keek op de week
Artikelen, Films en series, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de Week 13- Mijn Tic op het Toilet, Broen, Bron en Bloggen

Zalig Pasen Kekers!

Hebben jullie alle eieren gevonden die verstopt waren? Ik wel! Ze lagen allemaal in de koelkast 🙂

Pasen, ik heb er niet heel veel mee. Hoewel.. ik denk dan aan de kleur geel, de zon, jonge kuikentjes, lammetjes, narcissen en Urbi et Orbi. Bedankt fur die bloemen!

keek op de week

 

 

Vroeger verstopten mijn ouders de zelf geverfde paaseieren (die meurden wel na zoveel dagen) en wij kregen dan altijd daarna een mooi chocolade paasei. Of een paashaas van chocolade. Dan stond ik ook extra vroeg op… (mijn ouders zullen mij wel vervloekt hebben) om eieren te gaan zoeken.

Ook in de buurt van ons huis werden paaseieren verstopt. In het speeltuintje om de hoek… Man, wat was dat spannend! Zoeken onder de wip, de schommels, graven in het zand… Ik vond natuurlijk helemaal niks.

Was dat met Pasen of Pinksteren dat de woon boulevards open zijn? Whatever… dat was eerst heel bijzonder dat de winkels open waren op een soort zondag. Eén keertje ben ik er geweest. Eigenlijk meer onderweg naar dan in een woonwinkel. De halve dag in de file gestaan! Half Nederland ging erheen. Dus nooit meer gedaan.

Mijn Tic

Ik ga wat bekennen. Ik heb een tic, een rare gewoonte.

Als ik in een hotel kom, dan moet ik de toiletten inspecteren. Ik heb iets met mooie toiletten in een hotel. Als het goed is zijn ze altijd schoon, iemand draait een muziekje op de achtergrond ( de baas?) en ze ruiken vaak ook lekker. (uitzonderingen daargelaten) Alsof er net, zoals bij de Efteling in Droomvlucht een geurtje wordt verspreid. Nee, geen Airwick of WC eend,  maar zo een friszoet relaxed geurtje.

En dan moet ik een foto maken. Goed licht, grote spiegels. Ik hou daar van.

 

wc van der valk

 

 

van der valk

Deze zijn bij van der Valk was in Apeldoorn gemaakt toen ik er was voor de product presentatie van Eqology.

Ook een mooie zaal hebben ze daar…

 

impressie zaal van der valk

Wat heb ik deze week gedaan…?

Nu moet ik weer heel diep graven in die grijze massa. Bloggen , schilderen en ik heb een meditatie app gedownload. Ik voelde dat ik eigenlijk niet goed door ademde. Heel oppervlakkig. Deze app is heel erg leuk om te doen, en je krijgt een digitale sticker als je een sessie hebt gedaan. Beloning!

 

Stop, Breathe & Think app

A friendly, simple tool to guide people of all ages and backgrounds through meditations for mindfulness and compassion.

Deze app is zo prettig, beter dan voorgaande meditatie apps die ik geprobeerd heb.

De stem van de vrouw is fijn (ik heb er een gehad die smakte heel irritant, leidt alleen maar af). Je kan instellen of je het 5, 6 of 20 minuten wil doen, ideaal.

Je moet eerst voelen hoe je lijf ervoor staat, je kan kiezen wat je emotie op dat moment is en dan geeft hij je mogelijkheden welke meditaties op dat moment bij je passen. Het werkt simpel, leuke afbeeldingen en niet te zweverig.

stop breathe & think (Small)

meditatie app (Small)

Dit soort dingen, net zoals yoga moet ik echt regelmatig gaan doen. Ik weet dat mijn lijf daar rustig van wordt. Helemaal Zennnn…

meditatie app 1

Serie!

Bron/ Broen- The Bridge

 

Wij hadden een tijdje geleden eerst de Amerikaanse versie gezien en nu ook de Zweedse, de originele serie.

“Gelukkig” is mijn geheugen zo lek als een zeef… Wie de moordenaar was, ik had wel een vermoeden, maar zeker wist ik het niet meer. Haha, zo beleef je alles 2 keer!

Beide versies zijn goed, ik vond de Zweedse “Saga” (de hoofdrolspeelster) net iets interessanter dan de Amerikaanse “Sonya”. Beide zijn ze alleen bezig met feiten, empathisch zijn ze niet. Juist daarom ook heel grappig. Ze flappen er van alles uit.

 

De Amerikaanse versie:

Een remake met Diane Kruger als detective Sonya Cross en Demian Bichir als Marco Ruiz speelt zich af rond de grensovergang tussen El Paso en Juarez.

Eigenlijk is de plot ongeveer hetzelfde, maar de verhaallijn is toch iets anders. Andere personages, dus helemaal niet vervelend om 2 keer te kijken.

De Zweedse versie…

Bron (Zweeds), Broen (Deens), buiten Scandinavië uitgebracht als The bridge (De brug), is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

 

Het is een serie waar ik helemaal aan verknocht ben, en smaakt naar meer Zweedse krimi’s. Top!

gele nagellak pasen

 

Ik wens jullie fijne vrije Paasdagen, geniet ervan!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
6 jaren geleden

Ik wens je ook een fijn Pasen. Wij hebben ook niet zoveel met Pasen. Bij ons zijn alle winkels toe op Pasen, helaas. Oh die tic lijkt mij niet zo erg hoor. Ik maak er wel geen foto van maar ik ga wel eerst kijken.

Melike
6 jaren geleden

Wat grappig dat je een toilet tic hebt. Ik heb hier eigenlijk nooit zo naar gekeken. Tuurlijk kijk ik wel of het schoon is, maar daar blijft het ook bij. Ik ben bang dat nu ik dit heb gelezen, ik er een volgende keer veel meer op ga letten haha. Zo werkt mijn hoofd een beetje, ik onthoud veel. The bridge wil ik ook nog steeds kijken trouwens! Jij ook nog fijne paasdagen!

heidi
6 jaren geleden

Wat een leuke weekje heb je gehad meid

YuSt
6 jaren geleden

Een toilet waar de geur niet fris van is, geeft mij de kriebels. Of de bril nog nat… Ieks!
Ik vind het in Duitsland vaak het beste, niet de mooiste… Maar schoon!
Hier schijnt de zon volop, dus ik zit heerlijk in het zonnetje! Helaas kan ik niet naar buiten, hooikoorts!

Debbie
6 jaren geleden

Die meditatie app wil ik ook eens proberen. Ik kan volgens mij ook nog veel verbeteren qua ademhaling. Welke Scandinavische serie ga je nu kijken?

DisneyChicks.nl
6 jaren geleden

Heel herkenbaar, hier nog twee schone wc’s freaks! 🙂 Fijne pasen Babs!

jeapiebel
6 jaren geleden

Ik vind de wc ook belangrijk al inspectie ik ze niet als ik in hotel kom, toch let ik goed op als ik in het restaurant zit. Fijn dat de meditatie app goed zijn werk doet en je veel aan hebt. Fijne paasdagen!

Annette
6 jaren geleden

Fijn weekend Babs!

Gonny
Gonny
6 jaren geleden

Geheugen zo lek als een zeef. Heel herkenbaar.
Bedankt voor de kijktip.
Dan ga ik voor de Zweedse Serie… The Bridge… en dan hoop ik dat mijn vriend het ook wat vindt. Die vindt nergens wat aan. Of ja… Voetbal… dat natuurlijk wel. En Breaking Bad. En dat vind ik dan weer mwoah…

Liefdevolle dagen iedereen!

Mariska
6 jaren geleden

Die app klinkt best fijn! Zo’n stem is wel doorslaggevend of het vervelend of juist heel fijn is. Ik ben altijd wel heel tevreden met van der valk hotels eigenlijk! Geinige tic maar kan me er ook wel wat bij voorstellen 😛