Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 9 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!
Artikelen, Fashion, Schoenen

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai… Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

Sandalen hadden vroeger altijd het stempel suf, duf en alternatief. Voor mensen die lak hadden aan mode en trends. Als ze maar lekker zaten. Mannen droegen tot overmaat van ramp vaak ook nog geitenwollen sokken in hun meestal bruine sandalen (wij noemden ze toen altijd “oude testament slippers”). Maar sandalen zijn tegenwoordig hartstikke hip! Je hebt ze nu ook met hoge hakken en in allerlei kleuren. Ik ging voor een paar toffe sandalen in de kleur goud, totaal uit mijn comfortzone in eerste instantie, maar die kleur staat super leuk en zomers onder mijn zomerkleding! Gold it is!

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 11 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

Wat die sokken betreft in je schoenen, als ik bij sommige modeketens online kijk zie ik ook veel modellen met sokken in hun schoenen poseren. Vind ik het nu wel mooi staan? Het zal vast trendy zijn maar mij zal je niet zo zien rondlopen.

Sandalen of Sandalettes?

Eigenlijk heten sandalen met een hakje tegenwoordig sandalettes. Maar ik vind sandalen ook prima klinken, eigenlijk noem ik ze altijd sandaaltjes. Waarschijnlijk omdat ze er verfijnder uitzien dan schoenen en ze wegen nauwelijks iets.

Sandalen zijn unisex, sandalettes zijn veel vrouwelijker en eleganter en hebben bijna altijd een hakje. Wist je dat een sandaal het oudste type schoeisel is? In zijn eenvoudigste vorm bestond een sandaal uit een zool van stug materiaal dat met touw of leren riemen onder de voetzool werd gebonden om tijdens het lopen de voet te beschermen. Meestal is de neus open, zodat de tenen zichtbaar blijven. Sandalen werden en worden door rijk en arm gedragen.

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 13 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

Leuk weetje: De Egyptenaren omstreeks 3500 v. Chr. een voetafdruk in het zand maakten, waarna ze een zool van gevlochten papyrus op de juiste maat maakten? Daaraan maakten ze stroken ongelooid leer vast die om de voet geknoopt werden. En dat Romeinse keizerinnen, net zoals de eerdere Egyptische prinsessen, rijk versierde sandalen met zolen van goud droegen? 

Gouden Unisa Sandalen Bakiosin

Op deze leuke gouden exemplaren viel mijn oog toen ik in de webshop van Omoda rond snuffelde:

Ga voor een verfijnde look met deze metallic gouden sandaal BAKIOSIN met sleehakje van het merk UNISA! Dit vrouwelijke model heeft een bovenwerk van soepel leer met een band over de voorvoet en gekruiste, fijne bandjes rondom de enkel. Het bandje om de enkel heeft een handige gespsluiting en alle bandjes zijn gevoerd met soepel leer. Het voetbed is van zacht cognackleurig suède en is voorzien van een leren toplaag met licht dempende werking voor een comfortabel gevoel. Mooi detail is dat het sleehakje met hetzelfde cognackleurige suède is bekleed, waardoor de sandaal een moderne look krijgt. De rubberen zool heeft een gripvast profiel en de sleehak is ruim 4 centimeter hoog. 

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 15 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

In de zomer draag ik altijd graag open schoenen, die zitten het fijnst. Vaak zetten mijn voeten in de zomer wat uit door de hitte en zo hebben mijn tenen alle ruimte. Sandalen zitten nooit te krap.

Ik had nog geen sandalen met een sleehak, alleen heel platte exemplaren. Een beetje hak is ook beter voor een goede lichaamshouding De hoogte van de hak, 4 cm, is perfect voor mij. Daar kan ik lekker op lopen. De dunne bandjes maken dat mijn benen ook niet zo kort lijken, zo een brede band over de wreef vermijd ik liever, het maakt alles optisch korter en met mijn 1.60 wil ik niet nog korter lijken. Ik heb ook een paar pumps van Peter Kaiser die 6,5 cm hoog zijn, een prima hoogte voor een avondje uit. Hoger ga ik alleen bij hoge uitzondering! 😉

Goud!

Je kan sandalen eigenlijk onder alles dragen, een korte rok, een lange rok, jeans, ik zou niet weten waar ze niet onder zouden staan. Nou, ok, onder een driedelig pak zullen ze wat uit de toon vallen. Als ik schoenen ga kopen dan kijk ik altijd eerst in mijn kledingkast (behalve als ik in de stad ben en een impulsaankoop doe). Ik heb redelijk veel kleding in waarin beige en bruin zit, zoals in deze rokken. Ik vind deze gouden sandalen daar perfect onder passen!

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 17 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

Ik ben groot fan van de schoenen van Gabor en heb al een paar mooie exemplaren van Omoda mogen uitzoeken. Het merk Unisa kende ik nog niet maar deze hebben ook een fijn voetbed en zijn niet zo smal.

Deze sandalen zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals beige, groen en zwart. Beige is een perfecte kleur die je optisch ook meer lengte geeft maar ik wilde een keer iets meer opvallends, en dat is goud zeker!

Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda! 19 sandalen Gelukkig zijn Sandalen niet meer Saai... Check mijn Gouden Sandalen van Omoda!

Ik hoop overigens dat wij nu van die stormen verlost zijn en ik vind het nu behoorlijk fris buiten. Ik had wat foto’s buiten willen maken maar daar zag deze koukleum zo tegen op. En in de regen met sandalen rond stappen is ook niet zo een goed idee.

Maar… Ik ben reuze blij met mijn nieuwe gouden sandalen van Unisa, ik hoop dat ik ze deze zomer vaak kan dragen!

Wat voor schoenen draag jij het liefst in de zomer?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
6 maanden geleden

Ik snap helemaal wat je bedoelt met dat stukje over sokken in bepaalde schoenen. Bij modellen staat het vaak heel cool…tot je het zelf doet. Ik heb dat ook met sneakers onder een jurk. Ik zie dat zo vaak voorbijkomen en ik vind het echt heel gaaf, maar als ik sneakers onder een jurk aantrek, lijkt het net of ik zo uit de sportschool kom en vergeten ben om mijn schoenen om te wisselen;-)

Wendy
Wendy
6 maanden geleden

Sandalen 8n de zomer zijn zo fijn.
De mijne zijn versleten dus b8nnenkort weer nieuwe gaan zoeken.
Wat heb jij mooie gev9nden, lekker van genieten.

Annette
6 maanden geleden

Heel leuk en ook nog eens een fijne hak waar je je nek niet op breekt, haha handig voor mij. Ik heb 1 paar sandalen ook in goudkleur toevallig. Vind ze echt heel tof en hoop dat je er heel veel op kunt lopen want dat betekent mooi weer 🙂

Deb
6 maanden geleden

Ze zijn heel erg leuk! Ik draag ook heel graag sandaaltjes, in combinatie met mooi gelakte teen nagels 😊. Ik kan niet wachten tot ik ze weer kan dragen. Hopelijk wordt het snel beter weer.

Rory
6 maanden geleden

Oe, ik heb even zitten scrollen op de pagina bij Omoda en ik vind die klompjes ook ontzettend leuk van Unisa (maar die zijn voor jou waarschijnlijk net te hoog). Deze zijn ook erg leuk en super comfi volgens mij. Ze zijn chique maar toch ook comfortabel. En passend bij zowel mooie jurken als juist een spijkerbroek of een korte broek. Erg leuk. Daar ga je veel plezier van hebben volgens mij. Ik had vorig jaar ook hele mooie sandaaltjes gescoord bij Omoda. In de zomer draag ik zelf graag sandaaltjes of sneakers. Maar aan de andere kant zweer ik… Lees verder »

Petra
6 maanden geleden

Ooh, ik vind ze superleuk!! Ze zien er ook best comfy uit, maar toch gekleed door de mooie gouden kleur!