keek op de week
Artikelen, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Over mij

KeeK op de Week 32 – kruiden voor het vrouwtje en haar kitt’s…

Vrijdag moesten Marie en Toulouse weer ingeënt worden, gisteren hadden wij een verjaardag, ben ik gezond  multivitaminen aan het slikken… word ik ziek!

keek op de week

 

 

Afgelopen week was ik vreselijk moe. Ik viel  in no time in slaap als wij naar onze favoriete serie keken (Vera, een Engelse politieserie). Niet omdat het saai was, integendeel.

En normaal gesproken buffel ik wel door met bloggen, maar het kostte mij 10 keer zoveel moeite. Dus maar rustiger aan gedaan. Het is vreemd, ik ben net begonnen aan de multivitaminen van Swisse en dan zou je zeggen dat je direct bruist van de energie.

swisse supplementen

Bij mij is dat vaak net andersom. Ik slik iets extra’s voor mijn gezondheid en dan lijkt het wel alsof mijn lichaam als een gek anti-stoffen gaat maken. Net zoals bij homeopathie. Alsof je eerst gereset moet worden.

Ik werd vrijdag ook wakker met een nare hoest en mijn handen en voeten deden pijn. Nu heb ik altijd al last van spierspanning, maar alles was ook stram en stroef. Een vuist ballen of mijn vingers strekken ging niet zo soepel en was heel gevoelig… Ach, het was ook zo een raar weer deze week. Donker, regen… dan ging je boodschappen doen met je regenjas aan… zweette je als een gek, Want koud was het ook weer niet. Afijn, dat overleven wij ook wel weer.

Ik heb duivelsklauw besteld…Duivelsklauw is een plant die groeit in de woestijnen van Zuid-Afrika. Het is vooral bekend om zijn ondersteunende werking voor de gewrichten en spieren. Het kan gebruikt worden voor de smering van de gewrichten. Hoop dat het een beetje helpt…

 

Moeder van Marie en Toulouse

Wij kregen nog wat foto’s nagestuurd van nog een heel kleine Marie. Samen met moeders.

Marie lijkt dus het meest op haar, kijk maar! (hoe zou pa eruit hebben gezien?)

Marie en Toulouse naar de dierenarts

Marie en Toulouse moesten voor hun tweede enting naar de dierenarts. Ik hoopte dat Marie haar vorige bezoek vergeten zou zijn. Toen ze zo ziek was, was het niet zo een leuke ervaring. De prik die ze toen kreeg was heel pijnlijk..

Marie en Toulouse lagen wel een beetje zielig te kijken in de wachtkamer maar op de behandeltafel vonden ze alles weer best interessant. En als `de dierenarts het prikje geeft krijgen ze ter afleiding wat kattenbrokjes, die ze heel lekker vinden!

Marie heeft nu een hartruisje (kan geen kwaad, maar toch..)  en was weer aangekomen (mooi!) Toulouse is een stevige knul. hij weegt al 2 kilo! Maar hij ziet er niet dik uit.. Eigenlijk zit Marie op het gewicht wat ongeveer de norm is voor een kat van 13 weken.

De dierenarts heeft Marie een ander soort inenting gegeven, iets met bacteriestammen die niet meer leven of die zich niet kunnen vermenigvuldigen. (weet niet exact hoe het zit) Ik vroeg aan haar of de koorts van Marie’s vorige inenting ermee te maken had en ze zei dat dat mogelijk was. dus een ander soort prik voor haar.

Je weet uit ervaring dat dierenartsen duur zijn en toch schrik ik steeds van de rekening. Bam…€80 (auw) Maar het moet nu eenmaal, je wilt je huisdieren gezond houden natuurlijk.

pootje op marie

Toen ze thuis waren, klommen ze direct in hun mand. Helemaal moe van al die indrukken. Toulouse is echt de grote broer, hij pest Marie ook wel, maar is ook heel verzorgend. Marie werd helemaal geknuffeld door hem, Haar koppie en voetzooltjes werd helemaal schoon gelikt!

Excuses voor de slechte foto, maar dit plaatje wilde ik jullie niet onthouden… gossie ♥

kusje voor marie

Ze houden echt van elkaar!

knus

 

Over 3 weken weer een enting en met 6 maanden ..castreren. Aaah…

 

Catnip

Ik had zaadjes gekocht om zelf kattenkruid te kweken en dat gaat snel! In één week stond het al zo hoog!

kattengras

Nu nog kijken hoe je dit kan drogen. En dan stop ik het in een van hun knuffel speeltjes 🙂

Nog een paar leuke foto’s van mijn “kindjes”…

grote ogen marie

 

toulouse kijkt aandachtig mee

 

Verder heb ik niets opzienbarends meegemaakt.. O ja.. ik heb een prachtig pakket met sieraden ontvangen! Binnenkort kunnen jullie daar meer over lezen natuurlijk! En nog veel meer, en meer en meer!

 

Tot de volgende week, lieve KeeKers!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
6 jaren geleden

Balen dat je zo moe was. Het sombere weer geeft ook geen energie. We hebben gewoon meer zon nodig! Super lieve foto van jouw Marie en Toulouse (blijf het leuke namen vinden). Ben benieuwd naar je nieuwe glimmertjes!

chucky1012
6 jaren geleden

Fijn dat de huisdieren goed groeien!
Mooie snoezige foto’s van ze.

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs, Jeetje, wat vervelend dat je je niet zo goed voelt. Hopelijk voel je je snel weer beter. En die inentingen vond ik altijd zo vervelend voor de kittens (we hadden er eerst twee, Teddy is helaas overleden toen hij 6 maanden was door fip virus), ze vonden het echt niet leuk die twee toen. Maar na een tijdje waren ze het ook weer vergeten hehe. En oww de castratie, dat hebben we toen alleen bij Link gedaan. Hij was zo erg die dag, dat hij als enige kat ever bij de dierenarts, het voor elkaar heeft gekregen om… Lees verder »

Jonna@Burgertrutjes
6 jaren geleden

Ahw jouw kittens zijn zo schattig <3

Yust
6 jaren geleden

Mooie foto’s weer. Vooral die op je computer!
Mijn man heeft ook veel baat bij Duivelsklauw gehad mbt zijn rugpijn. Hij slikt nu dan wietolie en zegt dat dit tot nu toe nog het meeste effect heeft.

Debbie
6 jaren geleden

Wat leuk toch die kleine kittens, maar dat kost een bom duiten zeg! Ben benieuwd of die duivelsklauw je gaat helpen. Het heeft wel een onheilspellende naam haha. Ik wist niet dat dat kattengras zo snel groeit! Ga ik ook eens proberen. Heb tot nu steeds van die plantjes gekocht, maar die vragen best veel aandacht.

Hennie
6 jaren geleden

Wat heerlijk om te zien hoe gek je op je poezekindjes bent. Ze hadden zich geen beter gezin kunnen wensen!

Mooie foto van jou op je laptop trouwens!

Annette
6 jaren geleden

Blij dat Marie weer is opgeknapt en hopelijk heeft ze geen last van haar tweede enting. Het was mijn laatste werkweek ook en dat was ook wel te merken. Ik was doodop en sleepte me echt door de week. Dat ik teveel hooi op de vork had genomen uitte zich donderdagnacht toen ik een vette hyperventilatie aanval kreeg. Genoeg geweest dus. Vrijdag ochtend op kantoor nog wat laatste dingen gedaan maar nu dan toch echt 2,5 week vakantie heerlijk!

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden

Wat vervelend dat je je niet zo goed voelt Babs, kan het zijn dat je pfeiffer hebt? Ik heb het een keer gehad en was toen zo ontzettend moe en gewoon niet lekker ervan. Maar wat zijn Marie en Toulouse een schatjes zeg! Supercute! 🙂

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Volgens mij kan je het niet twee keer krijgen! Dat scheelt weer. 🙂

hilde
6 jaren geleden

Benieuwd naar de sieraden! En wat een lieve fotootjes weer van de 2 boefjes.