Room Spray weleda
Artikelen, Merken, Reviews, Weleda

Weleda Zuiverende Roomspray Fresh- Review

Nieuw van Weleda zijn 3 soorten zuiverende roomsprays: Fresh, Vitality en Relax. Ik mocht de Fresh variant testen! Zuivert de lucht in huis en goed voor de luchtwegen. Ruik je mee?

Room Spray weleda

 

Roomsprays vind ik altijd fijn in de winter. Net zoals lekkere geurkaarsen en in dit geval zou de Fresh versie ook de lucht kunnen zuiveren. Nu kan ik dat niet meten, maar ik kan wel vertellen of het “natuurlijk” ruikt, dus niet zo chemisch zoals vroeger bijvoorbeeld w.c sprays roken. Die roken eigenlijk hartstikke vies en sloegen altijd direct op mijn longen als je niet maakte dat je snel wegkwam uit het kleinste kamertje in huis. Hetzelfde heb ik ook met geurkaarsen van een mindere kwaliteit. Die kunnen ook zo verstikkend zijn en hoofdpijn veroorzaken.

Over de Weleda Roomspray’s

Dat het niet goed gesteld is met onze luchtkwaliteit, weten we intussen. Maar dat de lucht in huis vaak nog vijf keer zo vervuild is dan de buitenlucht, is iets waar we nog onvoldoende bij stilstaan. Zeker als je weet dat we maar liefst 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. Gelukkig biedt de natuur ook hier een oplossing: dankzij een mix van essentiële oliën kun je de lucht zuiveren. Bovendien heeft de geur een positief effect op je welzijn. Maak kennis met de drie nieuwe Zuiverende Room Sprays van Weleda: Fresh, Vitality en Relax. 

Luchtvervuiling

De kwaliteit van de lucht in huis wordt bepaald door een combinatie van factoren, die zowel van buiten komen, zoals fijnstof, als binnen ontstaan. Zo hebben producten zoals verf- en schoonmaakmiddelen, cosmetica, luchtverfrissers en bouwmaterialen, een negatieve impact op de luchtkwaliteit. De lijst met vervuilers is behoorlijk lang en heel wat van deze factoren zijn moeilijk of niet te vermijden. Om de lucht in huis zo zuiver mogelijk te houden is ventilatie belangrijk. Echter, aangezien deuren en ramen niet altijd de hele dag open kunnen staan heeft Weleda de drie Zuiverende Room Sprays ontwikkeld. Het mooie aan deze producten is dat ze niet alleen de lucht zuiveren, maar via de geurcomponenten ook een positieve invloed hebben op hoe je je voelt.

De oplossing: Weleda Room Sprays

Elke spray bevat een bepaalde mix van 100% natuurlijke en biologische essentiële oliën. Dit zijn vluchtige stoffen die doorgaans via waterdampdestillatie worden verkregen uit planten. Afhankelijk van de plant waarvan ze afkomstig zijn, hebben essentiële oliën een bepaalde werking. Dit kan bijvoorbeeld een luchtzuiverend effect zijn en bovendien beïnvloeden de oliën ook de fysieke, emotionele en mentale gezondheid. In onze sprays combineren we beide kwaliteiten in drie varianten: Fresh voor een betere ademhaling, Relax voor instant ontspanning en Vitality voor extra energie.

Weleda Zuiverende Roomspray Fresh (2)

De invloed van geur…

Het mooie is dat de roomsprays van Weleda ook positief zouden werken op je stemming. Daar hou ik van. Net zoals ik soms mijn favoriete parfum op doe als ik een rotdag heb en alles even niet lekker loopt. Om mij wat blijer te laten voelen.

De roomspray zit een een glazen flesje met verstuiver. De geur is inderdaad fris, maar ook best zwaar. In dit geval prima omdat het natuurlijk bedoeld is voor de wat grotere ruimtes in huis.

Wist je dat:

  • De Australische Aboriginals gebruikten Eucalyptus tegen koorts, aandoeningen op de luchtwegen en dysenterie. De boom wordt ook wel “koortsboom” genoemd. Schors, hars en bladeren werden verwerkt. Het is een tonicum, een aansterkend middel.
  • In het Latijn heet deze boom Eucalyptus Globulus. Eu betekent in het Grieks ´goed´ en kalyptos ´bedekt´
  • Als je met je duim in de stam van de eucalyptusboom drukt, dan blijft de duimafdruk gewoon staan. Dit komt vanwege de zachte bast van de boom bast.

De combinatie van de citroen, eucalyptus, zilverspar en rozemarijn is lekker fris. Maar het meest ruik ik de welbekende eucalyptus geur. Voor wie een keer in een Finse sauna is geweest die weet wat ik bedoel. Deze geur maskeert ook prima kookluchtjes, en ehhh… Ik ben dol op spruitjes, Jeroen vindt spruitjes absoluut niet lekker, zeg maar vies. (Al eet hij een paar van die vitamine C bommetjes met lange tanden). Zelfs de spruitjeslucht verdwijnt, hij ook weer blij, haha.

Ik ben nu ook heel benieuwd naar de Relax en de Vitality variant! Voor ieder moment een passende oplossing.

50ml/ €12,99 De producten zijn vanaf half september verkrijgbaar.

Welke variant lijkt jou het fijnst? Fresh, Relax of juist Vitality?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ivon
4 jaren geleden

Oeh dit lijkt me ook wel fijn tegen kattenbakluchtjes die hier soms de kamer inkomen 😉

Annette
4 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd naar de Vitality geur

bychristiana
4 jaren geleden

Hier ben ik echt heel benieuwd naar. Normaal gesproken gebruik ik dit soort sprays gewoon voor de lekker / leuk, maar ik heb volgens mij nog nooit echt een daadwerkelijk ‘zuiverende’ variant gehad.

Mariska
4 jaren geleden

Ze lijken mij in ieder geval erg lekker fris 🙂

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Wat een apart product. Mijn man kan echt niet tegen geurkaarsen o.i.d hij krijgt meteen last van zijn luchtwegen. Zelfs geur van deo kan soms te veel zijn ben wel heel benieuwd, misschien ga ik deze eens proberen ( is een goed merk) .

chucky1012
4 jaren geleden

Heel erg handig!
Goed dat hiermee ook geuren van eten kunnen verdwijnen.

Xoxo