Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 9 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

Wie kent nog die tijd dat je na het eten en lepel levertraan kreeg? Dat is wel heel lang geleden maar er staat mij iets van bij dat ook wij iedere dag een lepel van dat vreselijk vieze goedje naar binnen moesten slurpen. Toen bestonden er nog geen softgels, wat een goede uitvinding is dat eigenlijk! Vitamine C, Vitamine D en magnesium slik ik dagelijks en ik wil niet meer zonder. Maar hebben wij al die extra vitaminen en mineralen eigenlijk wel nodig?

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 11 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

Ik zeg ja, maar dat is mijn persoonlijke mening. Er zijn veel artikelen te vinden waarin de een zegt dat het niet nodig is en de ander wel. Uit onderzoek blijkt dat wij soms te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgen omdat wij dagelijks te weinig groenten en fruit eten. En dat de grond waarop onze groenten wordt verbouwd “uitgeput” is geraakt. Ik denk dat er nu wel modernere landbouwtechnieken zijn waardoor dat gemis weer aangevuld wordt, al weet ik niet het fijne ervan. Het blijft lastig meten want vroeger waren de meet methoden natuurlijk niet zo geavanceerd als nu.

Eten jij jouw dagelijkse aanbevolen portie groenten en fruit?

Met supplementen kan je wel snel eventuele tekorten aanvullen. Ik mocht van Innervitamins.nl een pakket uitzoeken en ik koos voor het algemene pakket. Daarin zit:

 • Vitamine C1000 mg Calcium Ascorbaat 150 tabletten
 • Raw Whole Food Multi 90/180 tabletten Plantovitamins
 • Magnesium Citraat 100 tabletten
 • Algae oil 60 vegan softgels Plantovitamins
 • L-Glutamine Poeder 200/450 gram Plantovitamins
 • Omega-3 K2 & D3 60 softgels

Ik heb het wel eens vaker verteld dat een arts/homeopaat mij vertelde dat ik wel gezond at maar dat mijn darmen sommige voedingstoffen niet goed opnamen. En dan krijg je vanzelf tekorten. Nu zijn darmproblemen in onze familie iets erfelijks, ik had in mijn tienertijd al last van een spastische/overprikkelde darm. Magnesium heb ik bijvoorbeeld zeker nodig omdat Magnesium bijdraagt bij tot een normale werking van de spieren. En dat is iets wat mijn lijf hard nodig heeft gezien al die spierknopen die in mijn nek en rug zitten. Ik merk het echt als ik een dag geen magnesium genomen heb, dat alles nog “vaster” zit. Ik heb het vaker verteld, magnesiumoxide (de goedkopere variant) wordt slechter opgenomen door de dunne darm dan magnesiumcitraat.

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 13 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

Magnesium Citraat 100 tabletten Plantovitamins

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam waarbij stoffen worden omgezet en is daardoor een zeer belangrijk mineraal. Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale en sterke botten. Maar helpt ook tegen vermoeidheid, geestelijke balans en energie. En nog veel meer… *

Schijf van Vijf ?

Het voedingscentrum zegt altijd dat als je gewoon gezond eet volgens de bekende Schijf van Vijf  dat je dan verder niets extra’s nodig hebt. Toch ben ik ervan overtuigd dat sommige groenten vroeger veel meer gezonde stoffen bevatten dan nu. Ik vind de smaak ook anders, groenten zijn veel wateriger en soms nogal smakeloos.

Volgens het Zwitserse bedrijf Geigly, is uit onderzoek gebleken dat tussen 1985 en 2002 er 73% 71% minder magnesium in wortels, minder calcium in broccoli zit, en in aardbeien zat maar liefst 87% minder vitamine C.

Vitamine D

Het voedingscentrum raadt overigens wel aan om Vitamine D te slikken. “Ook als je gezond eet, krijg je niet altijd genoeg vitamine D binnen. Vitamine D heb je nodig voor sterke botten en tanden. Zonlicht en goede voeding zijn belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen, maar toch kan het zijn dat je extra vitamine D nodig hebt”.

Vitamine D moet ik ook dagelijks slikken, ik kom gewoon te weinig buiten. Te weinig licht/te weinig zon. Aangeraden wordt dan ook een kwartier onbeschermd in de zon te gaan zitten (niet midden op de dag), dus je handen en gezicht mogen best de zon even “raken” om Vitamine D aan te maken.

Als beautyblogger raad ik iedereen aan dat zonbescherming met een hoge SPF factor het beste anti-ageing product is, maar wij moeten daar ook niet in doorschieten. Ben je bang voor sproeten of pigmentvlekken in je gezicht, ga dan de zon in met onbedekte armen of benen, dat is alleen maar gezond.

De tijd van het “bakken” is gelukkig voorbij. Weet je nog hoe mensen op het strand zaten met zo een reflecterend scherm om sneller bruin te worden?

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 15 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

Heb jij een vitamine D-supplement nodig?

Mensen die extra vitamine D moeten gebruiken zijn:

 • kinderen tot 4 jaar en ouderen
 • zwangere vrouwen
 • mensen met een getinte huid.
 • mensen die onvoldoende zonlicht op hun huid krijgen, te weinig buitenkomen of een sluier dragen.

Het voedingscentrum raadt wel aan om een supplement te slikken met vitamine D3, de actievere vorm van vitamine D. De hoeveelheid microgram staat op het etiket. Microgram wordt meestal opgeschreven met de afkorting µg of mcg.

Omega-3 K2 & D3 60 softgels Plantovitamins

Deze Omega-3 K2 & D3 is van wilde vis gemaakt. Omega-3 is gezond voor onze hersenen, hart en bloedvaten. Vitamine D3 zorgt o.a. voor een verhoogde calciumopname, verbeterde celdifferentiatie, goede spierfunctie, gezond immuunsysteem, sterke botten en tanden. Vitamine K2 zorgt dat de extra geabsorbeerde calcium op de plek terecht komt waar het functioneel is, de botten en de tanden. Vitamine K2 draagt bij tot een normale bloedstolling.

 

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 17 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

Mannen en vrouwen kunnen vanaf hun 50ste jaar extra vitamine D gebruiken. Vanaf die leeftijd maakt het lichaam deze vitamine steeds minder zelf aan.

Zoals ik al eerder vertelde zat er in het pakket ook:

 • Vitamine C1000 mg Calcium Ascorbaat en iedereen kent deze Vitamine natuurlijk. Vitamine C is goed voor collageenvorming (hello beauty!), mond en gebit, immuunsysteem, oxidatieve schade, geestelijke inspanning etc.  *
 • Raw Whole Food Multi 90/180 tabletten Plantovitamins . Hier zit werkelijk alles in! *

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 19 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

 • Algae oil 60 vegan softgels Plantovitamins : De Algae oil softgel bevat een zeer hoge dosering DHA: 400 mg. Algen zijn onze oorspronkelijke Omega-3 bron. Een vis krijgt zijn Omega-3 binnen via algen. Algae oil levert ons de meeste pure vorm van DHA. DHA geeft weer rust in het hoofd. DHA is de beste vorm van Omega-3 in Omega-3 supplementen.*

Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen? 21 vitaminen Krijg jij genoeg Vitaminen en Mineralen binnen?

 • L-Glutamine Poeder 200/450 gram Plantovitamins: L-Glutamine is een niet-essentieel aminozuur. De behoefte van inname hiervan kan als gevolg van leefstijlfactoren en inspanning variëren.*

Tip!

Vaak zijn supplementen behoorlijk grote tabletten, heb je moeite deze te slikken neem ze dan in met wat appelmoes, yoghurt of vla. Ik doe dat ook, slikt een stuk makkelijker weg!

Waar een *sterretje staat geeft aan dat er op de website van innervitamins nog zoveel informatie staat dat het teveel is om hier weer te geven. Door de strenge EU-wetgeving mogen ze soms maar beperkte informatie geven over supplementen, maar er staat genoeg informatie dat je daar vast wel vindt wat je zoekt.

Ik ben blij met al mijn supplementen, zo weet ik zeker dat ik geen tekorten krijg!

Slik jij extra vitaminen en mineralen?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Wat een mooi pakket! Ik neem supplementen als Astralagus Root (Google maar, is een tip van mijn vader. Alleen plantaardig) en vitamine D. Zeker omdat ik Indisch ben heb ik dat wel extra nodig. En met corona schijnt – baat het niet dan schaadt het niet denk ik dan maar – het goed te zijn om bepaalde vitamines extra in te nemen. Het enige is dat ik geen (grote) pillen en capsules kan slikken. Dat is wel lastig. De capsules van Astralagus Root maak ik dan ook open en meng ik in wat water…

Annette
1 jaar geleden

Ja slik vitamine D en Magnesium en ook van lucovitaal de tabletjes voor scherp zien, mijn zicht gaat in elk geval niet achteruit dus heb wel het idee dat het helpt.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Ja gatver die levertraan…standaard iedere ochtend met fluor tabletjes dat zat volgens mij toen nog niet in tandpasta. Ja ik/wij slikken wel extra vitamines een multi, Vitamine C., magnesium, Omega 3 (softgel), selenium, 2 x per week ijzer sinds (ik) bijna geen vlees meer eet én extra vitamine D. nadat ik een artikel las dat het kán helpen bij corona later werd dit weer in twijfel getrokken en er zijn veel wisselende meningen van wetenschappers maar goed slikken het toch maar. Misschien dat we het na de vaccinatie iets kunnen afbouwen (wanneer, wanneer??):-). Verder proberen we wel gezond en gevarieerd… Lees verder »

chucky1012
chucky1012
1 jaar geleden

Dank je voor dit artikel want hier moet ik echt aan gaan denken ook als de r nog in de maand is…..

Xoxo