dreamgirls
Artikelen, Events, hannah, Over mij

hannah 35 jaar! We are Dreamgirls. We’ll make ya happy

“We are Dreamgirls… We’ll make ya happy… yeah, yeah. We are Dreamgirls, we’ll always care”

Dit liedje blijft maar in mijn hoofd hangen en dekt perfect het ‘hannah gevoel’ . Ook het hartverscheurende “One Night Only” werd prachtig gezongen door Berget Lewis (Effie White)

hannah bestaat 35 jaar en dat werd gevierd. En hoe! Ik ga jullie alles over deze Dream-Night vertellen.

Dreamgirls hannah

Bij de ingang van Theater Orpheus in Apeldoorn en binnen in de foyer hingen grote posters van hannah, waarop het blonde model van hannah  (naamgenootje, ze heet ook Babs) op de voorkant prijkte.

Toen de officiële uitnodiging op de deurmat lag, voelde ik mij echt vereerd. Mag ik daarbij zijn?  Ja, net zoals  de lieve en bloedmooie Miss-en, Yasmina en Tatjana ( Miss World Nederland en Miss Universe Nederland). Kim Kötter  presenteerde dit evenement in een korte, zilveren glitterjurk met een hoog WAUW gehalte! Het publiek zag eerst een aantal interviews langskomen op een groot scherm. Met natuurlijk Monica van Ee-Hummen, Rana van Piggelen een aantal huidcoaches, en de oprichtster Hannah Hakze met wie alles in 1979 begonnen is. Best een kippenvel momentje, eigenlijk.

 


Op beurzen en op het hoofdkantoor van hannah in Voorthuizen wordt altijd iedereen hartelijk ontvangen. Het is een feit, dit bedrijf voelt als thuiskomen. En alle huidcoaches zijn één grote hannah familie, geen concurrentie onderling, gewoon goede collega’s met een hoge gunfactor.

hannah taart 35jaar

In de parkeergarage viel het ons direct op wat een mooie bolides daar stonden. En iedereen was prachtig gekleed. Het gaat goed met hannah en de huidcoaches, dat straalt er gewoon van af.

De Musical:

Een zevenkoppig swingend orkest, kleurrijke kostuums en opvallende showkapsels, dus heel veel pruiken. Lekkere danspasjes, veel beweging op het toneel.

 

En de kleding?

Die jurken, zo glamorous! Ik hou daar zo van. Ook de schoenen van de mannen vond ik super nice!

dreamgirls collage

Bron: Programmaboek

Het verhaal is geïnspireerd op het verhaal van de Supremes. Een zwarte Amerikaanse meidengroep (de trendsetter voor alle meidengroepen die daarna kwamen) uit een kansarme wijk in Detroit, die uitgroeide tot  wereldsterren. Zij sloegen een brug tussen de ‘zwarte’ muziek en het grote publiek. Zeker met de komst van de televisie scoorden ze de een na de andere nummer 1 hit. En dan hebben we het over miljoenen platen die over de toonbank gingen!

En natuurlijk spelen commerciële belangen en ambities ook een grote rol, waardoor de vriendschap van de Dreamgirls onder druk kwam te staan, zoals bij veel wereldsterren.

Zelf ken ik bijna alle liedjes van The Supremes, en de platen van Diana Ross heb ik grijsgedraaid. Wat zou ik het gaaf vinden als al die liedjes eens samen in een musical kwamen. Ideetje, Albert Verlinde?  (producent Dreamgirls)

dreamgirls

De musical was fenomenaal swingend, ik heb de hele voorstelling met een brede smile zitten kijken. Naast mij zat Mascha (Beautygloss) samen met haar vriend Gregor. Hè, tof, mijzelf even voorgesteld en toen zij haar vriend voorstelde, kwam ik met de mutserige opmerking: “Ja, ik ken hem van de filmpjes, vooral diegene waar jullie allerlei weggegooide computer spullen in de kelder vonden, was zo briljant! Ik kijk niet alle vlogs, maar deze zal ik niet vergeten. Twee mensen die een ‘schat’ vinden .Hahaha, en geen woord over Beauty gerept. We waren daar voor hannah natuurlijk, niks gedoe over bloggen of fotomomentjes, natuurlijk. Gewoon lekker genieten!

 

Aan het eind van de show: De onthulling van Beauty&Lifestyle Special van 100%NL Magazine  ter ere van hannah 35 jaar Met Miss World – Netherlands en Miss Universe Netherlands op de cover.

hannah 100%NL

Ik heb eindelijk Mirna van het PR bureau gesproken, een lieve en prachtige vrouw met een warm hart. Haar Instagram foto’s zijn zo geniaal, dat ik vaak echt hardop moet lachen  of “Aaahhh.. wat lief! ” roep. Haar creatieve plaatjes zou ik wel 10 hartjes willen geven. Haar foto’s springen er altijd uit.

Ook de directeur van OPI heb ik nog gedag kunnen zeggen. Anja Happé-Lensen is ook zo’n powervrouw, altijd druk met haar werk en OPI  is een goed en sterk merk. Toevallig droeg ik deze avond de kleur”Die Another Day” . Een diepe kleur rood. Ik had haar ook ontmoet op de Beauty Trade Beurs en daarna bij de Fashion Week.

Ik hoop dat Monica ook heeft genoten van deze topavond. Cadeautjes wilde zij niet hebben, maar donaties waren van harte welkom. Voor Free a Girl heeft ze €6000 euro in kunnen zamelen. Wie nog wil doneren, graag. De meisjes die uitgebuit worden zullen jullie dankbaar zijn. Be Free, Be Happy, Be like hannah.

Monica van Ee- Hummen en o.a Rana van Piggelen (Monica’s rots in de branding) hadden een spectaculaire avond voor alle hannah fans georganiseerd. hannah bedankt!

We all can be Dreamgirls!

Even nagenieten…

babs dreamgirls hannahLiefs! Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Karen
6 jaren geleden

Wat leuk dat je erbij was! En wat een enthousiast verslag. Ik hartje Hannah!

Natasja
6 jaren geleden

Wat een ontzettend leuk verslag! Ik heb ook genoten, het was een prachtige avond!

Annette
6 jaren geleden

Leuk om te lezen en wat een fijne avond moet het zijn geweest.