collage iva natura 1
Artikelen, Huidverzorging, Make-up, Oogschaduw

Review- Iva Natura Moisturizing Night Cream & Black Face Mask, Veg-Up eyeshadow & lipstick

Van Iva Natura/Way2Natural kreeg ik een 2 huidverzorgingsproducten en make-up toegestuurd. Een bijzonder masker, een night cream, een compact eyeshadow en een lipgloss. De producten van IVA NATURA zijn biologisch-gecertificeerd. Dit betekent dat ze milieuvriendelijk, veilig en effectief zijn, en voldoen aan de hoogste internationale standaarden. Klinkt helemaal goed, ik laat ze aan jullie zien!

collage iva natura

Iva Natura is een Turks merk. Alle hoofdingrediënten in onze producten komen uit verschillende gebieden van Anatolië (Turkije).Speciale kruiden, plant extracten, mineralen en andere componenten, die overleven en standvastig bloeien in verschillende klimaten zijn bij elkaar gevoegd tot schoonheidsproducten die voortkomen uit de natuur.

De producten bevatten geen kunstmatige ingrediënten en zijn ook nog eens vegan.

Iva Natura Moisturizing Night Cream

iva natura moisturizing nicht cream

 

Deze cream is bereid met strobloemen uit de afgelegen en steile hellingen van de Cilo gletsjers in Yüksekova, Hakkari. Strobloemen zijn rijk aan flavonoïden en bevatten zo ook veel antioxidanten.

Wat vind ik ervan?

Ik gebruik graag een goede nachtcrème tegenwoordig want ik merk dat mijn huid daar behoefte aan heeft. Ik vind deze nachtcrème heel fijn en ik zal vertellen waarom. Veel nachtcrèmes voelen behoorlijk vet aan, maar deze heeft toch wel iets bijzonders. Het is een heel rijke crème maar eenmaal op de huid voelt deze zelfs enigszins droog aan, een beetje stug. Mijn gezicht ziet er na het opbrengen ook niet glanzend uit, maar mat.

night mask iva natura

De cream bevat duidelijk geen parfum en ruikt zoals veel natuurlijke producten ruiken. Niet vies, maar aards. Zeker geen onaangename geur, ik vind hem wel lekker eigenlijk.

Toen ik deze cream voor het eerst opbracht had ik direct het gevoel dat dit een toppertje op de lange termijn kan zijn. Zo een crème die een verschil kan gaan maken in de positieve zin van het woord. Klinkt waarschijnlijk heel gek, maar na het testen van zoveel huidverzorging kom je wel eens een crème tegen waarvan je denkt: Oké, als je een heel droge huid hebt is deze lekker en verzorgend, maar deze night cream van Iva Natura heeft iets extra’s. Noem het maar intuïtie na jarenlang testen.

Ik dacht dat er een pittig prijskaartje aan zou hangen maar dat had ik wel fout ingeschat. De glazen pot met een inhoud van 50ml kost maar €14,95 en dat vind ik een koopje!

 

Iva Natura Black Face Mask

iva natura face mask

Black Face Mask met kleefkruid extract uit de regio Diyarbakir. Actieve eigenschappen: hydraterend, diepe reiniging, rijk aan vitamine C, anti- aging effect en geschikt voor gevoelige huid.

Kleefkruid ook een krachtig geneesmiddel. Het kruid wordt in de traditionele kruidengeneeskunde of fytotherapie voorgeschreven bij allerlei huidaandoeningen zoals eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Het is rijk aan ascorbinezuur, vitamine C en saponinen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het gezicht.

Iva Natura face mask 1

Ruim aanbrengen op het gezicht. Na 5-10 minuten met veel water afspoelen. Dit masker droogt niet!
Twee tot drie keer per week aanbrengen.

iva natura face masker

Wat vind ik ervan?

De structuur van dit masker vind ik heel bijzonder. Het is een beetje gel-achtig, zal dat de kleefkruid zijn? Het blijft zacht op de huid en dat het maar 5-10 minuten inwerktijd heeft is lekker tijdbesparend. Vaak gebruik ik maskers voordat ik ga douchen, en dan verwijder ik het tijdens het douchen. Het gaat niet 1-2-3 eraf,  ik moet flink veel water gebruiken eer dat het masker helemaal verdwenen is. Maar dat zie ik niet als een probleem.

Het resultaat is fijn. Ik zie dat mijn poriën weer mooi schoon zijn, niet verkleind, maar echt gereinigd. Mijn velletje voelt wel een beetje “tacky” aan en daarna wat droog, maar dat laatste zal per huidje verschillen.

250ml/ €18,95

Veg-Up Liquid Lipstick

iva natura liquid lipstick

Deze prachtige natuurlijke Liquid Lipstick geeft uw lippen intensief vochtig en beschermt de gevoelige huid. De langdurige unieke formule naast de delicate en discrete aroma heeft een niet-plakkerig gevoel. Door de abrikozenpitolie, rozewortel extract en laminaria extract zijn van nature verzorgend, zacht en ook mooi glans- en kleurrijk! 

Gebruik:
Breng de liquid lipstick aan met de bijgeleverde applicator of met je vingertoppen. Verspreid de liquid lipstick gelijkmatig over de lippen. Houd je lippen van elkaar om hem te laten drogen en gebruik een tissue om overtollig product te verwijderen.

100% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong
80% van de totale ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw

Wat vind ik ervan?

De lipstick zit in een kartonnen huls, die gelukkig wel stevig is. Ik weet niet of het de kleur is of de lipstick zelf waardoor ik niet enthousiast wordt van deze lipstick. De lipstick plakt niet, maar de structuur, het gevoel op de lippen vind ik niet prettig. Deze kleur zal ik niet dragen (ook niet als andere merken deze kleur hebben), hij is vreemd wittig. Niet mooi dus.

€16,49

VEG-UP Eye Shadow Duo

compact eyeshadow duo moonlight 03

De natuurlijke oogschaduw duo bestaat uit rijke pigmenten die zorgen voor levendige kleuren die de hele dag mooi blijven zitten. Door het gebruik van pure plantaardige ingrediënten zijn de Veg-Up Eyeshadows perfect voor zelfs de meest gevoelige ogen! De oogschaduws van Veg-Up bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten die zijn verrijkt met abrikozenolie, rozenwortel extract en mais extract. Super zacht voor uw huid. Rijk aan pigmenten, een zijdezachte, fluweelachtige textuur. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

eyeshadow iva natura moonlight

• Dekkend
• Zachte textuur
• Langdurige kleurresultaat
• Rhodiola rosea extract: verstevigend, regenererend
• Abrikozenpitolie: voedend en verzachtend
• Mais extract: verzachtend
• Vegan

Wat vind ik ervan?

De oogschaduw heeft een mooie pigmentatie. Niet super heftig, het zijn dan ook zachte tinten met een klein glansje. De oogschaduw blijft ook mooi blijft zitten. Het heeft nauwelijks tot geen fall-out, wat ik altijd kan waarderen. Niets zo vervelend als dat je je foundation al hebt aangebracht en dan merk je dat je wangen onder het poeder zitten. De oogschaduw is verpakt in een plastic doosje, persoonlijk vind ik dat niet het mooiste en wat onhandig mocht je je oogschaduw mee willen nemen.

compact eyeshadow duo moonlight 03

Prima oogschaduw! €17,99 per doosje

Ik had eerst alle inci lijstjes erbij gevoegd, maar het werd dan wel een heel lang artikel. Wil je meer weten over de ingrediënten en over de producten van Iva Natura, ga dan naar:

Web: www.ivanatura.nl

Shop: www.way2natural.nl

Alle 26 producten van Iva Natura zijn Biologisch gecertificeerd door ETKO, het certificerende orgaan in Turkije welke Cosmos Organics gecertificeerd is. Cosmos organics is de overkoepelende organisatie voor instanties welke de wereldwijde biologische markt bewaken zoals ECOcert, BDIH, ETKO, ICEA etc.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Yust
5 jaren geleden

Goed dat je deze nachtcrème laat zien! Mijn moeder moest dus gaan smeren. En ik smeer zelf al in de nacht een goede crème, deze lijkt mij erg fijn.
De make-up vind ik wat tegenvallen, maar dat kan ook per huid/lip verschillen. De kleur lipstick kreeg ik ooit toegestuurd en ik snap niet dat ze dit maken! Oh wacht… voor de Barbie types!

Vanessa
5 jaren geleden

De nachtcrème klinkt heel fijn! Ik heb ooit eens een shampoo en conditioner van Iva Natura gehad en die waren heerlijk.

Irene
5 jaren geleden

Kleefkruid, nog nooit van gehoord. Gelijk wat bij geleerd vandaag. Jammer dat de lipstick niet bevalt, was er zeker benieuwd naar.

Annette
5 jaren geleden

Ja dit sort lipkleuren staat maar weinig mensen denk ik, verder wel mooie producten hoor.

Mariska
5 jaren geleden

Die nachtcrème klinkt interessant! Dat masker lijkt me ook fijn 🙂

chucky1012
5 jaren geleden

Jammer dat het product voor de lippen erg tegenvalt!
De rest ziet er zo goed uit.

Fijne dag Xoxo

Jolanda
5 jaren geleden

Heel erg benieuwd naar het masker! De lipstickkleur is ook niet helemaal mijn ding. Jammer, in de verpakking leek hij donkerder en best mooi.

bychristiana
5 jaren geleden

Ik ken het merk wel, maar ik wist niet dat ze ook make-up hadden. Jammer dat de lipstick niet bevalt, ik vind de kleur zelf inderdaad ook niet mooi. De verpakking dan weer wél. De oogschaduw kleuren zien er goed uit, zit daar geen doosje omheen? Haha, zo hebben we altijd iéts te zeuren;-)