KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 9 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Artikelen, Food & Drinks, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts…

Hallo KeeKers! Wat was dat fijn, gewoon 2 weken niks doen. Ik heb af en toe wel wat vooruit geschreven voor mijn blog, maar de meeste tijd heb ik toch wel besteed aan schilderen en tekenen. En natuurlijk de zorg voor Marie. Hoe gaat het nu met haar?

KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 11 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...

Op controle

Een week na de operatie moesten wij terugkomen bij de dierenarts voor een check-up.

Haar tandvlees zag er nog wat rood uit, maar als al je tanden en kiezen getrokken zijn is dat niet vreemd natuurlijk. De antibiotica kuur is verlengd en Marie moet nog 2 weken pijnstillers nemen, daarna moet ze wel wat beter gaan lopen.
Maar goed nieuws in ieder geval!
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 13 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Marie eet nog steeds als een malle en vooral natvoer in jelly vorm vind ze heel lekker. Zo zag ik deze lekkere sticks bij de dierenwinkel, ze vindt ze zalig! Het handigst is het als je het zo uit de hand geeft, je schuift het goedje naar boven en direct in haar mondje, net zoals die ijsjes.
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 15 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Haar antibiotica krijgt ze verstopt in Saksische leverworst, soms in kipfilet. Het is wel lastig happen voor haar maar het lukt.

KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 17 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...

Schilderen

Ik heb weer wat nieuwe dingen gemaakt en natuurlijk ook de tekening voor de prijswinnaar (binnenkort de bekendmaking). Maar ik heb in de tussentijd ook veel geleerd en uitgeprobeerd. Zo was ik nieuwsgierig hoe je glas kon schilderen en hoe je dat “doorzichtige” effect krijgt.
Ik heb bij dit schilderij wat aanpassingen gemaakt die ik niet terug kon (of eigenlijk wilde) draaien, zoals een andere kleur achtergrond dan op de voorbeeldfoto. En zo moest ik een beetje improviseren met de kleuren, wat achteraf niet zo een goed idee was.
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 19 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Maar ik begrijp nu wel de essentie van het schilderen van glas. Eigenlijk schilder je het glas zelf niet, maar de achtergrond, met daarbij wat highlights waar het licht valt.
Daarna probeerde ik zoals ze dat noemen “ugly” ofwel lelijk te schilderen. Je herkent het principe vast wel, je kijkt naar een schilderij in een museum en van veraf ziet het er geweldig uit. Maar als je dichtbij staat dan zie je alleen maar vlekken en klodders. Dat is een kunst op zich, want je wilt al snel alles blenden. Hier moest ik mij echt ertoe zetten om niks te blenden maar alles er tja…gewoon bijna op te kwakken.
Dit is dus behoorlijk lastig, zeker omdat ik alles liefst heel egaal wil hebben.
Dit schilderijtje vond ik leuk vanwege die vrolijke snoet van die man, ook best grof geschilderd.
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 21 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
En dan wil ik weer iets maken wat meer verfijnd is zoals deze dame met hoed. Jullie hebben hem wellicht al gezien bij mijn review over Catrice.
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 23 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...

Needle felting

Ik heb voor een kennisje, een klein meisje, een soort van cavia gemaakt, niet echt perfect gelukt (maar ik ben nog steeds aan het oefenen), maar zij vond hem leuk. De cavia links vond ik helemaal niet goed gelukt, zijn oogjes heb ik (klinkt als pure horror, i know) eruit gehaald en gebruikt voor de andere cavia. Achteraf heb ik hem weer oogjes gegeven en heb beide “cavia’s” maar weggegeven.

Gegeten

Mosselen
Salade
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 25 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Penne met zalm
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 27 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...

Knoepert

Een keer per jaar halen wij een Knoepert bij de “boer”. Deze ijssalon maakt ambachtelijk ijs en heeft zijn eigen melkvee, die je ook kan zien in de stal ernaast.
Zo een Knoepert is ook een knoepert van een ding, zodra je hem in je handen houdt vraag je je af hoe je hem in hemelsnaam op krijgt! De ijssalon ligt ook lekker landelijk dus een mooi uitzicht krijg je er gratis bij!
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 11 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 31 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...
Dat was het weer voor deze KeeK, tot de volgende week en een fijne zondag! (met hopelijk wat meer zon)
KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts... 33 knoepert KeeK op de WeeK 34- Update Marie, Nieuw Schilderwerk, Mosselen en Knoeperts...

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
Deb
21 dagen geleden

Mijn favoriete artikel van de week en kom er nu pas aan toe het te lezen! Zo druk en ook niet helemaal fit geweest. Gelukkig gaat het nu weer wat beter. Ik vind haar er echt aandoenlijk uitzien op de foto. De foto met de dame met de hoed vind ik prachtig en is een van mijn favorieten!! Heel mooi gedaan. Verfijnd, elegant en romantisch ziet het eruit. Chapeau Babs! En die cavia is zo schattig, zou Alexia ook erg leuk vinden in hamstervorm (helaas is haar moeder niet zo handig), onze Lucky de dwerghamster is deze maand 3 jaar… Lees verder »

Rory
23 dagen geleden

Wat schattig dat needle felting! En hoe doe je de oogjes dan? Want die moet je ook binnenin vastzetten toch? En mijn hemel, die knoepert?!? Ik zou het niet opkrijgen denk ik. Ik zie aan Marie (de foto waarbij ze wat aangeboden krijg) – of ik denk te zien – dat ze nog niet helemaal haarzelf is. Niet zo gek natuurlijk. Ik hoop dat het snel naar omstandigheden beter met haar gaat.

Rory
20 dagen geleden
Reply to  BeautyByBabs

Zo zielig altijd. Doet mij terugdenken aan Nikita en Jasha (ons poesje en kater die allebei zo ontzettend jong zijn overleden). Allebei zijn ze geopereerd en inderdaad, die koppies dan.

Annette
23 dagen geleden

Hopelijk knapt Marie helemaal op. Dat schilderij van de oude man is echt gaaf zeg, heel mooi.

Ilona
Ilona
24 dagen geleden

Wat een aandoenlijke foto van Marie in dat bedje:-) Je hebt weer prachtige dingen gemaakt. Dat ijsje ziet er heerlijk uit. Ik vind die cavia’s juist prachtig gelukt! Helaas nog geen zomerweer ik kan mij zo’n slechte zomer niet herinneren in ieder geval de laatste 3 jaar niet. Het is ook al weer donker ‘s morgens als ik opsta. Bah en dan “moeten’ we de gehele winter nog….Hoop dat alles blijft goed gaan met Marie.

bychristiana
24 dagen geleden

Oh wat ben ik blij om te horen dat het beter gaat met Marie! Het lijkt mij inderdaad ook volkomen logisch dat het tandvlees nog wat rood is na zo’n operatie. Hopelijk blijft ze elke dag vooruit gaan. Goed ook dat ze zo lekker eet, daar sterkt ze ook vast goed van aan. Mooi geworden, dat schilderij met die vaas. Ik zou het je na niet doen, als ik op school een vaas moest tekenen zou ik gewoon de vaas tekenen, zonder na te denken over dat je eigenlijk de achtergrond moest tekenen;-)