Shutterstock

Ischias wordt in de regel gezien als een soort waarschuwing voor een dreigende hernia. De pijn kan ook verband houden met een vernauwing van het wervelkanaal (Het syndroom van Verbiest, spinale stenose) Bron: Het Rugcentrum

Au, au!

Liggen, vooral opstaan na een nacht slapen is echt het verbijten van de pijn en het duurt dan ook even voordat ik naast mijn bed sta. Te lang zitten is ook killing, maar lopen gaat weer prima.

Ik kreeg tabletjes mee tegen neuropatische pijn, maar eigenlijk zijn het gewoon anti-depressivia. Ben ik vrolijker geworden? Nee, ik merk daar niks van, maar dan moet je die tabletten eerst een paar weken slikken.

Is de pijn minder? Nee, ook niet. Gelukkig moest ik direct weer een afspraak bij haar inplannen om te kijken hoe het gaat. Dus deze week terug. Het maffe is dat ik ze ‘s avonds laat moet innemen, want je kan er slaperig van worden (geen alcohol, niet autorijden). Ehm, ik heb juist weer veel slapeloze nachten achter de rug. Ik ben wel een rare, vaak hebben medicijnen een totaal andere uitwerking bij mij.

 

Yoghurt taart met fruit

Weer zo een heerlijke taart van Lianne van de Zoetekauw gemaakt! Deze yoghurttaart met fruit is niet moeilijk om te maken, je het geen oven nodig en is serieus smullen!

Ik heb hem samen met Tom bereid en hij heeft de bordjes opgemaakt. Bedankt Lianne, wat hebben wij weer gesmuld!

yoghurt taart met fruit (3)

Ook een stukje?

Gewonnen!

Via een Twix/ Instagram winactie won ik deze mooie Senseo! Stiekem had ik gehoopt op een ander type Senseo
 Deze hebben wij namelijk al, ook in dezelfde kleur ook nog eens. Zal je altijd zien
 😉 Maar altijd handig als de andere het begeeft. Want koffiejunks zijn we absoluut!

Deze foto won


twix

Viva Cafe!

senseo

Tuin

Zo mooi nu al de bloemen uitkomen!

bloemen

bloemen (3)

bloemen (2)

Serie: Acceptable Risk

Sarah komt er na de dood van haar man achter dat zij eigenlijk niet zoveel van hem wist. Haar man is vermoord toen hij op zakenreis ging. Het blijkt dat hij voor een groot bedrijf nogal shady onderhandelingen voerde. Sarah heeft zelf als juriste voor datzelfde bedrijf gewerkt en haar eerste man, die verdronken was omdat hij, volgens het politie onderzoek, stomdronken was en het kanaal in kukelde. Was dat wel zo?

Toulouse en Marie

Marie wil nog wel eens flink de aandacht trekken als ze iets van mij wil. Weer eten of naar buiten. ‘s Nachts zat ik maar weer (die slapeloze nachten) achter mijn laptop en de avond ervoor had ik aan mijn schilderij gewerkt. Ik ben dan helemaal gefixeerd op waar ik mee bezig ben en dan gaat Marie “keten” (= stoute dingen doen) om de aandacht te trekken.

verf

Ze sprong op de wasmachine, maar daar lag nog een bordje met verf
 Gevolg: verf aan haar pootjes en daarna overal door het huis groene afdrukken! Hahaha! Toen vond ik het minder leuk om midden in de nacht de vloer te dweilen. Het kan gebeuren


Maar ze blijven natuurlijk mijn schattepetatten!

Groetjes van


En van


toulouse buiten

Geniet van het mooie weer!

Tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
4 jaren geleden

Wat heerlijk die taart..

chucky1012
4 jaren geleden

Gefeliciteerd met je mooie prijs 😉

karin
4 jaren geleden

een anti-reflectiescherm, dat lijkt mij inderdaad handig! alleen jammer dat de batterij van mijn laptop stuk is, dus hang ik constant aan een draad vast. Buiten werken zit er dus sowieso niet in, maar soms heb ik binnen ook last van de zon op mijn scherm. Van de stoute kuren van huisdieren weet ik alles af! Gelukkig heeft mijn kat nog niet door de verf gelopen, maar vanmorgen lag dankzij hem wel mijn aanrecht onder de rijst….

Deb
4 jaren geleden

Wat een leuk overzicht weer. Die taart ziet er erg goed uit! Had zo van een banketbakker kunnen komen! En wat vervelend dat je zo’n pijn hebt. Ik heb nog nooit van Nervus Ischiadicus gehoord (klinkt als een spreuk van Harry Potter; was er maar een spreuk waarmee het over ging) heel veel sterkte ermee en geniet lekker van het weer! Ik baal als een stekker dat ik binnen moet zitten ..

Lianne
4 jaren geleden

Die taart is goed gelukt en wat ziet het er lekker uit op die bordjes! 🙂 Sterkte met je pijn!

Fabienne, Enjoyyourownbeauty

Ik wist helemaal niet wat een Ischias was. Het klinkt erg pijnlijk en ik hoop dat het beter gaat na je afspraak! Wat een heerlijke yoghurt taart trouwens. Het klinkt zo lekker fris! 🙂

Liefs
x

Annette
4 jaren geleden

Balen van je pijn Babs, ik hoop dat het snel minder zal worden. Ik moest toch wel een beetje gniffelen om de verfpootjes maar als het mij zou overkomen zou ik ook enorm balen. Ik heb op het moment haarballen feest, Skoet is aan het verharen voor de zomer en naast dat er overal plukken vacht rondvliegen moet ze dus ook regelmatig spugen nu.

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Ai balen dat je zo’n pijn hĂ©bt en niet goed kan slapen. Hopelijk gaat het snel beter! Haha ik moest heel stiekem wel lachen om de verf en de kattenpootjes. Hopelijk is het nog wel schoon te krijgen. Heerlijke week weer gewenst!

Lesley
4 jaren geleden

Een anti-reflexiescherm, nog nooit van gehoord maar het klinkt echt ideaal. Ik heb inderdaad vaak last van de zon als ik buiten zit te werken of op de telefoon zit. Ga er eens op zoeken hihi. Wat vervelend dat je zo een pijn hebt. Hopelijk helpen de anti-depressiva wat! Wat vreemd trouwens dat dat daarvoor een hulpmiddel is haha.