Artikelen, Lifestyle, Wonen

Handige Apparaten en Apps die je Huis Veiliger maken!

Iedereen heeft vast wel een rookmelder in huis, althans, daar ga ik van uit. Maar wist je dat er nog heel veel andere apparaten zijn die ervoor zorgen dat je je thuis veilig voelt en dat je zelfs niet thuis hoeft te zijn om de boel in de gaten te houden? Denk aan een apparaat dat je waarschuwt als er een waterlekkage is, of een slimme deurbel? Ik laat jullie zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn, kijk je mee?

Rookmelder

Een rookmelder is wat mij betreft een van de belangrijkste dingen die iedereen in huis zou moeten hebben. Brand vind ik zo eng, als ik beelden op televisie zie van een woning die in de brand staat dan hou ik mijn hart vast. Zijn er nog mensen in huis? Zeker baby’s en huisdieren zijn zo weerloos.

Zo kan een brand natuurlijk ook nog eens overslaan en zelfs jouw huis in lichterlaaie zetten. Laatst bedacht ik mij dat onze kat Marie bij gevaar onder het bed duikt en met “gevaar” bedoel ik al vreemde mensen over de vloer, herrie van een boor en soms zelfs de deurbel. Ik moet er niet aan denken hoe ik haar in geval van brand daar weg zou moeten krijgen!

Wij hebben 2 rookmelders in huis, eentje in de keuken en 1 boven. Alleen de rookmelder in de keuken ging nogal vaak af. Zeker als de mannen weer aan het kokkerellen waren, denk aan het flamberen of het flink schroeien van vlees. Door de rookontwikkeling begon de rookmelder dus steeds enthousiast te loeien. Ik schrok mij steeds wezenloos. Dus maar iets verder naar de gang toe gehangen, want om de haverklap zoveel decibel in je oren is geen feest.

Mocht er toch brand uitbreken kies dan de meest veilige route (niet met de lift!), kruip over de grond onder de rook door en spreek met je kinderen af waar je elkaar buiten ontmoet, mocht het zover komen. Meer goede tips vind je op de website van de brandweer.

Eigenlijk zou ik het liefst een rookmelder willen hebben die je kan aansluiten op je WIFI netwerk, dan kan je als je niet thuis bent, ook de boel in de gaten houden.

Waterlekkage of overstromingen

In ons vorige huis stond een keer de wc en gang blank van het water. De riolen daar waren aan vervanging toe en de boel overstroomde.  Maar het komt ook vaak voor dat er een lekkage is in de wasruimte, keuken of badkamer en dan wil je er ook zo snel mogelijk bij zijn. Bij wateroverlast ben ik altijd het meest bang voor de combinatie elektra én water.

Foto hierboven: zo heftig was het ook weer niet, haha!

Maar wateroverlast is ook een ramp voor je mooie vloer, meubels, noem maar op. Dus een betrouwbare watersensor is zeker een goed idee, denk aan bijvoorbeeld de Grohe Sense die ook nog eens de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid meet. Via de app word je zelfs op afstand op de hoogte gehouden en gealarmeerd, ideaal.

Wist je dat:

54% van de huishoudens wel eens te maken heeft gehad met waterschade?

Hoe sneller je erbij bent hoe beter, ik hou enorm van dit soort Smart Home technologie!

Video Deurbel

Een video deurbel staat ook hoog op mijn wensenlijst! Het lijkt mij ideaal om de postbode vanuit mijn bed toe te spreken. Nee, niks geks zit daarachter natuurlijk, maar het komt vrij regelmatig voor dat ik vanuit mijn bed een sprintje naar de deur moet trekken. In pyjama of pon. Heel charmant met mijn niet bewust gecreëerde net- uit- mijn- bed kapsel. Zo een video deurbel is ook ideaal als er gespuis voor de deur staat, al zie je het natuurlijk niet aan iemands doorlopende wenkbrauwen… Maar toch, zeker als je vanuit je woning geen goed zicht op de straat hebt bespaar je je heel wat loopjes naar de deur. Want wie zit er te wachten op Jehova getuigen (uitzonderingen daargelaten), verdachte koekjes verkopers of snelle jongens met energie besparende teksten. Snel nee zeggen tegen colporteurs blijft lastig en voor je het weet sta je een half uur uit te leggen dat je niet over wilt stappen van energieleverancier of, in het geval bij de Jehova’s, van een geloofsovertuiging!

Slimme buitencamera

Wij hebben een camera hier al een tijdje liggen, klaar om opgehangen te worden. Direct gekocht na het tragisch overlijden van Toulouse. Deze camera is op zich een handig ding want hij maakt steeds een video opname als er iemand in de buurt van die camera komt. Maar stom van ons, wij hadden het niet goed doordacht. Je moet namelijk ook een waterdicht contactpunt hebben…

De bedoeling was om de camera achter bij de poort te installeren, puur om te zien of daar kwaadwilligen lopen die “onze” katten (dus ook andere katten) wat willen aandoen. Sinds het verdrietige overlijden van onze Toulouse en vanwege allerlei akelige berichten die via de buurtapp binnen kwamen ben ik ervan overtuigd dat er veel mensen zijn die katten zodanig haten dat ze hun daadwerkelijk wat aandoen. (Zelfs werden er hier in de buurt de snorharen van een kat afgeknipt). En die sadisten wil ik in hun kraag grijpen als ik zoiets zie gebeuren.

Last but not least…. het schrikt inbrekers ook af.

Zeker apparaten waarmee je via een app alles in de gaten kan houden vind ik ideaal. Hoe vaak komt het voor dat als wij weg gaan ik toch weer terug naar binnen loop om te kijken of het gas echt uit is? Zeker als je een huisdier hebt, dan wil je met een gerust hart een dagje weg kunnen gaan.

Je hebt tegenwoordig ook slimme thermostaten, slimme radiatorkranen en vast nog meer handige gadgets die je leven vergemakkelijken of veiliger maken. Kan jij er nog 1 noemen?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
Deb
1 maand geleden

De rookmelders hebben we nog voor de vakantie vervangen. Zou me op vakantie niet gerust gevoeld hebben zonder goed functionerende rookmelders. We hebben thuis nog draadloze bewegingssensoren van IKEA en ook een app waarmee je de verlichting kunt aansturen. Heeft niet echt iets met veiligheid te maken, maar is wel een leuke gadget.

bychristiana
1 maand geleden

Wij hebben ook een ring deurbel met een camera. Ik moet zeggen dat ik daar niet zo blij mee was omdat ik net een heel mooie nieuwe deurbel gekocht had. Ik vind de ring deurbel echt een spuuglelijk ding, haha! Andre wilde hem perse hebben en soms is hij inderdaad handig, (maar nog steeds lelijk dus;-))

Rory
1 maand geleden

Volgens mij kom ik zo ongeveer uit het jaar kruik of heb ik een eeuw onder een steen gelegen. Wij hebben niets bijzonders, hahaha. Of ja wel! De Philips Hue-lampen. Je weet wel. Dat je met een druk op de knop alles aan of uit hebt. En ook dat je via een app de kleur kan veranderen van lichtgeel naar knalrood (echt waar) of blauw.

Annette
1 maand geleden

Ik heb ook een video deurbel sinds kort – mijn buitenlamp was afgeplakt (de sensor) met ducttape en dat had dus iemand gedaan – blijkbaar die even lekker wilde rond snuffelen en wellicht kijken wat er te halen viel. Geen fijn idee dus toen toch maar zo’n deurbel genomen. rookmelders heb ik echt heel veel in huis bij de nieuwbouw destijds zaten er geloof ik 11 door het hele huis ook op heel onhandige plekken zoals net buiten de douchedeur dus als je gedoucht had en de deur open deed door de stoom ging dat ding af dus die heb… Lees verder »

Ilona
Ilona
1 maand geleden

Volgens mij zijn brandmelders tegenwoordig ook verplicht. Als wij weggaan laat ik eigenlijk nooit apparaten aanstaan, droger, wasmachine etc. Wist je dat er overigens ook stickers zijn die je op je voordeur of raam kunt plakken waarop staat dat er je een huisdier (of dieren) hebt. Natuurlijk is het de prioriteit van hulpverleners om mensen te redden maar het is toch handig om te weten voor ze als je zelf bijvoorbeeld niet meer aanspraakbaar bent. Als wij met vakantie gaan trek ik altijd (bijna) alle stekkers uit het sroptcontact tot grote irritatie van Ed. Mijn moeder deed dat vroeger dus… Lees verder »

chucky1012
1 maand geleden

Wat een fijne tips.
Sommigen ken ik niet…..
Ik ga dit nogmaals goed doornemen….

Xoxo