Zonder moeite je huis opfrissen 9 je huis opfrissen Zonder moeite je huis opfrissen
Artikelen, Accessoires, Budget, Lifestyle, Wonen

Zonder moeite je huis opfrissen

Een woning kan aanvoelen als een oude jas: comfortabel en lekker warm. Maar, net als bij een oude jas, heb je soms niet in de gaten hoe erg het boeltje versleten is. Maar geen nood, met een frisse opknapbeurt maak je van een oude vertrouwde woning een hippe en moderne thuis.

Woningen hebben de neiging om voller en voller te raken. We omringen ons met spullen die iets betekenen voor ons. Goede boeken, mooie siervoorwerpen, leuke make-up, kleine prullen zoals kaartjes en foto’s en souvenirs aan mooie momenten. Heel begrijpelijk, natuurlijk, maar soms moet je schoon schip maken. De hele mikmak wat opfrissen.

Zonder moeite je huis opfrissen 11 je huis opfrissen Zonder moeite je huis opfrissen

Geef je interieur een facelift

Net zoals mode en beauty, is een interieurontwerp onderhevig aan trends. Wat enkele jaren geleden in was, is dat nu misschien niet meer. Maar een interieur verander je niet zomaar. Gelukkig kan je je interieur met wat eenvoudige ingrepen helemaal vernieuwen.

Om je interieur eenvoudig op te frissen, heb je een goede basis nodig. Door een interieur een neutrale kleur te geven, zoals wit of grijs, kan je het met een aantal goedgekozen accessoires helemaal opnieuw aankleden. Vergelijk het met een garderobe: basis kledij kan je eindeloos combineren met hippe accessoires.

Kies trends die jaren kunnen meegaan

Interieurtrends kunnen best uitzinnig zijn. Felle kleuren en exotische details zien er misschien wel mooi uit, maar ze kunnen snel uit de mode raken. Houttinten en neutrale kleuren kan je dan weer lekker lang gebruiken.

Zonder moeite je huis opfrissen 13 je huis opfrissen Zonder moeite je huis opfrissen

Wil je bijvoorbeeld jouw bureau herinrichten? Kies dan niet voor glinsterende accessoires met een eenhoorn-print, maar kies voor elegante bureau accessoires in hout. Kies accessoires om te hergebruiken wanneer je in de toekomst je interieur weer een keertje wil opfrissen.

Maak een afgewerkt geheel

Een interieur wordt harmonieus wanneer alles op elkaar afgestemd is. Een Scandinavisch interieur, bijvoorbeeld, kenmerkt zich met strakke vormen, hout en lichte kleuren. Een romantisch Frans interieur kenmerkt zich dan weer in aardse kleuren en dramatische accenten, zoals lange, in de wind golvende gordijnen en een romantisch dekbed.

Door een thema te kiezen dat je in alle ruimtes kan doortrekken, maak je van een interieur een geheel. Houden jullie van de populaire oerwoud stijl? Zet groene planten neer in de salon, hang macramé bloempotten aan het plafond van de keuken en de badkamer. Houden jullie meer van een moderne sfeer? Kies dan voor goudkleurige accessoires, zoals grote spiegels in gouden lijsten of goudkleurige vazen.

Een interieur aankleden kan best gemakkelijk zijn. Maar bovenal moet je er van genieten. Ga voor wat jij mooi vindt, en de rest volgt dan vanzelf.

Binnenkort krijgt onze huiskamer een flinke opfrisbeurt, lichtere kleuren, een meer Scandinavische uitstraling. Kan jouw woning ook wel een opfrisbeurt gebruiken?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
1 jaar geleden

Een likje verf kan een groot verschil maken, heerlijk vooruitzicht dat jullie huiskamer een opfrisbeurt krijgt! Momenteel krijgt de kamer van onze dochter een opfrisbeurt. Alles wordt opnieuw geschilderd en de muren zijn van de week gestuct. Maken we er een tienerkamertje van in de kleuren die ze mooi vindt.

Rory
1 jaar geleden

As we speak ben ik aan de slag gegaan met mijn kleding. Ik had een workshop (10 tot 13 uur) gewonnen met een certified Marie Kondo opruimcoach. Ik wilde vooral veel mijn ei kwijt met praten, maar we hebben ook een deel van mijn uitgebreide kledingcollectie opgeruimd. Ook al heb ik tussendoor al heel veel gedaan trouwens. Evengoed heb ik veel, heel veel items er tussenuit geplukt. Allemaal ruis. Heel nuttig dit. Een vol traject kan ik helaas niet betalen, maar het proeven eraan deed al heel veel. Van mijn kleding ga ik door naar andere ‘komono’ zoals Marie Kondo… Lees verder »

Rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

En nu nog doorzetten (ik moet het nog wel wegbrengen…).

bychristiana
1 jaar geleden

Oh wat heerlijk, zo’n opfrisbeurt in het vooruitzicht! Ik ben eigenlijk altijd bezig in huis, ik vind dat echt heerlijk en ik verander ook regelmatig wat;-)

Petra
1 jaar geleden

Wat een fijne tips!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Ha, ha als ik nu rondkijk wel het is een troep maar we gaan verhuizen over 2 weken. Ik probeer ons huis niet dicht te laten slippen en hanteer het principe 1 erin 1 eruit, maar natuurlijk gaat dat niet altijd op hoewel we hier niet zo lang gewoond hebben kom ik toch nog “troepjes” tegen voor een enkele reis vuilniszak. Grappig toen ik op de 1e link klikte dacht ik dat ik prijzige bureauaccesoires te zien zou krijgen van bamboe enzo.was het de Action die overigens hele leuke items van bamboe heeft. Ben benieuwd naar jullie opgefriste interieur over… Lees verder »