rooibos verzorgingslijn 1
Artikelen, Huidverzorging

Natuurlijk Rooibos – voor een optimale verzorging van de huid

Rooibos voor je huid

Toen mij gevraagd werd of ik interesse had in het testen van natuurlijk rooibos voor de huid (de classic lijn), werd ik natuurlijk hartstikke nieuwsgierig. Rooibos thee dronk ik vroeger regelmatig, totdat mijn maag thee niet meer accepteerde. Een huidverzorgingslijn met rooibos, dat is natuurlijk heel interessant. Ik heb de hydraterende day cream, toner en cleansing gel voor jullie getest!

rooibos verzorgingslijn

Over Rooibos

Rooibos is veel meer dan alleen thee. Deze bijzondere plant heeft een verzorgende, verzachtende en herstellende werking op de huid en vormt de basis van de verzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos. Een weldaad voor gezicht, lichaam en handen!

Hoewel de meeste mensen rooibos alleen kennen als thee, staat deze plant ook bekend om zijn ontstekingsremmende, huidverzachtende en antimicrobiële werking. Alle producten van Natuurlijk Rooibos bevatten het bioactieve rooibos plantenextract, afkomstig van verse, groene rooibosplanten die alleen in het wild groeien in het prachtige Cedergebergte van de West-Kaap. Dit krachtige natuur-extract bevat een hoge concentratie antioxidanten, vitamine A en E en mineralen, die een positieve werking hebben op de huid.

natuurlijk_rooibos_1

 

Productlijnen

Natuurlijk Rooibos voert twee productlijnen, namelijk de Classic lijn en de AdvantAGE lijn. De Classic producten zijn geschikt voor de normale en gecombineerde huid. De lijn reguleert het vochtgehalte en laat je huid er stralend uitzien.

De AvantAGE producten zijn geschikt voor de rijpere huid. Deze lijn bevat naast rooibosextract ook tarwekiemolie en vitaminen die de celwanden versterken en de celopbouw reguleren, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen. De crèmes hebben een rijke en romige structuur en voelen licht en niet vettig aan.

Rooibos Cleansing Gel

Verwijderd vuil, onzuiverheden en make-up resten eenvoudig. Deze Facewash is geschikt voor de normale en gecombineerde huid. Licht geparfumeerd.

rooibos deep cleansing face wash

Wat vind ik ervan?

Ik gebruik altijd ‘s morgens een cleansing gel onder de douche en daar wordt mijn huid lekker schoon en fris van. Momenteel ben ik ook een reinigingsapparaatje aan het testen en daar is deze cleansing gel ideaal voor, nu gebruik ik ook ‘s avonds deze face wash. Het goede van deze cleansing gel is dat ik daarna geen droog en trekkerig gevoel heb. En dat vind ik bij cleansing producten altijd heel belangrijk.

Huidtype: normale en gecombineerde huid
Hoofd ingrediӫnten: Groene Rooibos, Vitamine B5

150ml/€8,80

 

Rooibos Toner

Wat is eigenlijk het verschil tussen een toner en een lotion?

Een lotion haalt de laatste restjes weg van de cleansing milk (zodat poriën niet verstoppen) en een toner is meer een huidverzorger, die de huid kalmeert, beschermt en hydrateert. Je kan een toner ook na een crème gebruiken, dan kan die crème zijn werk beter doen. De toner sealt het vocht, wat natuurlijk een goede zaak is.

rooibos toner

Wat vind ik ervan?

Deze toner is echt zalig! Hij is mild en verzorgend, dat voel je direct. De geur is ook lekker fris, ik gebruik hem na het reinigen en soms dep ik het over mijn nachtcrème.

TIP! Doe de toner in een sprayflacon voor een fijne, verkoelende mist op het gezicht. Vooral fijn bij warm weer, in het vliegtuig of wanneer je huid droog en strak aanvoelt.

Huidtype: Normale en gecombineerde huid
Hoofd ingrediӫnten: Groene Rooibos, Toverhazelaar
Gebruik: Verfrissing/verkoeling van de huid

250ml/ €8,80

 

Rooibos Day Cream

Hydrateer en bescherm je huid met de Rooibos dagcrème met SPF15. De crème trekt makkelijk in en zorgt voor een niet-vette huid dat beschermd is tegen de zon.

rooibos day cream

Wat vind ik ervan?

Deze dagcrème heeft een SPF 15 wat natuurlijk heel fijn is. De dagcrème wordt redelijk goed geabsorbeerd door mijn huid maar ik moet 1 kanttekening plaatsen. Toen ik het voor het eerst gebruikte pakte ik veel te veel crème, waardoor non- greasy plots heel greasy (vettig) werd. Je moet dus niet te hard van stapel lopen en een dun laagje opbrengen.

Huidtype: Normale en gecombineerde huid
Hoofd ingrediënten: Groene Rooibos, Vitamine C, Vitamine E
Gebruik: Hydrateren van de huid, bescherming van de huid

75ml/€ 16,80

Goed voor mens, dier en milieu

De producten van Natuurlijk Rooibos zijn geschikt voor alle huidtypes en leeftijden. Ook werkt rooibos kalmerend en verzorgend bij verschillende huidproblemen waaronder acné, eczeem en zonnebrand. Rooibos bevordert bovendien het herstellend vermogen van de huid en gaat huidveroudering tegen. Alle producten zijn dermatologisch getest, vrij van parabenen, zonder microplastics, Fair Trade gecertificeerd en 100% cruelty free. Kortom: Natuurlijk Rooibos biedt alles wat je nodig hebt voor een optimale verzorging van je huid!

  • Dierproefvrij
    • Vrij van parabenen
    • Dermatologisch getest
    • Uniek krachtig antioxidant Aspalathin

 

Over Natuurlijk Rooibos

De producten van Natuurlijk Rooibos zijn afkomstig van African Extracts Rooibos uit Zuid-Afrika. De skincare-producten van African Extracts Rooibos zijn al sinds 2005 een groot succes in Afrika en zijn nu dankzij Natuurlijk Rooibos ook verkrijgbaar op de Europese markt. Voor verkoop en meer informatie kun je terecht op www.natuurlijkrooibos.com.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Kayla
5 jaren geleden

Dit ziet er heel goed uit. Ik kende het merk nog niet. Ik ben vooral erg benieuwd naar de crème, die lijkt me erg prettig!

Irene
5 jaren geleden

Grappig, ik kende rooibos ook alleen van thee. Mooi om te zien dat er met steeds meer ingrediënten vernieuwende beautyproducten gemaakt kunnen gemaakt worden.

Hennie
5 jaren geleden

Wat grappig, ik wist niet eens dat het bestond. Rooibos thee vind ik echt niet lekker, maar ik denk dat rooibos smeren een heel ander verhaal is!

Tessa - Dazzling Beauty
5 jaren geleden

Ik vind de rooibos producten heel fijn! Ben ze zelf ook aan het testen 🙂

Anna Gerrie
5 jaren geleden

Klinkt heerlijk! Ik ben dol op rooibosthee, dus dan zal dit ook vast wel bevallen 🙂

Annette
5 jaren geleden

Klinkt goed allemaal. Ik ben geen zuinige smeerder 🙂 dus soms loop ik ook met een product wat of heel vet wordt of niet meer wil intrekken (enough is enough) hahaha

Rebecca
5 jaren geleden

Ziet er uit als een goed merk. Ik ben hier nog niet bekend mee.
Fijn dat in de crème spf zit ook!

Jolanda
5 jaren geleden

Heel apart. Ik moet bij rooibos altijd direct aan thee denken en niets anders eigenlijk. Verrassend!

chucky1012
5 jaren geleden

Dat ziet er goed uit!
Ik ben niet bekend met dit merk.