3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen! 9 bewegen 3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen!
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen!

Veel mensen komen beweging te kort. Zo ook ik. Of je hebt geen tijd (of geld) om naar de sportschool te gaan, je zit de hele dag op kantoor en je hebt geen puf om daarna nog iets sportiefs te gaan doen. En als je zoals ik katten hebt hoef je ook de deur niet uit om ze uit te laten. Hoe kunnen wij toch meer beweging krijgen zonder dat het teveel moeite kost?

3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen! 11 bewegen 3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen!

Foto: Shutterstock

Ik geef het direct toe, ik ben geen sporter. Ik vind Yoga en Pilates leuk om te doen, en die vormen van beweging zijn voor mij ook te doen. Hardlopen kan ik niet vanwege mijn knie – mijn hond Vinkie liep ooit van voren keihard tegen mijn knie, die toen een beetje naar achteren geknakt is en bij hardlopen speelt deze knie altijd nog op – en mij ertoe zetten om naar een sportschool te gaan, daar word ik al moe van. Wel gedaan, maar ik kon het fysiek en financieel niet meer opbrengen om daar alles uit te halen.

Op welke manier kan ik dan wel meer beweging krijgen? Eigenlijk is het vrij simpel, ik neem een keer de trap in plaats van de lift, ga een rondje dansen door het huis tijdens het schoonmaken en als ik een film of serie kijk dan doe ik ondertussen. mijn stretch oefeningen. Anders loop ik krom vanaf de bank naar mijn bed…

Wat ik ook leuk vind om te doen:

1-Wandelen met een doel

Ik vind wandelen eigenlijk super saai. Wandelen om het wandelen, ik vind er niks aan. Toen wij een abonnement op de dierentuin hadden zette je heel veel stappen tijdens zo een bezoekje en tegelijk konden wij naar de dieren kijken.  Dan loop je eigenlijk vanzelf. Als ik nu “bewust” wil gaan wandelen, dan neem ik mijn camera mee. Onderweg zie je dan alles vanuit een ander perspectief, en kom je vaak zulke leuke dingen tegen om te fotograferen! En met de herfst in aantocht wordt de natuur weer heel kleurrijk! (Maar nu eerst nog even wat zomer, please)

fotograferen in de natuur

Foto: Shutterstock

Denk aan een mooie bloem, eenden, vogels, een kat die ligt te zonnen, een vreemde schutting, maar ook rommel…Ik heb toen ik de honden nog had ook wel eens afval gefotografeerd. Weer eens wat anders dan wat je normaal gesproken op de foto zet!

scheveningen vies water
Rotzooi in water…

 

2- Paaldansen in het water

Ik wilde graag op aquarobics toen ik revalideerde maar dat is om meerdere redenen niet doorgegaan. Nu zag ik dat er iets nieuws aan gaat komen namelijk paaldansen in het water, gaaf!

Wat mij betreft mag deze leuke manier van bewegen snel in Nederland zijn intrede nemen, dit lijkt mij zo gaaf om te doen. En minder kans op blessures, het water draagt je als het ware. Gewoon baantjes zwemmen is niks voor mij, maar spelen in het water wel!

3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen! 15 bewegen 3 Manieren om zonder veel moeite meer te bewegen!

Foto: Shutterstock

(Maar dan zonder jurkje en hoge hakken 😉

 

3- Pak de fiets!

Pak de fiets als je een boodschapje gaat doen, of neem je camera mee (zie hierboven). Momenteel heb ik een oude, tweedehands fiets en die zet niet bepaald aan om te gaan fietsen. Er zit een slag in mijn achterband en hij trapt vreselijk zwaar. Behoorlijk frustrerend als ik dan door jan en alleman word ingehaald.

De laatste tijd pak ik de auto of laat mij rijden. Sinds wij verhuisd zijn wonen wij verder van het centrum en ik geef het toe, ik zie er als een berg tegenop om te gaan fietsen en met berg bedoel ik letterlijk en figuurlijk een berg. Die berg is een brug die over de snelweg loopt. Wij noemen het hier “de Bult”, en het is flink trappen om erover te geraken, bergaf ga je dan ook keihard naar beneden.

matrabike

Een goede fiets is het halve werk en dan neem ik “de bult” vast met gemak. Babs gaat in de toekomst lekker wielrennen!

(maar dan zonder wielrenbroekje)

 

Wil jij ook meer gaan bewegen en zo ja, hoe?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
4 jaren geleden

Afgelopen week veel gewandeld. Sinds kort een paar heuse, echte stappers in huis en het liep alsof je op wolken loopt. Mijn beenspieren voelden het wel. En ja je weet dat ik ook nog eens 5x per week krachttraining doe met cardio. En wie weet ga ik nog een studie doen voor instructeur, personal trainer.

bychristiana
4 jaren geleden

Ik ben vorig jaar heel veel gaan sporten én gaan wandelen. Wandelen vind ik juist heerlijk. Super ontspannend. Ik heb een speciale playlist aangemaakt en luister dan fijn naar muziek. Ook samen wandelen mijn vriend en ik heel veel.

Annette
4 jaren geleden

Ik neem het mezelf steeds voor, meer bewegen vaker de trap maar ik val steeds weer terug….maar ik ga het gewoon weer oppakken.

chucky1012
4 jaren geleden

Ik wandel erg veel met de hond 😉
Heerlijk die buitenlucht en men knapt ervan op.

Jolanda
4 jaren geleden

Ik sport niet maar beweeg best veel haha. Met twee kleine kids in huis gaat dat vanzelf 😅

Irene
4 jaren geleden

Ik weet niet hoever jij woont van het TOP routenetwerk. Een TOP is een toeristisch overstap punt. Je kunt vanuit hieruit verschillende wandelingen en fietsroutes doen. Is helemaal gratis. Wij doen dat af en toe om even in een andere omgeving te wandelen.

Sylvia
4 jaren geleden

Wandelen vind ik ook saai. Ik wandel altijd wel ergens heen met mijn dochtertje. Ik had mij namelijk begin dit jaar voorgenomen om elke ochtend te wandelen. In de praktijk komt dit er niet altijd van. Wel wandel ik zo’n 3 a 4 ochtenden per week.. voldoende. Fietsen vind ik heerlijk maar met de temperaturen hier is dat niet echt te doen. Wellicht als het weer wat minder warm wordt. Ps een fietsbroekje zou ik wel aandoen hoor. Want je krijgt anders heel veel pijn in je billen en.. Je moet even wennen aan de pamper (zeem) om je billen.… Lees verder »