naamketting
Artikelen, Fashion, Sieraden

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

Net als de meeste vrouwen hou ik van sieraden en als je ze kan laten personaliseren dan heb je echt een uniek item in handen. Gewoon voor jezelf of als je het cadeau wilt doen. Je kan oorbellen, kettingen, armbanden, ringen etc. laten graveren met de naam van je man, vrouw of huisdier. Die van jezelf, jouw bedrijf of BSN-nummer 😉 kan natuurlijk ook. Van Naamketting mocht ik een gepersonaliseerd sieraad uitzoeken en het is geworden wat ik vanaf mijn kindertijd al graag wilde hebben! Benieuwd over welk sieraad ik het heb?

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 6 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

Tadaaa! Een bedelarmband! Hoe leuk is dat! Toen ik op de kleuterschool zat had ik een klasgenootje die een bedelarmbandje droeg en ik vond het toen al zo intrigerend. Ik was stiekem best een beetje “jaloers” op dat meisje; zij droeg altijd van die nette jurkjes of rokjes (met jasje) en ik was meer het type die met kapotte knieĂ«n thuiskwam van het klimmen en voetballen, maar diep in mijn hart wilde ik ook wel zo’n dametje zijn. 😉

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 8 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

In mijn tienertijd droeg ik vaak een trits metalen armbanden achter elkaar die dan zulke gezellige “tinkel-geluidjes” maakten als je je hand bewoog. En bedeltjes maken ook van die geluidjes.

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 10 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

Waar komt de bedelarmband oorspronkelijk vandaan?

Een bedelarmband is een armband waaraan kleine voorwerpjes (de bedeltjes) kunnen worden gehangen. Wie de armband wil bekijken, om te zien wat er allemaal aanhangt, moet dat kijken “betalen” door er een nieuw bedeltje aan te hangen (of door de belofte te doen er eentje te kopen). Dit “betalen om te kijken” wordt bedelen genoemd.

De afzonderlijke bedeltjes verbeelden zo de herinnering aan de schenker. De draagster weet precies van wie welk bedeltje is.

De populariteit van de bedelarmband lag vooral voor de jaren 60 en met name onder jonge meisjes. De oorspronkelijke bedeltjes waren van goedkoop materiaal (glas). Het gebruik van met name zilver werd, in de loop van de tijd, steeds gewoner. Bron: Wikipedia

Bedels sparen

Ik heb gekozen voor deze 3 bedels waarin ik de namen Jeroen & Tom en Marie en Toulouse heb laten graveren. Jeroen en Tom heb ik samen op Ă©Ă©n hartje laten zetten en de katjes apart. Puur omdat ik de kattenhangers zo leuk vond qua vorm. Een mooi begin voor mijn bedeltjes verzameling!

En over katten gesproken
 Toulouse is ook dol op kettinkjes. Toen ik de foto’s maakte ging de gauwdief er bijna met mijn armbandje ervandoor!

Wat wil je voor je verjaardag?

Nu ik deze leuke bedelarmband heb vind ik het een uitdaging om nu serieus bijzondere bedels te gaan sparen. Ook een slim idee als ik bijna jarig ben, want dan krijg je altijd de vraag: “Wat wil je hebben voor je verjaardag?” Dan wordt het al snel iets voor het huis of een geurtje. “Nieuwe bedeltjes graag!” zal nu mijn antwoord zijn.

Naamketting

Man, vrouw, kind, moeder, vader, broer of zus, maar ook je geliefde huisdier kan je met een gepersonaliseerd sieraad dicht bij je dragen. En met een naamketting zelfs dicht bij je hart. Er zijn legio mogelijkheden en bestellen bij naamketting gaat heel eenvoudig:

  • Je kiest het sieraad wat je mooi vind
  • Daarna type je in welke naam je erop wilt hebben. (Let dan goed op het lettertype, er zijn meerdere mogelijkheden!)

Bijvoorbeeld: model “Kayleigh” in gotische stijl

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 20 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

of model Bianca met een elegante sierletter met krul en hartje.

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 22 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

En zo zie je hoe jouw gekozen naam eruit zal zien qua lettertype/font.

Ook zo schattig is deze hanger met een hond:

Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief! 24 naamketting Cadeau tip! Een Sieraad met de Naam van Jouw Lief!

Vriendschapshangers

Van deze hangers krijg ik direct een nostalgisch gevoel. Ik kan mij herinneren dat je zoiets samen droeg met je beste vriend of vriendinnetje. De puzzelstukjes passen mooi in elkaar en hou je meer van symbolen of een meer luxe uitstraling, wat vind je van deze Yin-Yang gouden hanger? ♄

Leuk dat deze sieraden ook nog bestaan!

Jullie snappen wel dat ik heel blij ben met mijn nieuwe armband! Voortaan als je iemand voorbij hoort lopen met dat twinkel-geluidje dan is de kans groot dat ik dat ben. En wat ik voor mijn verjaardag wil? Nu weet ik daar direct een antwoord op!

Wiens naam zou jij op een sieraad van Naamketting of Names4ever willen zetten?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Ah, Marie en Toulouse <3 Zo lief 🙂
Ik heb zelf een 'bar-ketting' van Names4Ever met daarop de naam van Mila. Heel mooi en goed dat ik het weer bij je lees. Ik ben dol op sieraden en het wordt weer tijd dat ik die ook weer ga dragen. Of combineren, want tegenwoordig vind ik de combinatie van een aantal kettinkjes ook wel heel leuk.

Annette
3 jaren geleden

Leuk gekozen, ik heb een tijdlang de bedels + armbandjes van Thomas Sabo gehad die zijn zo mooi gedetailleerd en ze hebben ook elk seizoen nieuwe, vond het heel leuk om die te sparen.

Deb
3 jaren geleden

Wat een mooie bedelarmband heb je samengesteld. Leuk idee om de namen van je mannen en van Marie en Toulouse in de bedels te laten graveren. Zo heb je ze altijd bij je. Leuke vorm hebben de bedels ook.

Robin
3 jaren geleden

Ik heb hier ook een armbandje van met een hartje eraan met Maeve haar naam erin. Gekregen na de bevalling die doe ik ook nooit meer weg.:)
X Robin

bychristiana
3 jaren geleden

Nou Babs, for what It’s worth. Als klein meisje kende ik je natuurlijk niet, maar nu vind ik je toch echt wel een echte dame hoor! Heel leuk , en lief, zo’n bedelarmband, ook dat je Marie en Toulouse er op gezet hebt. Ik vind de foto van Toulouse trouwens echt om te smelten;-)

Tessa
3 jaren geleden

wat leuk! zelf heb ik een bedel ketting laten maken

Simone
3 jaren geleden

Ik vind jouw exemplaar heel mooi. Bijzonder om zo al je geliefden dichtbij te dragen!