Review! Dr. Organic Hemp Oil Body Wash 9 hemp body wash Review! Dr. Organic Hemp Oil Body Wash
Artikelen, Bad & Douche, Merken, Reviews

Review! Dr. Organic Hemp Oil Body Wash

Na het event van Dr. Organic kregen wij onder andere deze douchegel mee. Hemp oil body wash. Een lekker geurende douchecrème, mousse of gel, daar ben ik dol op. Maar eerlijk gezegd wist ik niet wat ik hiervan moest verwachten… Ik kreeg visioenen van openslaande deuren van koffieshops, als je er langs loopt dan ruik je die specifieke geur direct. Maar zo zal het toch niet ruiken? Of wel?

hemp-oil-body-wash

 

Hennepolie, ik heb het er al over gehad. Hennep kan je gebruiken voor zoveel doeleinden, maar wat is de toegevoegde waarde van dit natuurproduct in een body wash?

 

Dr. Organic Hemp Oil Body Wash

Dr. Organic Hemp Oil Body Wash is een hydraterende douchegel op basis van hennepolie. Hennep olie is rijk aan essentiële vetzuren omega 3, 6 en 9. Deze stoffen zijn van essentieel belang voor een gezond uitziende huid. De combinatie van hennepolie en vlierbes zorgt voor een diep hydraterende douchegel die de huid herstelt.

Hydraterend en herstellend. Helemaal goed. Ik ben sowieso fan van de producten van Dr. Organic. Typisch zo een merk waarvan je weet dat het wel snor zit qua ingrediënten of beter… wat er niet inzit.

Vrij van: Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Prima de luxe, toch?

Wat vind ik ervan?

De geur ruikt een beetje aards, maar ook naar een ouderwetse apotheek. Voor de jongere lezers, vroeger zag je apothekers en assistenten met vijzels in de weer om poeders te maken van pillen. Dan werden ze in zo een vloeipapiertje gedaan, keurig dichtgevouwen en in een doosje gedaan. Het had wel iets magisch, dat mengen van verschillende poeders en drankjes. Nu wordt dat vast nog wel af en toe gedaan, maar dan gebeurd het achter de schermen denk ik. En er hing altijd een “medicinale geur”, denk een beetje aan stoombadjes als je verkouden bent..

hemp-lijn

De geur vind ik lekker. Niet zoet, geen Lush, geen Rituals, geen chocolade, kokos of zomerse geurnoten. Het heeft ook iets van een wellness resort, de geur van een sauna. Ietwat kruidig-fris.

De body wash schuimt niet overdadig, met een puff krijg je wel meer schuim. Deze body wash doet gewoon wat hij moet doen, je voelt je schoon en verfrist en je huid voelt zacht en prettig aan. Niet droog of trekkerig.

Ik zou hem niet snel nogmaals kopen, omdat ik hooked ben aan geuren met meer oemph, zoals ik dat vaak beschrijf. De meer pittige versies.

Maar wel blij dat ik deze mee kreeg. De fles is nu helemaal leeg. Zeker voor diegene geschikt die niet naar suikerspin wil ruiken maar blijer wordt van meer natuurlijke geuren!

250ml/ €10,99

Kennen jullie de Hemp lijn al van Dr. Organic?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hemp
2 jaren geleden

Hemp oil has many benefits. It helps in skin care. I use it many times.

hemp oil
2 jaren geleden

I am seeing this body was the first time can you please tell me where i buy this?

Melike
5 jaren geleden

Ik kende het al wel. Ik vind producten waar hennep in verwerkt is ook niet heel lekker ruiken. Ik snap wel wat je bedoelt met de medicinale geur;) Wel fijn dat het heel natuurlijk is. Ik moet jammergenoeg vaak producten gebruiken zonder parfum, dus dan zou dit wel een goed optie zijn.

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Zelf ben ik hier nog niet bekend mee, maar klinkt wel goed! Ik hou op zich wel van heerlijke zoete geuren, maar ook wel van natuurlijke geuren. Ik ben er wel benieuwd naar!

Liefs!

Sara | MevrouwMiauw
5 jaren geleden

Ik heb deze body wash momenteel ook in gebruik. Ik ben wel fan van dit soort douchegels. De geur is lekker unisex en dat is ideaal want zo kunnen mijn vriend en ik hem gewoon allebei gebruiken. En dat doen we dus ook. Mijn vriend vindt deze douchegel echt geweldig. Van mij zou de geur van een douchegel iets zoeter mogen, maar ik vind deze geur eigenlijk ook dikke prima.

Annette
5 jaren geleden

Ik ga even snuffelen bij Holland & Barret als ik er ben, ben wel nieuwsgierig hoe deze ruikt maar vermoed dat het niet helemaal mijn ding gaat zijn.

Anna Gerrie
5 jaren geleden

De ingrediënten zijn in ieder geval goed, ben benieuwd naar de geur 🙂

Vanessa
5 jaren geleden

Ik ben nog niet bekend met deze lijn. De douchegel klinkt zeker niet verkeerd, al twijfel ik nog een beetje of de geur wel iets voor mij is.

Susan
5 jaren geleden

Ik kende het merk al wel maar heb er nog nooit iets van geprobeerd.. Klinkt wel goed, alleen de geur is nog een beetje een twijfelgeval.

Deb
5 jaren geleden

Dankzij jou ken ik de Hennep lijn van Dr. Organic ;-). Ik was ook erg bang voor de geur. Ik heb namelijk wel eens de handcrème geprobeerd uit de Hemp lijn van The Body en ik vond de geur ervan niet heel smakelijk. Dus dat was één keer en nooit meer ;-). Ik denk dat ik door de geur van deze body wash zeker niet de badkamer uit zal rennen, maar ik denk persoonlijk dat het ook niet helemaal mijn geur zal zijn.

Deb
5 jaren geleden
Reply to  Deb

Oops! iets te snel geklikt, ik bedoel The Body Shop natuurlijk 😉