idea toscana 1
Artikelen, Anti- aging, Bad & Douche, Bella Giornata, Haarverzorging, Huidverzorging, Idea Toscana, Webshops

Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata!

De Italiaanse lijn Idea Toscana ken ik omdat ik deze in 2013 tegen kwam in Veghel op de vakbeurs voor uiterlijke verzorging  . Idea Toscana heeft mooie, pure Italiaanse producten. Als je aan zuidelijke landen denkt dan denk je automatisch aan olijven en deze verzorgingsproducten zijn daar helemaal op gebaseerd.

idea toscana cadeauset

 

De Olijfboom, de cipres en de druivenstok zijn de meest voorkomende planten in het Toscaanse landschap. Olijfolie heeft een lage zuurgraad, is rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, polyfenolen en Vitamine E. Deze twee zijn echte antioxidanten en beschermen tegen vrije radicalen, de hoofdoorzaak van veroudering van huid en cellen.

Het Limburgse echtpaar Suzanne en Harry waren op vakantie in het mooie Toscane en waren onder de indruk van de biologische wijze waarop deze huidverzorgingsproducten geproduceerd werden. Zij zijn Idea Toscana gaan importeren en distribueren voor Nederland.

Zij mailden mij of ik het leuk vond om een handcrème van hun te reviewen. Ja, altijd leuk natuurlijk! Kwam er een heel pakket binnen, wauw!

Wat zat er allemaal in?

 

 • Moisturizing face cream 50 ml (face, neck, decolleté)
 • Nutricious hand and nail cream
 • Antistress body oil

 

 

Moisturizing face cream

idea toscana face cream

Deze crème heeft een mix die rijk is aan organische plantaardige oliën, met de hydraterende kracht van plantaardige squaleen (phytosqualeen) en organische Aloë Vera. Het beschermt de huid tegen milieustress (licht, zon, wind, kou, stof en smog) en het voorkomt vorming van rimpels.

De evenwichtige synergie van de verschillende natuurlijke en biologische ingrediënten, samen met de organische extra vierge olijfolie (“Toscano IGP”), vertraagt het verouderingsproces. De crème wordt snel opgenomen door de huid waardoor er geen vettig gevoel ontstaat en is tevens een perfecte basis voor de  make-up. Voor een zijdezachte, gladde en strakke huid.

Wat vind ik ervan?

Dit mooie glazen flesje heeft een pompje, waardoor doseren super fijn is. De cream is vrij dun van substantie en wordt snel door mijn huid geabsorbeerd. Aangenaam en zacht huidgevoel. De geur is verfijnd. Ik ruik duidelijk de olijfolie met een ietwat citroen-achtige touch. Heel fris!

Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata! 8 idea toscana Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata!

50ml/€36

 

 

Nutricious hand and nail cream

Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata! 10 idea toscana Review: Huidverzorging van Idea Toscana- Bella Giornata!

 

Deze hand and nail cream is verrijkt met  biologische Toscaanse Extra Virgin Olijfolie “IGP, tarwekiemolie en vitamine E. Werkt tegen uitdroging van de huid, irritaties en kloofjes. De lichte emulsie wordt snel opgenomen zonder dat er een vet residu achterblijft en beschermt de huid met een dun filmpje. Nagels worden weer mooi en sterk.

Wat vind ik ervan?

Een heel fijne handcrème die inderdaad niet vet aanvoelt. Ik merk dat mijn handen weer mooi verzorgd eruit zien en beschermt worden door het onzichtbare filmpje op de huid! De geur is aangenaam.

De tube heeft een handige klikdop.

Deze handcreme heeft de Green Parent Beauty Award Gold gewonnen! 

150ml/€13,95

 

Antistress body oil

antistress body oil

 

Dankzij de bekende elastische eigenschappen van de organische Toscaanse extra vièrge olijfolie en de biologische avocado olie, zorgt deze prachtige anti-stress lichaamsolie voor een diepe voeding en hydratatie van de huid zonder dat een vettig gevoel achter blijft. Deze olie is ook geschikt voor kleine kinderen.

Wat vind ik ervan?

De olie voelt verzorgend aan, is niet vet (wat je vaak bij een olie verwacht) en als mijn benen ermee insmeer raak ik direct dat droge gevoel kwijt. Eerlijk gezegd heb ik het idee dat deze olie nog meer zijn werk doet dan bijvoorbeeld een bodybutter. Ik merk dat de huid van mijn benen de volgende dag ook soepel en zacht aanvoelen. Groot pluspunt!

achterkant flacon body oil idea toscana

200ml/ €37

 

Ik kreeg ook een prachtige geschenkverpakking!

idea toscana miniaturen

 

 • Traditional soap
 • Nutricious hand and nail cream (30ml)
 • Moisturizing body lotion (50ml)
 • Restoring hair conditioner (50ml)
 • Moisturizing shower gel (50ml)
 • Normalizing shampoo (50 ml)

 

Moisterizing shower gel (50ml)

shower gel idea toscana

De receptuur van deze douchegel is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de hydro-lipide balans van de huid niet verandert. De waardevolle bestanddelen zoals biologische Toscaanse Extra Virgin Olie “IGP”, resulteren in heerlijke zintuiglijke en geur ervaringen. Zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Wat vind ik ervan?

Dit is een zalige shower gel! Met een douche puff schuimt het lekker maar ook niet te overdadig. De geur is heerlijk fris, ik ruik een heel klein beetje eucalyptus.

Het voelt heel romig aan op de huid en na het douchen heb je in principe geen body lotion meer nodig.

200ml/ €12,95

 

Moisturizing body lotion

body lotion

De fullsize versie zit in een tube van 200ml. De structuur van een droge huid wordt weer sterker gemaakt en tevens wordt de vochtbalans van de opperhuid hersteld. De Body Lotion heeft een beschermende en herstellende werking en is daardoor ook uitstekend te gebruiken als after sun lotion; de gladde emulsie heeft een verfrissend en rustgevend effect, en maakt de huid weer elastisch. De heerlijke geuren, veroorzaakt door een mengsel van plantaardige etherische oliën, geven tijdens de massage een diep gevoel van vitaliteit en welzijn.

Bevat:

 • Biologische Toscaanse Extra Virgin Olijfolie
 • Shea Butter
 • Glycerine

Wat vind ik ervan?

Deze body lotion laat ook zo een heel subtiel beschermlaagje achter. Dat vind ik wel prettig want zo ontsnapt er ook niet meer vocht uit je huid, veelal een oorzaak van een droge huid. Ik herken hier sterker de geur van olijven, al moet je niet denken dat je dan plots naar olijfolie ruikt, want dat is niet geval hoor! Het ruikt naar Italië. Wat je erbij voorstelt als je foto’s van het Italiaanse platteland ziet. Zoiets.

Ik vind dit een heel goede body lotion. Ik voel dat deze zeker iets voor mijn huid doet!

200ml/€14,95

 

Normalizing shampoo

shampoo idea toscana

Dit product bevat een innovatieve mix van niet agressieve werkstoffen, waardoor op voorzichtige wijze de onzuiverheden die op het haar zijn afgezet worden verwijderd. De biologische Toscaanse Extra Virgin Olijfolie “IGP” verwijdert het teveel aan talg en heeft een verzachtende werking op de hoofdhuid. Na slechts enkele keren gebruiken is het natuurlijke evenwicht hersteld en is het haar weer glanzend, zacht en vitaal. Na het wassen ziet het haar er mooi en gezond uit en is makkelijk door te kammen. Dankzij het juiste effect op de talgbalans trekt het haar minder vuil aan en ziet er dus langer verzorgd uit met de juiste glans en volume en de eventuele hairstyling blijft langer behouden. De shampoo kan dagelijks worden gebruikt, ook bij zeer gevoelig en breekbaar haar.

Wat vind ik ervan?

Ja, een zalige shampoo! Het eerste wat mij opviel was dat mijn haar ook heel luchtig was na een wasbeurt. Tijdens het föhnen gaat mijn haarborstel ook lekker soepel door mijn haar.

Tube 200ml €13,95

 

Restoring hair conditioner

hair conditioner

Deze zachte en romige balsem heeft een herstellende werking op alle haartypes die door chemische of atmosferische invloeden zijn beschadigd.
Dankzij toepassing van biologische Toscaanse Extra Virgin Olijfolie “IGP” in de receptuur, is het haar eenvoudig te doorkammen en is het weer glanzend en vitaal.  De Conditioner geeft het haar zachtheid en glans en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Een hair conditioner gebruik ik altijd alleen in de punten van mijn haar. Deze conditioner doet zijn werk goed. Maar als je de shampoo gebruikt heb ik hem bijna niet nodig omdat de shampoo al heel verzorgend is!

Deze conditioner raad ik aan voor mensen met extreem beschadigd haar. Je haar verzwaart niet en de geur is lekker.

200ml/€13,95

 

Tot slot de zeep. (niet gebruikt, deze laat ik ter decoratie liggen)

Deze volledig plantaardige zeep, wordt gemaakt uit plantaardige oliën van de beste kwaliteit. Toevoeging van biologische Toscaanse Extra Virgin Olijfolie “IGP” in de afwerkingfase, verrijkt dit delicate product nog verder waardoor het nog meer vochtinbrengend en voedend is. Het is de beste dagelijkse partner voor de persoonlijke verzorging en hygiëne. Het romige en niet-agressieve schuim reinigt op een effectieve, maar zeer delicate wijze. De kostbare mix van etherische oliën van plantaardige oorsprong resulteert in een fris en ontspannen gevoel van welzijn.

idea toscana soap

Eindconclusie:

Ik was al zeer onder de indruk van Idea Toscana en nu ik kennisgemaakt heb met meer producten wordt ik steeds enthousiaster.

Biologisch, ambachtelijk… super verzorgende ingrediënten. Al deze producten zijn te koop bij Bella Giornata. Wat ik heel leuk vind zijn de cadeauverpakkingen met de kleinere flacons en tubes. Je kan zelf een pakketje samenstellen van 5 producten. De Organza Bag voor €8,95 of €19,95 (groot) of de Hotel Courtesy Kit voor maar €9,95 . Super leuk om cadeau te doen of gewoon lekker voor jezelf.

Alle producten zijn natuurlijk, waarvan 95% organisch gecertificeerd, niet genetisch gemodificeerd en de geur is puur natuur. De verpakkingen bestaan uit gerecyclede materialen.

Andere merken in hun webshop zijn LabNatu en JoJo.

Veel producten hebben bij Cosmopolitan ( buitenland)  Beauty Awards gekregen. Dus dat zegt zeker wat over de kwaliteit! Dik verdiend zou ik zeggen!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
YuSt
5 jaren geleden

Oooooh ik wil ook zo’n fijn haargevoel zoals je dat omschrijft! Ik ga dit eens nader bekijken, bedankt voor de tip!

Mariska
5 jaren geleden

Wat leuk met dat tasje! Doet me aan de zomer denken 🙂 Klinkt ook alsof het goed werkt 😀

Annette
5 jaren geleden

douchegel die een beetje naar eucalyptus ruikt, heerlijk daar houd ik van vind ik altijd een heerlijke geur. Kun je op dit moment ook goed bij de bloemenman halen vind ik heerlijk om tussen de bloemen te hebben en dan af en toe een vleugje van op te snuiven (ik ben een beetje gek, ik weet het hahaha)

Melike
5 jaren geleden

Wat goed dat dit merk zo natuurlijk is en wat een mooie namen. Ik hou wel van een beetje Italiaans ookal kan ik het niet verstaan. De shampoo en conditioner ben ik nog het meest benieuwd naar!

Danella
5 jaren geleden

De producten zien er mooi uit. Ken het merk niet, maar ben wel nieuwsgierig ernaar geworden.

Vanessa
5 jaren geleden

Lijken mij heerlijke producten. Ik ben er nog niet bekend mee.

Natascha
5 jaren geleden

Wat een mooie producten zeg! En ook lekker veel hihi. De anti-stress lichaamsolie lijkt me wel heel bijzonder, ik heb ook van die droge benen! Smeer me een slag in de rondte maar het blijft niet fijn aanvoelen.

Lonneke
5 jaren geleden

Wat een heerlijk merk lijkt mij dit. Zeker de combinatie van olijfolie. Ik had nog niet iets eerder gezien of gehoord van dit merk.

Hennie
5 jaren geleden

Dat je benen gelijk niet meer droog voelen en nog zachter zijn dan met een butter zorgt ervoor dat de olie in dit rijtje mooie producten gelijk mijn favo is! En helemaal niet zo gek duur.

chucky1012
5 jaren geleden

Klinkt erg goed!
Ik ben al in de webshop die dit verkoopt aan het kijken.