Cien Cellulair Beauty 10
Artikelen, Anti- aging, Budget, Huidverzorging, Reviews

LIDL Cien Cellular Beauty, de budget versie van La Prairie Cellular Radiance?

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat je voor maar €4 een kopie van een van de duurste cremes ter wereld in huis kan hebben. De Cien Cellular beautylijn van Lidl heeft bijna dezelfde bestandsdelen als de La Prairie Cellular Radiance Cream. Ook ik was er als de kippen bij om deze wondercrème te bemachtigen. Ik heb direct de hele lijn gekocht. Dagcrème, nachtcrème, serum en oogmousse. Ik vertel jullie nu wat mijn eerste indruk is en natuurlijk smeer ik lekker door om te kijken in hoeverre deze crème wonderen gaat verrichten. Geloof jij in wonderen?

Cien Cellulair Beauty 1

We hebben het natuurlijk over huismerk Cien van Lidl. Lidl vind ik überhaupt steeds leuker worden zoals ook met de Heidi Klum collectie, leuk en betaalbaar! Cien heeft nu de budget versie van La Prairie Cellular Radiance cream.  Althans, volgens de berichten lijken de ingrediënten dezelfde te zijn als het high-end merk waar een prijskaartje aan hangt van zo een slordige  €570. Als je het snel zegt lijkt het niks, hahaha. Bizar idee. Vergeet Black Friday, free shipping, over “aanbiedingen” gesproken!

De belofte van La Prairie

La Prairie beloofd ons een perzikzacht huidje en veel beauty goeroes en celebrities zweren erbij. Nu ligt dat zachte, stralende huidje ook in ons bereik. En is betaalbaar voor iedereen.

Laat ik eerst beginnen met de ingrediënten van La Prairie Cellular Radiance Cream:

Water (Aqua), Petrolatum, Hydrogenated Polyisobutene, Butylene Glycol, Cetyl Caprylate, PPG-2 Isoceteth-20 Acetate, Glycerin, Triethylhexanoin, Squalane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydrogenated Lecithin, Glycoproteins*, Panax Ginseng Root Extract*, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract*, Vinyl Dimethicone/Lauryl Dimethicone Crosspolymer, PEG-8, Glycine Soja (Soybean) Oil, Oleyl Alcohol, dimethicone Silylate, Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Retinyl Palmitate, Dimethicone, Phenyl Methicone, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Niacinamide, Ascorbyl Palmitate, Aminopropyl Ascorbyl Phosphate, Carica Papaya (Papaya) Fuit Extract, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Echinacea Purpurea Extract, Cholesteryl Nonanoate, Cholesteryl Oleate, Cholesteryl Stearate, Quartz, Schizophyllan, Beta-Glucan, Sodium PCA, UREA, Trehalose, Polyquaternium-51, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Lithium Magnesium Sodium Silicate, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Polysorbate 60, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, MICA, Fragrance (Parfum), Benzyl Alcohol, Linalool, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract, Geraniol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpopional, Citronellol, Eugenol, Benzyl Salicylate, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 4 (CI 14700), Yellow 5 (CI 19140), Orange 4 (CI 15510)

cien dagcreme

Ingrediënten Cien Cellular Beauty

Water (Aqua), Glycerin, Octocrylene, Dicaprylyl, Carbonate, Ethylhexyl, Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Sucrose Polystearate, Cetyl Alcohol (La Prairie bevat Cetearyl Alcohol ), Glyceryl Stearate, Phenilbenzimidazole Sulfonic Acid, Propanediol, Dimethicone, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Myrothamnus Flabellifolia Leaf/Stem Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Polygonum Bistorta Root Extract, Saphora Japonica Flower Extract, Glycol, Sodium Hyaluronate, Caprilyl Glycol, Tetrasodium EDTA, Xanthan Gum, Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum, Limonene, Citronellol, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylparaben, Benzyl Alcohol

Wat ik dik gedrukt heb zijn de overeenkomstige ingrediënten. Op een bepaald moment werd ik helemaal “daas” van het zoeken naar al die moeilijke namen, het kan zijn dat ik er eentje vergeten ben.

Myramaze?

In de crèmes van Cien zit Myramaze, die het herstel van de cellen regenereert en ons een smooth complexion gaan geven. Maar wat is Myramaze eigenlijk?

Myramaze, ofwel Myrothamnus Flabellifolia kan extreme weersomstandigheden goed overleven, zowel hitte als extreme kou. Dit sterke plantje groeit in Zuid-Afrika en wordt ook wel de “opstandingsplant” genoemd omdat deze extreme uitdroging kan overleven. Deze plant kan vocht opslaan als geen ander om de droogte te overleven en zo kan je dat ook waarschijnlijk bij deze crème interpreteren. Vocht wordt vastgehouden waardoor je huid goed gehydrateerd wordt. Verder verstevigt het de huid en ook de textuur wordt mooier.

Roos van Jericho

Weet je dat ik zo een soort plantje ooit gekocht heb? Volgens mij heb ik hem een keer in de KeeK van de WeeK laten zien. Je koopt hem als een klein bolletje met takjes, legt hem in het water en dan zet hij helemaal uit. Hij schijnt ook een goede luchtreiniger te zijn.

roos van jericho

Myramaze zit overigens ook in Hope in a Jar van Philosophy! Dat schijnt ook een heel goede crème te zijn.

De producten van Cien

De potjes van Cien zijn gemaakt van glas, verder ogen ze niet heel luxe. De oogmousse is doorzichtig van kleur en een klein dotje is meer dan genoeg, dus hartstikke zuinig. Het voelt heerlijk aan, het ziet eruit als een gel, maar voelt inderdaad aan als een mousse.

cien nachtcreme

Verschil dag en nachtcrème.

In de dagcrème zit SPF 15 wat natuurlijk mooi is meegenomen. Gek genoeg vind ik de dagcrème net ietsje rijker aanvoelen dan de nachtcrème en wat mij het meest opvalt is hoe snel deze crèmes worden opgenomen door mijn huid. Daarna voelt mijn hele gezicht heel stevig aan en dat vind ik echt bijzonder en een prettige sensatie. Soms kan een crème alleen maar vettig aanvoelen en dat is deze zeker niet. Rijk, maar met een mat effect. Mijn eerste indruk is top!

Het serum is wat dunner en een heerlijke basis voor de dag- en nachtcrème.

Links de ingrediënten van de eyemoussse, rechts die van het serum.

Conclusie:

Wat is dit een goede crème voor een belachelijk lage prijs! In hoeverre hij echt lijkt op de crème van La Prairie wat ingrediënten betreft… Er zijn zeker raakvlakken al ben ik geen chemicus om exact uit te pluizen in hoeverre die perfect overeenkomen. Het is natuurlijk ook de combinaties van stoffen die een product goed of slecht maken en hoe hoog of laag ze staan in de inci lijst. Maar ik heb geen spijt dat ik deze toppers in huis heb gehaald.

Winactie?

I confess… Ik heb ze niet zelf gekocht maar Jeroen had ze voor mij meegenomen. En hij had direct 2 setjes gekocht! Voor mijzelf of om aan jullie te verloten! Good thinking Jeroen!

Dus hou mijn blog in de gaten, de kans is heel groot dat ik de dagcrème, nachtcrème, serum en eyemousse binnenkort ga weggeven!

Alle producten kosten €3,99 per stuk.

Heb jij ze ook gekocht?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
C
C
3 jaren geleden

Zo mooi en héél betaalbaar 👌
Ik moet snel naar de supermarkt die dit verkoopt….

Xoxo

Rory
3 jaren geleden

Ik mis even het verhaal over ‘rullen’? Of kijk ik verkeerd. Ik heb dat overigens ook. Grappig genoeg weet ik niet of het aan de substantie van het een of het andere product ligt.
Over Cien gesproken, nichtje Serena schreef er eerder ook al zo’n interessant artikel over. Aan de ene kant voel ik mij getriggerd om het uit te proberen. Aan de andere kant vind ik het spannend want ik weet niet hoe mijn huid erop zal reageren.

bychristiana
3 jaren geleden

Ik heb ze wel zien liggen, maar niet gekocht. Mijn collega’s vroegen me er ook al naar; ‘Chris, ga jij die testen? Want jij weet toch heel veel van gezichtsverzorging’ , haha;-) Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen.

Annette
3 jaren geleden

Klinkt goed Babs, ik ben heel benieuwd, rullen is altijd balen, komt wellicht door de siliconen die erin zitten die neemt je huid vaak niet goed op waardoor het op je huid blijft liggen. Had ik laatst met een pot van ruim 80 euries auw, dat was pijnlijk dan beter een pot van een paar euro 😉

Monique
3 jaren geleden

Hi Babs,

Ik was net te laat dus wacht op je win actie! 🙂 Ik ken de producten van La Prairie dus wil ze wel eens vergelijken! 😉

Ling
Ling
3 jaren geleden

Helaas moest ik vorige maandag werken en in de avond naar de tandarts. Ik ben ook heel benieuwd naar deze producten. Zou het graag willen proberen.

Deb
3 jaren geleden

Ik heb hier inderdaad ook over gehoord (was niet mogelijk het te missen, hihi ;-)) Goede en duidelijke uitleg heb je gegeven. Ben benieuwd of La Prairie hier zo blij mee is haha.
Zelf gebruik ik deze crèmes niet omdat ze parabenen en net iets teveel parfum bevatten, maar ik weet dat er genoeg dames zijn die ze wel heel graag willen uitproberen.

Tessa
3 jaren geleden

Ik heb ze in mijn handen gehad, maar niet gekocht. Ik ben te bang dat mijn huid er niet goed op reageert.

Mariska
3 jaren geleden

Overal lees ik wel goede berichten en ben er dan ook zelf wel benieuwd naar geworden 🙂

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Lijkt me een fijn product. Ik heb ze niet. Want bij ons is geen liddl, moet er een aantal km voor gaan ( met de fiets) ik had geen tijd om er heen te fietse. Toen het wel ging waren ze natuurlijk al lang weg. Ik doe het wel met de producten die ik wel heb. Als je een winactie organiseerd ga ik zeker een gokje wagen. Veel plezier ermee.