keek op de week
Artikelen, Keek op de Week, Over mij

Keek op de Week 8- Mijn (kinder) tekeningen en schilderijen

Deze week ben ik weer begonnen met schilderen. Ik heb mijn ezel weer neergezet en ben eerst begonnen met het pimpen van een schilderij die ik jaren geleden gemaakt heb. De kleur wit is niet meer zo wit, dus een fris laagje erover. Deze week laat ik mijn werkjes zien, vanaf mijn kindertijd tot pakweg mijn 20-ste jaar! (en een paar van de afgelopen jaren…)

schilderij chineesjes

 

Het is voor mijn gevoel bijna antiek en zo leuk om terug te zien. Wat tekende ik veel toen! Tijdens de verhuizing kwam ik alles weer tegen en direct gefotografeerd. Zo kan ik het ook niet meer ‘kwijtraken’.

schilderij vrouwAls klein meisje stond ik vaak bij boekhandels te kijken naar al die how-to tekenboeken (je had natuurlijk nog geen internet) en dan ging ik thuis stap voor stap alles natekenen. Ik tekende dus eerst tekeningen na.

 

Ik had zo een boekje dat heette: “Stap voor stap leren tekenen”. Ik betrap mij er ook altijd op dat ik in musea niet naar schilderijen keek zoals een ‘normaal’ mens zou doen, maar ik keek hoe de verfstreken op het linnen gezet waren.

Vooral schaduwen van kleding vind ik zo mooi, golvende jurken en die witte, grote kragen uit de middeleeuwen! Dat priegelwerk is eigenlijk mijn favoriet. Ik vind het zo knap dat als je van veraf naar een schilderij kijkt het zo smoot eruitziet, en als je met je neus erbovenop staat zie je dat de verf er heel grof op zit.

Genoeg gekletst… mijn tekeningen en knutselwerkjes 🙂

 

 

 

Rimpels tekenen…

Monsters tekenen, ook zo een hobby…

 

Dat ik een paard tekende, moedige poging…

 

Potlood, pen en linoleumsnede. (stempelen dus)

 

 

tekening babs detail (19)
Detail

Dit was een opdracht op school: Maak een folder voor een fictieve winkel.

 

tekening babs boetiek wollewei (9)

 

 

Dat was het weer voor deze keek. nu ik het zo terugzie, was ik al jong een bezig creatief bijtje. Ik heb de kwast weer ter hand genomen en schilder weer lekker tussen het typen door….een kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
missynicolekatje
3 jaren geleden

Wauwwwwwww wat gaaf zeg je kan beter schilderen dan mij haha ze zijn super mooi.
Ik doe het je niet na.

Ilona
6 jaren geleden

Wauw zo mooi seg! Ik wou dat ik zl creatief was :0

Ilona
http://www.artthisisart.blogspot.be

Annette
6 jaren geleden

Knap zeg. Ik kan echt niet tekenen. Ben wel heel creatief op andere vlakken heb heel lang aan handwerken gedaan maar ben mijn liefde daarvoor een beetje kwijt geraakt wellicht als ik wat ouder ben pak ik dat weer op 🙂

heidi
6 jaren geleden

wat mooi

YuSt
6 jaren geleden

Prachtig… echt ware kunstwerkjes!
Ik ben jaloers dat je ze nog hebt.
Hier ben ik door 13 verhuizingen alles kwijt.

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

WOW zeg! Echt super gaaf en ontzettend mooi! Je kan dit echt zeer goed zeg!
Ik wil wel meer werken van jou zien 🙂 .

Liefs!

Astrid
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ja zeker doen! Want je kan het echt goed 🙂 . En ach, fotograferen lukt bij mij ook niet altijd hihi. Als je er ook maar plezier in hebt, dat scheelt veel 🙂 je wilt niet weten hoeveel foto’s ik weg gooi omdat het niet waard is, maar toch vond ik het dan wel erg leuk om het onderwerp te fotograferen. Ik ben wel benieuwd welke werken je zag bij je schoonouders 🙂 .

Liefs!

Inaya
6 jaren geleden

Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen met dit soort talent… mooi.

Hennie - www.tutje.nl
6 jaren geleden

Wat ben jij ongelooflijk creatief! Mijn complimenten. En dat gevoel voor schaduw dat je op jonge leeftijd al had. Wow.
Ik kwam nooit verder dan koppoters, met armen als harkjes.
Mooi, Babs!

jeapiebel
6 jaren geleden

Wat leuk zeg dat je het hier laat zien. Ik vind het mooi om naar te kijken door het verhaal dat je er bij verteld. Ik heb 3 jaar in een kunst klas gezeten. Niet dat ik talent of wat bijgeleerd heb.. haha. Mijn beste vriendin toen de tijd was erg getalenteerd. Ik leer veel van haar en ik bewonder haar echt. Geniet van je creativiteit Babs!