Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 9 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)
Artikelen, Fashion, Schoenen

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Ik heb nu eindelijk pumps met een hoge hak waar ik ook goed op kan lopen! Ze zijn van Peter Kaiser, ken je dat merk ook? Ik heb ook wat fijne tips voor jullie zoals: waar moet je op letten als je pumps met een hoge hak wil kopen, moet je pumps eerst inlopen of moeten ze direct goed zitten?

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 11 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Voor speciale gelegenheden

Ik zocht al een tijdje naar pumps met een lekkere hoge hak waar je geen zere voeten in krijgt. Ik miste een paar chique zwarte pumps die ik voor speciale gelegenheden kon aantrekken, denk bijvoorbeeld aan de kerstdagen of een trouwerij. Of een leuk bloggers event natuurlijk!

Ik vertel jullie vaak dat ik niet meer op hoge hakken kan lopen i.v.m mijn rugklachten, maar er zijn gelukkig heel mooie pumps te koop waar ik wèl een avondje op kan rondstappen. Zoals deze waanzinnig mooie zwarte pumps van Peter Kaiser.

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 13 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Balans…

Niemand wil wiebelig rondlopen op hoge hakken, dan zie je eruit als een pasgeboren giraffe die zijn balans nog moet vinden. Echt sexy is het niet als je om de haverklap door je enkels zwikt en geloof me, ik heb het helaas vaak meegemaakt. Behalve dat het pijnlijk is, kijk je ook nog eens stom om je heen of niemand je heeft zien stuntelen. Op hakken moet je zelfverzekerd kunnen lopen, vind ik. Hierbij mijn tips zodat je ook gracieus op je high heels kan rondlopen!

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 15 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Wennen aan pumps met een hoge hak

Begin rustig met opbouwen. Bouw je hakhoogte langzaam op door eerst pumps met hakken van 4 tot 6 centimeter te kopen. Durf je heel hoge hakken nog niet aan maar wil je toch meer lengte creëren, denk dan eens aan pumps met een plateauzool, de hak is dan minder hoog omdat de zool ook dikker is. Of kies voor een blokhak, dan sta je een stuk steviger (in je schoenen).

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 17 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Waar moet je op moet letten bij je aankoop?

Misschien overbodig om te zeggen, maar koop schoenen van goede kwaliteit (leer/suède), die hebben een beter voetbed. Leer en suède zijn ademend (natuurproduct) en fungeren daardoor als een tweede huid. Ze vormen zich na enkele keren dragen ook beter naar je voet en je hebt minder snel last van zweetvoeten!

Pumps mogen daarom als je ze past in de winkel zelfs ietwat strakker zitten. Maar pijn mogen ze natuurlijk nooit doen!

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 19 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Als je ze gekocht hebt…

Trek je pumps eerst af en toe thuis aan, ook gewoon als je een avondje op de bank zit. Zo vormen ze zich al naar je voeten en raak je ook alvast aan ze gewend.

Jullie kennen vast wel de truc met de tape. Tape je derde en vierde teen aan elkaar zodat de zenuw die vaak pijn onder de bal van je voet veroorzaakt, ontlast wordt. Je kan het altijd proberen, baat het niet dan schaadt het niet!

Platte schoenen

Als ik een lange reis of uitje voor de boeg heb draag ik onderweg platte schoenen (in de auto vaak helemaal geen schoenen) en trek ik mijn pumps pas aan als ik op mijn bestemming ben. In New York zagen wij alle dames naar de metro sprinten op hun sneakers die zij vervolgens at the office verruilden voor hun hakken. Het wisselen van schoenen is sowieso beter voor je voeten, dan geef je je kuitspieren ook wat rust.

Easy-to-wear pump NAJA

Ik mocht bij Omoda een paar schoenen uitkiezen en het werden deze stijlvolle pumps van Peter Kaiser!

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 21 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Over Peter Kaiser

Peter Kaiser, het Duitse merk dat ontstond in 1838, staat voor elegantie en vrouwelijkheid. De collectie bestaat uit trendy, unieke en stijlvolle schoenen van prachtige kwaliteit. Het vakmanschap en de perfecte pasvorm maakt Peter Kaiser uniek.

De schoenen van Peter Kaiser staan er bekend om dat ze ook geschikt zijn voor bredere voeten. In de loop der jaren schijnen je voeten breder te worden en de pondjes aan gewicht die ik in die jaren vergaart heb maken dat je voetboog ook verzakt. Dus helemaal prima, ik koop namelijk vaak schoenen met een breder voetbed.

Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt) 23 Pumps met een hoge hak Pumps met een hoge hak die wèl lekker lopen. Ik heb ze! (Plus tips waar je op moet letten als je ze koopt)

Hoe lopen ze?

Ze lopen heel comfortabel, zitten niet strak en wat een prachtige zolen heb deze pumps! Je bent bijna geneigd om je benen in de lucht te gooien zodat iedereen ze kan bewonderen. Maar de cancan dansen zal ik maar niet doen op mijn leeftijd. Dat bespaar ik jullie.

Deze suède pumps hebben een hakhoogte is 6,5 cm, precies goed wat mij betreft!

En tot slot: Het voordeel van hakken is dat je automatisch een mooiere houding krijgt (je recht je rug), wat ook weer goed is voor je uitstraling en zelfvertrouwen. En wist je dat ze ook goed zijn voor je bekkenbodemspieren? Voor mij al een reden om deze pumps van Peter Kaiser vaker te gaan dragen!

Loop jij wel eens op hoge hakken? (En hoe hoog mag jouw hak zijn?)

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Mike Wright
1 jaar geleden

This indeed looks good something I think I need to put into my watch list, thanks for sharing…

Rory
1 jaar geleden

11 cm! Ik heb ze ook lager hoor, maar destijds bij de grote bank waar ik als directiesecretaresse werkte droeg ik ze echt dagelijks. Nu zo nu en dan. Peter Kaiser ken ik nog uit Wenen! Tijdens een dienstreis (jaja, zo heette dat destijds) en een aantal cursussen ben ik in Wenen geweest en daar is Peter Kaiser heel groot. Ik heb ze nog overigens. Hele mooie zwarte slingbacks met een wat lagere hak dan ik gewend ben (zo’n 6 cm). Hele fijne kwaliteit.

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Absoluut! (nu even niet dan), maar ik ben er inmiddels een keer of 5 geweest. Waarvan een keer in mijn eentje. Toen heb ik het meeste ontdekt / gezien. Echt een heel mooie en ook hippe stad. En al dat gebak, wijn, lekkers. Mjam.

Petra
2 jaren geleden

Oh, lijken me hele fijne schoenen, ze zien er ook mooi uit! Heb ook vaak last van mijn rug en van mijn voeten, dus eens een kijkje nemen naar deze. Trouwens, de truc met de tape kende ik nog niet, eens proberen!!

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Prachtige schoenen en staan je goed! Loop voornamelijk op sneakers (ook onder een jurk). Dol op de Onitsuka TIger Mexico 66 van Asics….sinds mijn val loop ik eigenlijk niet meer op hakken. Heb nog wel een paar laarsjes met een lage hak dus misschien probeer ik dat nog eens. Maar Peter Kaiser is een prachtig merk.

Annette
2 jaren geleden

Ik heb schoenen met hakken opgegeven al heb ik nu wel laarsjes met een hak en dat is al heel wat voor mij maar meer dan een cm of 4/5 gaat hem niet worden voor mij. Te snel last van mijn rug ook.

bychristiana
2 jaren geleden

Wat zijn ze leuk! Sowieso loop je op een wat bredere hak vaak al wat prettiger dan op een dunnere hak. Ik moet zeggen dat ik meestal voor comfortabel ga, alhoewel ik hakken altijd wel mooi vind staan.

Deb
2 jaren geleden

Wat een mooie pumps! Ik zou ook voor zo’n modelletje zijn gevallen. Mooi ook dat ze van suede zijn. Ik loop eigenlijk bijna nooit meer op hakken. Helemaal omdat we nu vanuit huis werken. Ik kan er ook niet heel goed op lopen dus ik ga vaak voor een wat lagere hak. 6,5 cm zoals die van jou volgens mij zijn, zijn voor mij aan de hoge kant. Daar kan ik niet lang goed op lopen. Ik heb laatst een paar zwarte leren booties gekocht (een beetje stoer) van Steve Madden met een hak van 3 cm. Die moet ik… Lees verder »

Suzanne
Suzanne
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Dat is dan het voordeel van thuiswerken, de hakken kunnen in de kast blijven. Draag ze nu eigenlijk bijna nooit meer (thans leven de platte schoenen), toen anders paar keer per week (wel de wat betere merken met een beetje pasvorm). Maar het staat altijd wel heel mooi en vrouwelijk. Zal straks dan wel wel weer wennen worden, als we weer gaan terugkeren naar het oude normaal. Laat ik wel zeggen een echte hakkendraagster ben ik helaas niet. Super smalle, platte en dunne voeten, waardoor het vaak klauwen is om het aan te houden.Tevens ook van die “steunzoolvoetjes”, dus dat… Lees verder »

Suzanne
Suzanne
1 jaar geleden
Reply to  Deb

Super herkenbaar verhaal, ook mbt thuiswerken en hakken uit. Maar jij dus ook niet echt hakkendraagster? Troost je ik ook (helaas) niet. Vreselijk smalle/dunne en platte voeten en al vanaf kinds af aan zooltjes, dus feest compleet. Zijn hier dus meer zitschoenen en bij thuiskomst snel weer uit (vooral die naaldhakjes). Die wat lagere blokhakjes (5/6 cm.) lukken hier meestal wel redelijk, maar dan moet je wel pumps hebben van de wat betere merken met een goede pasvorm. Laarsjes zijn altijd wel ideaal, daar je dan niet zo snel kan zwikken met de enkels.