dr organic coffee range
Artikelen, Bad & Douche, Dr. Organic, Huidverzorging, Merken, Reviews

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Hou je net zoals ik van koffie? Kijk dan eens naar deze nieuwe lijn van Dr. Organic! Hou je ook van gember, zwarte peper en guarana? Dan zit je helemaal klaarwakker om mijn review te lezen over de Coffee Fresh Mint lijn van Dr. Organic. Ik kreeg een pakket met daarin de face wash,  de face scrub, face mask, body wash, body scrub en een shampoo & conditioner.

dr organic coffee range

Alle producten voor gezicht, body en haar van de nieuwe Dr. Organic Coffee Range zijn verrijkt met een extract van biologische Arabica koffiebonen en een shot verfrissende mint. Kom maar op met die cafeïne-kick!

Coffee Mint Face Wash €9,99/125ml

De formule van de Face Wash bevat een biologisch koffie-extract en een shot verfrissende mint. Ideaal om het gezicht te reinigen en onzuiverheden te verwijderen dankzij de antibacteriële werking van mint. Gebruik dagelijks voor een heerlijk schone en verkwikte huid.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 7 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Wat vind ik ervan?

Deze face wash is lekker verfrissend, zeker ‘s ochtends tijden het douchen! Als echte koffiejunk (ik moet altijd eerst 3 bakken koffie naar binnen werken om op gang te komen) helemaal mijn ding! Mijn huid is momenteel wel een stuk droger door de hitte van afgelopen dagen en ik heb na de face wash meer de behoeft om daarna snel een crème aan te brengen. De face wash droogt de huid ietwat uit.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 9 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Coffee Mint Face Scrub €9,99/125ml

Deze Face Scrub bevat uiterst fijne scrubdeeltjes die de huid op milde wijze exfoliëren, zodat dode huidcellen, overtollige talg en vuil worden verwijderd. De mint bevat van nature salicylzuur, dat de celdeling nog eens extra versnelt waardoor poriën minder kans krijgen verstopt te raken. Gebruik één keer per week voor een gladde, zuivere en gehydrateerde huid.

Wat vind ik ervan?

De scrub heeft kleine korreltjes en ruikt zalig naar munt. Wat kan ik erover zeggen? Ja, gewoon een heel zacht huidje na gebruik!

Coffee Mint Face Mask €9,99/125ml

De formule met biologisch koffieboonextract, vulkanische klei en een shotje verfrissende mint maakt dit masker perfect om je huid te verzachten, verfrissen en te verhelderen. Het koffieboonextract en de vulkanische klei hebben een zuiverende werking en Aloë Vera kalmeert de huid. Gebruik één keer per week voor een mooi gehydrateerde huid en een gezonde teint.

Wat vind ik ervan?

Prima masker, niks mis mee. Het masker wordt hard en spoelt gelukkig makkelijk af. Het lijkt net alsof er een olie-achtig laagje achterblijft dus geen droge trekkerige huid naderhand. Top!

Coffee Mint Body Scrub Pouch €12,99/200gr

Het beste moment van je ochtend verpakt in een scrub; wat wil je nog meer? Deze bodyscrub is samengesteld uit gemalen biologische Arabica koffiebonen, Dode Zee zout en roze Himalaya zout. De scrubdeeltjes bevorderen de bloedsomloop en verwijderen dode huidcellen. De cafeïne ondersteunt de afbraak van vetcellen waardoor cellulite kan verminderen en de huid gladder wordt. Het heerlijke koffie en mint-aroma geeft een extra kick bij het inmasseren!

Wat vind ik ervan?

Ik was eerst van plan de scrub te mengen met een olie, zodat het een meer compacte massa zou worden waardoor het niet op de vloer terecht zou komen i.p.v. op mijn huid. Op de een of andere manier “plakt en pakt” deze scrub goed. Dus je kan gewoon een handvol uit de verpakking nemen en direct gaan scrubben.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 19 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Een heerlijke krachtige koffiegeur, ik hou daar van!

Coffee Mint Body Wash €9,99/200ml

Hoe lekker is die kickstart ’s ochtends met het eerste kopje koffie! Maar hoe gaaf is het als je die sensatie al tijdens je wake-up shower beleeft?
Het biologische koffieboonextract en de mint zorgen voor het ultieme begin van je dag! Verfrissend en uiterst mild voor de lichaamshuid.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 21 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Wat vind ik ervan?

De geur van de body wash had van mij sterker gemogen. Ik ruik in het begin de geur goed maar tijdens het inzepen verdwijnt de geur snel. Als was- emulsie verder prima, maar deze zou ik toch niet zelf snel kopen.

Coffee Mint Anti-Dandruff Shampoo €10,99/200ml

Wist je dat één van de meest bekende ingrediënten in ons favoriete ochtenddrankje ook nog eens super kalmerend werkt! De biologische koffie-extracten en mint in de anti-roos shampoo geven onmiddellijk verlichting bij irritatie van de hoofdhuid en zorgen voor een roosvrije hoofdhuid. Gebruik wanneer nodig en in combinatie met de conditioner voor het beste resultaat.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 23 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Wat vind ik ervan?

De shampoo ruikt lekker fris, schuimt niet overdadig en maakt mijn haren goed schoon. Maar… Ik claim altijd dat ik nooit last heb van een allergie en ik denk dat ik nu toch iets gevonden heb waar ik niet tegen kan. Ik kreeg een beetje last van jeuk op mijn hoofd. Niet ernstig, maar ik merkte dat als ik ging krabben dat ik snel een wondje kreeg. En een korstje. Niets is menselijker dat je dan geneigd ben om steeds dat korstje kapot te maken. #afblijvenismoeilijk

Ik heb een paar dagen later mijn haar nogmaals gewassen met een andere shampoo en toen had ik nergens last meer van. Het vreemde is dat ik bij de andere producten nergens last van heb gehad. Het geeft alleen op mijn hoofdhuid deze reactie.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 25 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Het zelfde heb ik met de conditioner… Die durf ik nu ook niet meer te gebruiken. Het maakt je haar wel zacht en doorkambaar. Dus voor degenen die ook allergisch zijn voor mint/munt, de shampoo en conditioner raad ik dan af.

Coffee Mint Anti-Dandruff Conditioner €10,99/200ml

Als aanvulling op de anti-roos shampoo zorgt de conditioner voor een extra hydraterende boost – als een soort dubbele espresso! De anti-roos conditioner helpt bij een droge, geïrriteerde hoofdhuid en gaat schilfering en roos tegen. Gebruik wanneer nodig en in combinatie met de shampoo voor het beste resultaat.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 27 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Wat vind ik ervan?

Zie hierboven bij de shampoo. Wel vreemd dat mij dit nu gebeurd, terwijl het juist helend zou moeten werken bij een droge, geïrriteerde hoofdhuid. Maar een allergische reactie is natuurlijk persoonlijk en geld niet voor iedereen.

Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint 29 dr. organic Review Dr. Organic Coffee Fresh Mint

Ach, geen man overboord, de andere producten vind ik super!

Dr. Organic biedt ecobewuste beautyverzorging met respect voor de aarde en is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett in Nederland en België en via de webshops: www.hollandandbarrett.nl en www.hollandandbarrett.be

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Daphne - verdraaidmooi
3 jaren geleden

Ik ben zelf geen koffiedrinker, maar de geur van koffie vind ik heerlijk. Ik zou deze producten wel eens willen uitproberen!

Tessa
3 jaren geleden

Dit zijn geen goede producten voor mij: de geur van koffie vind ik erg vies….

annette
3 jaren geleden

Ik ben geen koffiedrinker maar ik vul altijd in de ochtend de koffiemachine op het werk met verse bonen en vind dat zo zalig ruiken hahaha

Rory
3 jaren geleden

Wat een goede en eerlijke review Babs. Ik heb zelf erg snel last (met name in de zomer) van eczeem-achtige verschijnselen op mijn hoofdhuid. Ik zou de shampoo en conditioner dan ook niet zo heel snel durven te gebruiken. De andere producten klinken trouwens wel heel fijn. Dol op koffie, dus dat zit wel snor 🙂

Natascha - Beautyopinie
Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Ik was zo benieuwd naar deze lijn! Vooral de geur spreekt me erg aan, de scrub wil ik misschien dan ook nog wel een keer kopen. Verder moet ik eerlijk zeggen dat ik na het lezen van jouw review denk dat de rest niets voor mij is 😉 Dus thnx voor je eerlijke verhaal.

bychristiana
3 jaren geleden

Wat een bijzondere combinatie van geuren! Ah, jammer dat je jeuk kreeg van de haarproducten. Zeker van producten die je zou kunnen gebruiken met roos zou je dat niet verwachten natuurlijk. Wel goed dat je er zo eerlijk over vertelt.