keek op de week 42
Artikelen, Events, Films en series, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de WeeK 42- Narcotics, Harry in de Tuin en een Drijfnatte Kat in de Keuken

Hallo KeeKers! Deze week heb ik een top serie voor jullie, al denk ik dat de meeste serie addicts deze wel kennen. Toulouse kwam als een verzopen kat thuis (schrik) en ik ben weer naar een event geweest. Onwijs leuk wie ik daar tegenkwam!

keek op de week 42

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Event Payot en Académie Scientifique de Beauté

Ik ging deze week naar een event waar 2 mooie merken de hoofdrol speelden, namelijk Académie Scientifique de Beauté en Payot. Académie kende ik nog van hun producten die ik een tijd geleden mocht testen (2015). Payot was helemaal nieuw voor mij.

Ik vind de reis naar Amsterdam vaak wel stressvol. De drukte, files en chaos op de wegen en het zoeken in Amsterdam naar de locatie vind ik de juiste ingrediënten om zowat een paniekaanval te krijgen. (Daarom vind ik richting het zuiden rijden een stuk leuker). Ik zal jullie eerlijk zeggen dat ik altijd heel blij ben als ik weer thuis ben. En dan ben ik ook echt uitgeput.

Toen het event afgelopen was en het nog zo zonnig en rustig was op de grachten had ik toch akelig veel zin om  lekker rond te gaan wandelen. Die grachtengordels zijn natuurlijk prachtig. Maar dan wel zonder al het verkeer en die toeristen. Toch maar snel richting huis gegaan, file in file uit. En ik moest mijn griepprik nog halen.

Académie Scientifique de Beauté shawl

Ik had het sjaaltje omgedaan die ik van de Académie Scientifique de Beauté had gekregen, toen samen met de producten die ik zou reviewen. Hoe leuk was het dat zij dat sjaaltje direct herkenden! “Jij bent Babs!” riep ze, Ik vond het zo leuk dat zij mij nog “kende”.

het sjaaltje

Ik bleek de eerste, en toen enige blogger te zijn die hun producten mocht testen. Monique had mijn blog gespot en zij wilde per se dat ik hun producten ging testen. Gaaf, toch? #trots

Ook kwam ik de lieve Fleur van Fleursbeautytips tegen, dat was lang geleden! (Wij zaten jaren geleden samen in het testpanel van Beautyjournaal)

fleur

Bloemetje?

Ik laat alles aan mijn katten ruiken. Bloemen, eten… Als ik aan het koken ben en ik pak een ui of iets dergelijks en ze zitten bij mij te kijken, dan laat ik ze altijd even snuffelen. Weet je hoe lang deze bloemen al mooi staan? Ik heb ze nu 2 weken en zien er nog fris uit!

Narcos!

Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90.

Serie 1 hadden wij al gezien en ik was onder de indruk. Hoe goed de echte televisiebeelden uit die tijd vervlochten waren met de film. Bizar idee, dat er zo een onrust in Colombia was een paar jaar voordat Tom op de wereld kwam. Ik zal toen vast wel eens wat bij het Journaal hebben gezien, en gek genoeg is daar eigenlijk weinig van blijven hangen. Het gebeurde natuurlijk allemaal ver hiervandaan…

Politici, rechters, agenten en andere drugsbazen werden vermoord en bomaanslagen waren daar schering en inslag.

Pablo Escobar werd door het arme volk vereert, omdat hij voor hen o.a huizen liet bouwen. DEA agenten Steve Murphey en Javier Pena proberen diverse malen de drugsbaas te arresteren, maar Escobar ontsnapt keer op keer. Bij al zijn huizen heeft hij ontsnappingsroutes en tunnels gebouwd.

Wist je dat?

  • Escobar verantwoordelijk was voor zo een 8000 moorden?
  • Hij nogal gek was op dieren? Hij liet nijlpaarden, zebra’s en giraffes uit Afrika overkomen, gezellig voor in zijn “tuin”…
  • Hij dagelijks 61 miljoen dollar verdiende  met zijn drugshandel?
  • Zijn motto was: Zilver of lood, ofwel omgekocht worden of de kogel…

De acteur die Escobar speelt, Wagner Moura, speelt een fenomenale charismatische rol. Hij lijkt zelfs enorm op de echte Pablo. Ik heb opgezocht of die acteur ook in het dagelijks leven met zo een dikke tong praat, maar nee hoor … Blijkt dat hij naar de Universiteit moest om  Spaans te leren, hahaha! En hij moest voor de serie zo een 12 kilo aankomen.

Wij zijn nu bezig met seizoen 3, over het Cali kartel. Ook onwijs spannend!

Gegeten

Tom maakt altijd van alles met wat wij nog in huis hebben. Restjes ijs, bananen die overrijp zijn (zie het sausje) en dergelijke.

toetje

Spinnen horror

Wat een boel spinnen zijn er weer! Binnen zie ik om de haverklap van die alien-achtige langpoot spinnen en deze Harry heeft buiten zijn tent opgezet. Kijk eens naar zijn maaltijd die hij straks gaat oppeuzelen! Hij mag van mij blijven, als ie maar buiten blijft. (Overdag verstopt hij zich onder de lamp)

By the way… Er zou toch een wespenplaag komen? Ik heb welgeteld maar 1 wesp deze zomer gezien…

Verzopen kat…Toulouse door en door nat

Ik voel het vaak aan als er iets mis is. Zo ook op een nacht toen ik Toulouse naar binnen hoorde rennen. Er was iets anders, maar wat? Toulouse kwam drijfnat thuis. Was hij in de sloot of ergens in een vijver gevallen?

Gelukkig is alles goed gekomen en ik hoop dat hij voortaan ver bij het water vandaan blijft!

Toulouse

Dat was het weer voor deze week, tot de volgende…!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
3 jaren geleden

Hoe kan het nou dat ik jou niet gezien heb afgelopen donderdag?! Wat tof dat jij het merk Academie al kent en het ook al geprobeerd hebt. Ik kan niet wachten om met de producten te beginnen, en wat een prachtige locatie hadden ze uitgezocht. Same here, ik vind die events altijd super leuk, maar inderdaad; best heftig. Het is best een lange weg ernaar toe en dan nog terug. ‘fijn’ om te lezen dat ik niet de enige ben die dat best wel soms als stressvol ervaart.

Deb
3 jaren geleden

Ondanks dat ik geboren en getogen in Amsterdam (maar woon er al jaren niet meer) ben ik ook altijd blij als ik thuis ben van een event 😉 de locaties zijn vaak heel mooi, maar in het centrum en ik vind het een crime om er te rijden. Geef mij Utrecht maar. Ik vind het daar echt veel overzichtelijker en minder hectisch. De serie Narcos is ook een van mijn favorieten! Zo jammer dat we ém al gezien hebben. We kijken nu de Haunting of Hill House, heel ander genre, maar super spannend.

Annette
3 jaren geleden

Het kan ook nog zijn dat iemand Toulouse nat heeft gegooid/gespoten om haar weg te jagen. Het is jammer maar helaas doen mensen dat soms als er een kat in hun tuin komt. Ik vind Amsterdam ook altijd stressvol, druk en vol is die stad op welk tijdstip je er ook komt. Als ik echt in de stad moet zijn ga ik altijd met het OV wil er met mijn auto niet door moeten…..

Irene
3 jaren geleden

Ik vind het serieus al bijzonder dat je zo vaak in Amsterdam komt. Ik verdwaal daar altijd, verschrikkelijk. zou sowieso liever niet meer in de randstad wonen, maar dat is een ander verhaal 😉

Nee van de spinnen zijn we nog steeds niet af, kom ze genoeg tegen in mijn schoonmaakhuisjes. Maar ze eten muggen..

Wat een zielige Toulouse, zo jammer dat ze het nooit kunnen vertellen.

Rory
3 jaren geleden

Wat een leuke Keek weer. Arme Toulouse. Zo zielig. En brrr van de spinnenfoto’s. Krijg nu spontaan ‘goosebumps’ (kippenvel). Brrr. Narcos willen we ook nog zien!

Mariska
3 jaren geleden

Van spinnen heb ik dus ook echt enorm veel last op dit moment, zowel binnen als in mijn tuin. Vreselijk! Maar ook zie ik de laatste dagen/week veel muggen ineens.

chucky1012
3 jaren geleden

Zo zielig dat Toulouse heel nat was en er iets gebeurd was waardoor dit kwam.
Leuk dat jij Fleur gezien had.
Ze heeft een goed blog.
Fijn dat jij herkent werd.

Xoxo