keek op de week 24
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 24- Gedonder met WordPress & een Paranormale Netflix Tip…

Hallo KeeKers! Wat een week, niet bepaald de meest relaxte voor mij. Ik heb enorm veel technische troubles met WordPress ofwel beautybybabs. Gelukkig zijn die specifieke problemen vooralsnog opgelost. Maar zo waardeloos dat ik gewoon zin had om er de brui aan te geven. En ik twijfel eigenlijk nog steeds. Verder een paranormale Vlaamse serie op Netflix (tof!) en ik moet nodig mijn schilderijen eens af gaan maken. Veel lees- en kijkplezier!

keek op de week 24

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

WordPress

Ik vind het best leuk om wat technische dingen met mijn blog te doen, en in die 5 jaar heb ik best veel zelf geleerd maar had nu voor mij onoplosbare problemen. Wat was er gebeurd? Ik zag dat mijn bezoekersaantallen rigoureus gedaald was en ik weet zeker dat er wel mensen op mijn blog geweest zijn, maar Google Analytics zag ze niet en heeft ze niet geteld. Nu check ik mijn analytics af en toe om te kijken of hij het nog doet (het lijkt wel of de codes met een update van WP steeds verdwijnen) maar ik staar mij er ook niet blind op. Ik heb geen doelen ingesteld, ik haal verder geen informatie eruit over waarvandaan mijn traffic komt en dat soort dingen. Maar als je ziet dat de grafiek hysterisch in een daling gaat zoals een rollercoaster, dan weet ik dat er iets aan de hand is. Even dacht ik zelfs dat ik gehackt was!

Tag Assistant

Omdat ik er zelf niet uitkwam (voor de kenners, de Google Tag manager gaf allemaal rode, sippe smileys aan) heb ik maar professionele hulp ingeroepen. En dat is niet bepaald gratis. Au! Met die persoon heb ik dagen achter elkaar proberen te achterhalen wat er nu mis was en achteraf bleek het iets heel stoms te zijn. Ik had toen mijn blog het plots niet meer deed, opnieuw moeten inloggen en toen bedacht ik mij dat ik mijn huidige email adres beter kon invullen dan diegene die ik koos toen ik net begon met mijn blog. En dat gaat dus fout.

Voor zover opgelost en “het metertje” loopt weer. Maar er klopt nu geen bal meer van mijn statistieken.

KeeK op de WeeK 24- Gedonder met WordPress & een Paranormale Netflix Tip... 7 wordpress KeeK op de WeeK 24- Gedonder met WordPress & een Paranormale Netflix Tip...

Stock Photo from Marcos Mesa Sam Wordley/ Shutterstock

Waarom zijn bezoekersaantallen belangrijk?

Bedrijven willen altijd cijfers zien en dat kan het verschil maken tussen een telefoonhoesje van €10 of een pakket met cosmetics t.w.v €100. Nu zullen er mensen roepen dat een blog toch je hobby is? Ja en nee. Ik werk er keihard voor en als ik een dagboekje wil bijhouden dan haal ik ik wel een schriftje bij Action.

En mijn blog is nog steeds voor mij het belangrijkst, de volgers op Instagram stijgen nauwelijks bij mij. Soms wel een dagje, maar dan zijn het mensen die je weer snel ontvolgen. Bloggers snappen exact wat ik daarmee bedoel. Blijft frustrerend.

Omdat ik waarschijnlijk vaker gebruik zal moeten maken van professionele ondersteuning (wil ik deze blog kunnen behouden) en dat zal zeker in de papieren gaan lopen, heb ik heel brutaal een “Donate” knop aangemaakt. Heel Amerikaans, maar met iedere euro die hopelijk binnenkomt, daarmee kan ik weer een beroep doen op iemand die daar meer verstand van heeft. Ik wil gewoon lekker schrijven en ik heb geen energie om weer dagen (en nachten) bezig te zijn codes en al dat soort ICT dingen.

Hobby

Over hobby’s gesproken…Schilderen is echt mijn hobby. Ik hoef niets “af te leveren” en het is altijd heel rustgevend om te schilderen. Als je eenmaal in die flow zit, heerlijk!

Maar ik moet nodig mijn schilderijen af gaan maken. Vanwege de droogtijd zet ik het weg en dan begin ik weer aan een nieuw project… Ga ik deze week mee verder. Ik heb ook weer leuke nieuwe ideeën voor schilderijen, zoveel zin in om die te maken!

Netflix: Hotel Beau Séjour

Een meisje dat haar eigen dood onderzoekt… Het klinkt natuurlijk heel raar en dat is het ook. Een tienermeisje wordt dood gevonden bij een meertje, maar het meisje zelf ziet zichzelf dood/vermoord in een bad liggen in een hotel met de naam van de titel. Zij is onzichtbaar voor bijna iedereen, een paar mensen kunnen haar wel zien. En met haar praten. Zij weet niet meer wat er gebeurd is, de uren voordat zij vermoord zijn blurry voor haar en zij gaat zelf op onderzoek uit.

Een beetje paranormaal gegeven, maar zeker interessant om naar te kijken. Alles speelt zich af in een sombere omgeving zonder enige franje. Een goede serie die je natuurlijk tot het einde wil gaan zien, want hoe zit het nu in elkaar? Kijk maar naar de trailer, dan begrijp je wat ik bedoel! #kippenvel (En ik vind haar kapsel ook zo tof)

Genoeg over deze week, fijne zondag iedereen en ik ga weer verder bloggen. (ik moet een boel inhalen)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
3 jaren geleden

Wat vervelend en hoop dat het goed opgelosd kan worden…..

Xoxo

Tessa
3 jaren geleden

Wat een prachtige schilderijen heb je gemaakt! Echt geweldig. Wat vervelend van de blog problemen die je had. Gelukkig is het nu opgelost!

bychristiana
3 jaren geleden

Oh wat waardeloos zeg, van die statistieken. Ik moet zeggen dat ik er zelf nauwelijks meer naar kijk, de laatste tijd. Merken en bedrijven waarmee ik al lang(er) samenwerk weten wat ze aan mij hebben (en andersom…) en als nieuwe bedrijven aantallen te laag vinden voor een samenwerking, dan is dat maar zo . Ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft (super bedankt trouwens nog voor je uitgebreide comment op mijn comment op de laatste keek).

Annette
3 jaren geleden

Ik heb geen Google Analytics… ik heb in het begin een poging gedaan maar kwam er ook niet uit dus heb het opgegeven, net als jij heb ik geen tijd om daar heel veel mee bezig te zijn. Ik vind dat ook een grote frustratie maar ik houd het maar even bij hoe ik het nu doe. Ik moet ook zeggen dat ik niet veel samenwerkingen heb en die ik doe vragen soms wel naar bezoekers aantallen maar hoeven geen GA overzicht te hebben. Het blijft lastig voor ons ‘oudjes’ en net als jij groei ik nog maar mondjesmaat ook… Lees verder »

Rory
3 jaren geleden

Oe, lijkt mij een goede serie. Heb ik via IMDB toegevoegd aan mijn watchlist. H. wil na ‘Black Mirror’ heel graag ‘When they see us’ kijken, maar wie weet hoe het loopt. Heel herkenbaar van het technische deel van de blog. Als ik een probleem ervaar ben ik ook echt onthand (schrijf je dat zo)?

Deb
3 jaren geleden

Wat een gedoe met WordPress/Statistieken. Kan me voorstellen dat het je enorm heeft beziggehouden. Ik kan dat soort dingen niet loslaten. Gelukkig heb ik hier een IT-er rondlopen die veel problemen kan oplossen, scheelt me een hoop stress. Je schilderijen zijn prachtig. Zou je met jouw schilderkunst geen mooie nailart creaties kunnen maken 😊, dat schiet me ineens te binnen. Lijkt me een goede serie, bedankt voor de tip. Wij kijken nu Killing Eve, die bloedstollend goed is. Met Sandra Oh uit Grey’s Anatomy. Misschien ken je haar (nog)? Is echt heel goed en zijn 2 seizoenen van. Fijne zondag!