collage hema takkie
Artikelen, HEMA, Merken

Newsflash! HEMA verlaagt haar prijzen

HEMA verlaagt haar prijzen

Voor het eerst bepalen klanten welke producten in prijs worden verlaagd

Ik vind de producten van de Hema niet duur. En toch loop ik vaak door naar andere winkels, omdat ik weet dat het daar net ietsje goedkoper is. Wat dat is, ik weet het niet… De make-up is absoluut betaalbaar en ik haal er regelmatig brood en de t-shirts zijn van heel goede kwaliteit.

hema takkie

Waar ik al een tijdje naar op zoek ben, is een mooi wit dekbedovertrek. zo een hotelkwaliteit knisperend laken. Ik zag ze in de opruimbak van het Kruidvat het liggen, maar niet gekocht. Ach, ik kijk wel bij de Hema. En daar bleek hij duurder en de bak bij het Kruidvat was leeg… jammer.

Ik kreeg dit bericht binnen en heb direct doorgeklikt via de link. Ik ben benieuwd of het daadwerkelijk gaat gebeuren. Eigenlijk zouden wij de oude prijzen op moeten schrijven. Maar ik vind het een goed initiatief van de Hema. Wil overigens bij de Hema nog kijken voor die mooie lipsticks waar ik overal wat over lees. (hoeveel lipsticks kan een meisje hebben? 🙂

Als je op de link klikt krijg je ook na het invullen ook 20% korting op een product naar keuze. Dat komt even goed uit!

lipstick Hema

Amsterdam, 25 maart 2015. Met een grootschalige campagne kondigt HEMA vandaag een reeks prijsverlagingen aan. Dat doet HEMA niet door prijzen willekeurig te verlagen, maar door klanten te vragen wat zij beschouwen als ‘meest onmisbare’ producten. Het komend jaar zal HEMA de prijzen van honderden van deze gekozen producten fors verlagen. Het is in de retailsector niet eerder voorgekomen dat klanten zelf invloed hebben op prijsverlagingen.

 

Nederland helpt HEMA en HEMA helpt Nederland

Hoewel het consumentenvertrouwen recentelijk iets is verbeterd, is de koopkracht van veel Nederlanders nog altijd stukken lager dan een aantal jaar geleden. Klanten zoeken daarom naar goedkope alternatieven en stellen sommige aankopen uit. Ook HEMA merkt dat, aangezien het bedrijf bijna alle huishoudens van ons land als klant mag rekenen. Het bekendste winkelbedrijf van Nederland verlaagt daarom drastisch de prijzen van honderden producten.

 

De klant bepaalt
HEMA luistert echt naar haar klanten en daarom bepaalt niet het bedrijf welke producten in prijs verlaagd worden, maar alle Nederlanders. Het in lijn brengen van de prijzen met de huidige tijdgeest is onderdeel van de vorig jaar ingezette strategie. Zo is vorig jaar het assortiment aangevuld met nieuwe en lager geprijsde producten zoals kleine cadeautjes, beautyproducten, levensmiddelen en maaltijden. De volgende stap is het verlagen van de prijzen van het basisassortiment. Lagere prijzen zorgen uiteindelijk voor meer bezoekers in de winkels en meer verkopen. Zo helpt Nederland HEMA en helpt HEMA Nederland. Klanten kunnen vanaf vandaag via de website hema.nl/helpt kiezen welke producten zij als meest onmisbaar ervaren. In de komende weken worden de prijzen van deze producten verlaagd.

 

Nieuwe werkelijkheid

Ronald van Zetten, CEO van HEMA: “We moeten onder ogen zien dat veel van onze klanten minder te besteden hebben, maar dat ze niet willen beknibbelen op kwaliteit. Het is de nieuwe werkelijkheid in de retailsector. Om klanten toch te blijven binden, hebben wij onze prijsstelling onder de loep genomen. Met de prijsverlagingen helpen wij niet alleen onze klanten, dit helpt natuurlijk ook HEMA. Lagere prijzen betekent dat wij meer bezoekers krijgen in de winkel en de webshop.”

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
6 jaren geleden

Heel fijn dat deze winkelketen de klanten erbij betrekt!
Ik had het artikel hierover vandaag in een gratis krant gelezen 😉

Annette - Ann Ages Gracefully

Onderbroekjes van de Hema die blijven ook na 1000 keer wassen gewoon goed, die zijn echt heel fijn en een eurootje per stuk, dat kan vast niet meer goedkoper 😉