faking a crease bbb
Artikelen, Films en series, Make-up, Oogschaduw

Faking a crease for bigger eyes :Holy Grail or Fail?

Op Pinterest kom ik ook vaak foto’s tegen met ooglooks. Zo ook voor en na foto’s met tips voor overhangende oogleden. Ja, het blijft mijn dingetje, en ik denk veel oudere dames daar ook mee zitten.

Ik vind het heel leuk om met make-up te spelen, Niet zozeer met kleuren, maar meer met het effect. Je hebt allemaal manieren om met  licht en donker te spelen om de vorm van je gezicht te veranderen.( shapen/contouren). Ik ging dit eens proberen met mijn overhangende oogleden. Mijn “crease” is niet  zichtbaar dus ga ik een namaak crease maken.. Eens kijken hoe dat er bij mij uit gaat zien!

faking a crease bbb

Je ziet de meest prachtige ooglooks op het internet en ik baal enorm dat ik daar nooit mooie foto’s van kan maken. Ik bedenk mij hoe ik dat vroeger deed… de vorm van mijn ogen is altijd zo geweest. Als kind had ik al smallere ogen.  Nu ik ouder ben is de huid verslapt waardoor het nog meer “hangt”.

Vaak zie je jonge Japanse meisjes ook de meest waanzinnig mooie dingen doen met hun hooded eyes, maar zij hebben natuurlijk het voordeel dat de huid daar nog stevig is.

Op de eerste foto zie je mij met een beetje make-up. (zien jullie hoe ongelijk mijn wenkbrauwen zijn?)

 

 

voor nep crease beetje makeup

 

Over a-symmetrische wenkbrauwen…

Bijna niemand heeft een symmetrische trekken en het valt mij altijd op dat de bij de ene persoon meer verschil te zien is dan de ander… Kijk maar!

Wij volgden de leuke Engelse politieserie namelijk Scott and Bailey en het viel mij op dat Bailey ook van die ongelijke wenkbrauwen had…  later in de serie, een nieuw seizoen.. “nieuwe” wenkbrauwen! Ik bedoel, meer symmetrisch dus. Mooi, hé!

Overigens een aanrader, goede serie, echt leuke dames, politiezaken en hun privéleven is ook interessant..

Nu mijn fake crease…

Wat heb ik gedaan: een pollepel met de bolle kant naar buiten op mijn oog gehouden en daarboven met oogschaduw een donkere nep-crease gemaakt.  Hoeft niet natuurlijk met je bestek, maar het is een hulpmiddel… Een lichte kleur op de rest van mijn ooglid en dan krijg je zoiets zoals op de foto’s hieronder.

Ik heb op de tweede foto alleen mijn rechteroog opgemaakt. Eigenlijk zou je nog valse wimpers moeten opplakken voor een groter effect. maar je ziet dat mij oog wat “opener”  lijkt.

Best wel een verschil, al moet ik zeggen dat ik er buitenshuis niet zo snel mee zou rondlopen. Denk dat het ietwat te opvallend is.. Maar optisch werkt het wel in ieder geval.

Het is in ieder geval geen fail.. altijd leuk om dit soort testjes te doen 🙂

Wat vinden jullie van deze methode?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Debbie
6 jaren geleden

Wauw, dat ziet er eigenlijk wel heel vet uit! Zo kan je best naar buiten hoor (wel beide ogen doen dan hehe)! Ik ga het ook eens uitproberen. Heb ook hooded eyes, maar niet zo veel ruimte aan de bovenkant, dus ben benieuwd of dat bij mij ook zo’n effect heeft.

Anne-marie
6 jaren geleden

Ben onder de indruk van het verschil! Maar een correctie lijkt me ook wel wat…

Melike
6 jaren geleden

Dit soort experimentjes vind ik echt te leuk. Wat een verschil! Ik had niet verwacht dat dit echt zou werken, maar ik vind dat je het super goed gedaan hebt. Ik snap dat het wel een beetje te opvallend voelt, maar ik denk dat het vooral ‘s avonds helemaal niet opvalt. En inderdaad mooi voor op foto’s!

Armande
6 jaren geleden

Oh, ik vind het een groot verschil, dat had ik echt niet gedacht! Ik ben gezegend met non-overhangende oogleden, maar anders zou ik het proberen. Voor feessies en partijen dan.

Yvonne
6 jaren geleden

Wat een verschil zeg, prachtig, en opvallend? Welnee dat denk je maar.

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

Wow, wat een verschil! Dat zie je echt goed en ik vind het zeer mooi staan ook 🙂 !
Je kan hier echt wel mee naar buiten hoor.
Goede tip!

Liefs!

Marsha
6 jaren geleden

Inderdaad echt veel verschil! Moet ik ook maar een keer gaan proberen hihi. -x-

Mariëlle
6 jaren geleden

Wel een super resultaat zegt. Optisch werkt het echt! Had ik eigenlijk niet verwacht.Ik zeg aanhouden die fake crease

Lisa
Lisa
6 jaren geleden

Het staat je goed! Ik zet mijn crease ook altijd hoger op
Om toch het idee van een ooglid te hebben
Op you tube heb je sugurpuffandfluff, zij is zo goed met hangende oogleden opmaken

Mariska
6 jaren geleden

Dat werkt optisch zeker wel inderdaad! Leuk om te zien wat je allemaal kan met make-up 😀