konjac-sponge-rode-klei-big-greens-smile
Anti- aging, Artikelen, Big Green Smile, Huidverzorging, Reviews, Tools, Webshops

Review- Konjac Facial Puff Sponge voor de drogere en rijpere huid

Met veel plezier heb ik bij mijn collega bloggers artikelen gelezen over de Konjac Sponge, maar ik had geen idee dat er zoveel verschillende soorten waren. Ze hebt ze met groene, roze, rode klei, naturel (wit), met kamille, met bamboe houtskool, met groene thee en er is zelfs een tattoo sponge. Die is om de huid bij een net gezette tatoeage schoon te maken en te verzorgen. Ik kreeg van webshop Big Green Smile de rode Konjac Sponge, voor de drogere rijpere huid!

konjac-sponge-rode-klei

Werking

Het werkt verstevigend en verjongend. De duffe laag wordt weggewerkt en een stralende teint komt boven. Fijne lijntjes en rimpels worden gladgestreken.  Ook geschikt voor wie last heeft van oneffenheden, fijne adertjes en pigmentvlekjes. 

Hoofdingrediënt:

Franse Rode Klei is rijk aan ijzer die de bloedsomloop stimuleert en je daardoor een gezonde gloed geeft. Het reinigt de huid van binnenuit, verwijdert dode huidcellen en optimaliseert de celvernieuwing.

  • 100% natuurlijke plantaardige vezels
  • Hydrateert de droge rijpere huid
  • Ook geschikt voor de delicate huid rond de ogen
  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Verkleint de poriën
  • pH neutraal
  • 100% cruelty free en geschikt voor veganisten
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen

Wat vind ik ervan?

Wat een bijzonder sponsje is dit! Volgens de aanwijzing heb ik de spons eerst goed natgemaakt waardoor hij zacht wordt en een paar keer gespoeld. Hij zet ook uit door het water, mooi!

Daarna kneep ik de spons uit en heb ik met cirkelende bewegingen mijn gezicht gemasseerd. Voelt heel aangenaam aan. Ik heb het gevoel dat er een zachte substantie, een beetje lijkend op een olie of iets dergelijks, in de sponge zit, waardoor hij zo smooth over je huid glijd. Zou dat de klei zijn?

Rode klei is rijk aan ijzeroxide helpt onze vermoeide, droge en gestreste huid en haren te revitaliseren. Rode klei is erg mild en zijn ondersteunende eigenschappen en geven onze huid de nodige vitaliteit.

Mijn huid voelt daarna heerlijk zacht, fris en verzorgd aan. Zo goed! Een ge-exfolieerd en gehydrateerd gevoel, ik denk dat dat de beste omschrijving is.

 

konjac-sponge-detail

Deze spons gebruik ik alleen voor  mijn gezicht maar je kan hem natuurlijk ook voor je lichaam gebruiken. En bij Big Green Smile heb je ook sponges voor je lichaam. Die zijn wat groter.

Na gebruik moet je hem niet in badkamer laten liggen (bacterie-catchers, net als die puffs) maar drogen aan de lucht, desnoods kan je hem in de koelkast leggen.

Ik hang hem altijd op aan het touwtje wat eraan vast zit (ik doe er nog een elastiekje doorheen) en daarna wikkel ik het sponsje aan het handvat van mijn kast. Zo kan hij ook lekker vrij aan de lucht drogen.

Wel altijd rustig eerst nat laten worden voordat je erin gaat knijpen. Zo heb je langer plezier van je konjac sponge! (Bij correct gebruik gaat de spons 2 à 3 maanden mee)

Alle konjac sponges vind je hier. €11,99

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Margo
5 jaren geleden

Heb er laatst ééntje bij Holland & Barret gekocht. Het is een sponsje speciaal voor gezicht; ik ben er ook erg tevreden over.

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Ik kende dit nog helemaal niet. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar dit sponsje, lijkt me wel bijzonder en fijn 🙂 .

Liefs!

Melike
5 jaren geleden

Ik vind dit nog steeds zo’n mooi product. Ik gebruik al jaren een en wissel het af met andere reinigers. Zo grappig he hoe hard hij is als hij droogt. Ik droog hem echter wel in de badkamer haha. Beetje dom dus. Ik zal het niet meer doen;)

Anna Gerrie
5 jaren geleden

Ik heb laatst ook een konjac spons geprobeerd en was daar erg tevreden over! Deze lijkt mij ook erg fijn:)

YuSt
5 jaren geleden

Ik hou van mijn sponsje, volgende week een nieuwe kopen, hij is nu echt op! Wie weet ook bij deze groene lach!

Rebecca
5 jaren geleden

Oh ik heb hier al zo ontzettend veel goed over gehoord. Ik wil hier zeker eens naar kijken ondanks dat ik niet perse val onder de rijpere huid. Ik wil ook wel een zacht gezicht hihi

Eva
5 jaren geleden

Ik vind de sponsjes heel fijn. Ik gebruik ze regelmatig!

Astrid
5 jaren geleden

Het klinkt wel echt heel fijn, ik geloofde er ook nooit zo in. Wel een goede tip om de spons buiten de badkamer te laten drogen!

Rachel
5 jaren geleden

Ik heb er nog steeds twee liggen maar nooit geprobeerd, klinkt goed! fijne week verder

Deb
5 jaren geleden

Fijne review! Ik heb ook veel over deze sponsjes gelezen maar op de een of andere manier is het er nog niet van gekomen. Ik ben namelijk echt zo’n type dat dit een keer doet en het vervolgens gewoon vergeet. Daarom koop ik dingen soms bij voorbaat maar gewoon niet 😉 Maar als ik er een zou uitproberen, zou ik denk ik voor deze gaan. Deze spreekt me nog het meeste aan.