Floaten Veluwse Bron
Artikelen, Lifestyle

Ga eens floaten, want daar knap je van op!

Dat lijkt mij wel wat. Floaten heb ik al eens gedaan, in een afgesloten cabine. Maar dat is lang geleden en ik kon mij toen niet goed ontspannen. Toch zou ik het nog een keertje willen proberen, ik denk dat het heel goed is voor mijn gespannen spieren.

Floaten Veluwse Bron

Heerlijk ontspannen en gewichtsloos drijven op zout water, want dat is floaten, niets meer en niets minder. Voor veel mensen is dit één van de meest ontspannende onderdelen tijdens een bezoek aan een wellnessresort. Maar hoe werkt dat principe nu eigenlijk en is wat zijn de voordelen van het zogenaamde floaten?

Van oudsher trokken mensen naar de Dode Zee in Jordanië vanwege het helende effect van het zoute water. Het water was goed voor de huid, en het drijven zorgde voor ontspannen spieren.

Floaten Veluwse Bron Algemeen directeur van International Wellness Resorts Gert van der Steen : “Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat drijven op zout water, ook wel floaten genoemd, goed is voor de gezondheid. De eerste floatcabine stamt zelfs uit de jaren ’50, het is een bewezen techniek om zowel lichaam als geest optimaal te ontspannen. Het water in het zoutwaterbad wordt verrijkt met speciaal magnesiumzout. Dit speciale zout zorgt voor het draagvermogen tijdens het drijven.”

De truc is om heerlijk achterover te gaan liggen en uw lichaam te ontspannen, het drijven gaat dan vanzelf. Een drijfsessie in een zoutwater bad heeft ongekend veel voordelen.

Floaten stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof. Na een tijdje daalt de bloeddruk en mentale en fysieke stress nemen af. Door een betere bloedsomloop versnelt floaten het herstel van blessures. Daarnaast verlicht het diverse huidklachten en wordt het ingezet bij reuma en fibromyalgie. Ook bij psychische klachten is floaten effectief. Zo wordt het ingezet bij stressbehandeling, burn-out en angstbestrijding. Niet zomaar een bad dus, u komt er als herboren uit!

Bij de Veluwse Bron kunt u zelfs genieten van 90.000 (!) liter en 34 graden warm en zout water. Een uniek en populaire faciliteit in het meest uitgestrekte resort van Nederland. Vanaf juni kunt u hier ook terecht voor speciale floatingsessies op het zoutwaterbad. Iedere dag worden er meerdere sessies georganiseerd onder begeleiding van een specialist.

Midden in de Veluwse natuur (tussen Apeldoorn en Zwolle) en toch goed bereikbaar vanaf de A50 ligt wellnessresort de Veluwse Bron. U vindt hier vele wellnessfaciliteiten binnen én een volledig saunadorp buiten, naast een groot meer en een paar bijzondere uitblinkers, waaronder het zoutwaterbad, die uw wellnessdag een gouden randje geven. De Veluwse Bron is door een slimme indeling met veel privacy bovendien zeer geschikt voor mensen die voor de eerste keer naar een sauna gaan.

Heeft u nog nooit een Dagje Wellness ervaren maar bent u wel nieuwsgierig? Ontdek het en loop online door de Veluwse Bron:http://www.veluwsebron.nl/beleef-de-veluwse-bron/

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hennie
7 jaren geleden

Lijkt me heerlijk. Alleen vreet ik me de laatste tijd zo vol dat ik bang ben dat ik niet eens blijf drijven in de Dode Zee.