keek 36
Artikelen, Films en series, Keek op de Week

KeeK op de WeeK 36- Nobel & Gesprek met de Apotheker

Hallo KeeKers! Deze week was er weer een leuk persevent, ik heb een Noorse serie voor jullie en… verder weinig te melden. Een korte KeeK dus!

keek 36

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Rebelspersdag

Persevents zijn altijd leuk, het contact met de mensen van het PR bureau, de nieuwe producten die te zien en te proberen zijn. Je kan ook direct van alles vragen over de producten. Er stond onder andere een apotheker met een nieuwe hoestdrank. Een aardige man met een vlotte babbel. Hij had een goede verkoop pitch zullen we maar zeggen. Hij had wel gelijk met zijn verhaal, er wordt inderdaad veel nonsens verkocht en je mag verwachten dat een apotheker zeker veel kennis heeft over wat er allemaal in “medicijnen”en zelfhulp producten zitten. Omdat ik mijzelf vaak verdiep in gezondheid en de bijbehorende medicijnen en producten uit de losse verkoop vond ik het heel interessant om met hem eens van gedachten te wisselen. Best jammer dat ik niet meer tijd had, ik had wel een boompje willen opzetten over medicijnen en hun werking.

Die apotheker heeft overigens een heerlijke hoestdrank ontwikkeld en die smaakt ouderwets lekker. Volgens hem is honing hét ingredient wat echt helpt tegen hoesten en dat zit er ruim in! Maar ook heb ik prachtige sieraden gezien, kerstboom hangers die prachtig en opvallend zijn en nog veel meer moois!

Het verslag volgt nog en natuurlijk mijn reviews!

Serie: Nobel

Het wordt een beetje afgezaagd maar Nobel moet je echt gaan zien! Deze Noorse  serie vond ik niet alleen spannend, maar het acteren en zeker ook hoe de regisseur het filmisch uitvoerde, voelde enorm “menselijk” aan. Dus emoties zoals wij die ook ervaren, niet “Amerikaans”over de top, maar zoals het in het “echie” ook zou kunnen zijn.

In Nobel nemen Noorse soldaten die een vredesmissie in Afghanistan hebben vervuld de oorlog mee naar huis. Scenarioschrijver Stephen Uhlander: “De serie normaliseert de soldaten, je hebt niet meer dat gevoel van “de ander”.” En dat gevoel had ik ook. Alle beelden die zij laten zien waren wars van heldendom, maar de spanning dat er iets vreselijks kan gebeuren hangt in de lucht.

Vrede tegen elke prijs

“Fred for enhver pris” ofwel Vrede tegen elke prijs gaat niet alleen over de oorlog, maar ook het politieke spel wat gevoerd wordt; politici die met de Taliban overleg hebben over oliedeals, het aftroeven van Chinezen die de olie ook willen, etc. Vaak vind ik series waar politiek een belangrijke rol in speelt niet te volgen, maar bij deze serie snapte ik het allemaal.

Luitenant Erling Riiser zit bij een speciale unit en na een lange missie keert hij terug naar zijn vrouw en zoon in Oslo. Hij krijgt via een sms-je een oproep om in te grijpen bij een vechtpartij. De vrouw van een Afghaanse Taliban aanhanger, die naar Noorwegen gevlucht is om haar man te ontlopen, wordt aangevallen door haar man die haar gevonden heeft en haar wil doden, zij moet gered worden. Erling denkt dat de opdracht van het  leger komt, echter blijkt die missie van een onbekende bron te zijn..

Erling’s vrouw werkt bij het ministerie en daar zijn de zaakjes ook niet echt fris… Nogal wat belangen die met elkaar botsen.

Ik vind het moeilijk om meer te vertellen zonder verder het verhaal te spoilen. Het zit waanzinnig goed in elkaar en de kalme, bijna stoïcijnse hoofdrolspeler maakte bij mij een grote indruk. Maar dat is slechts de buitenkant…

De trailer doet de serie geen eer aan, je moet hem gewoon gaan zien!


Verder heb ik eigenlijk weinig spannends te vertellen. Dit weekend was trouwens Appelpop in Tiel met o.a The Golden Earring, Blof, Miss Montreal, Waylon en Chef’Special. Dus de Appelpop- gangers zullen wel vandaag uitgeteld zijn en wie nog wil gaan… Een lege tent vol met lege bierglazen 🙂

Tot de volgende KeeK!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Zo jammer dat ik geen uitnodiging van House of Rebels heb gezien (ik sta wel bij ze ingeschreven). Hopelijk in de toekomst. Wij hebben ineens op Netflix de serie Karppi voorbij zien komen. Pas een aflevering gezien en even inkomen (IMDB geeft de serie ‘maar’ een 7,6 geloof ik) maar ik ben fan van Scandinavische series 🙂

Jouvence
4 jaren geleden

Ben erg benieuwd naar je blogpost over de persdag.

Sylvia - alovelyadventure
4 jaren geleden

Ah altijd leuk zon persdag! Ben erg benieuwd naar de foto’s. Hoestdrank drink het liefst met dropsmaak. (Die ik vroeger ook altijd als kind kreeg) of het werkt denk het niet…haha

Annette
4 jaren geleden

Leuk dat je bij het persevent was Babs, ik ben uiteraard benieuwd naar je verslag.

chucky1012
4 jaren geleden

Leuk dat je naar het Press event was geweest 😉

bychristiana
4 jaren geleden

Ik ben heel benieuwd naar je verslag van de persdag. Ik zat ook te twijfelen om te gaan, maar ik had de afgelopen weken zo super veel gewerkt. Dit was mijn eerste dag sinds weken dat ik niet hoefde te werken en ook echt even helemaal niets anders hoéfde. Dus dan vind ik het des te leuker om foto’s van anderen te bekijken, zo ben ik er toch een beetje bij geweest;-)