healthy lifestyle 1
Artikelen, Gezondheid, Holland & Barrett, Lifestyle, Merken

Healthy Lifestyle: Beter in je vel zitten met hulp van Holland & Barret

Ik ben niet opvallend bezig met een healthy lifestyle, je zal mijn sportprestaties of aantal stappen geteld met een stappenteller niet snel tegenkomen op social media. Maar wat ik wel doe is zo gezond mogelijk eten en daarnaast slik ik een aantal supplementen om meerdere redenen. Ik zal vertellen waarom en misschien heb jij ook wat aan mijn tips!

healthy food

 

Foto: Shutterstock

Ik ben een trouwe gebruiker van voedingssupplementen, dat weten jullie inmiddels vast wel. Toen ik hoorde dat mijn darmen de “goede stoffen”niet goed opnamen en dat ik een chronisch tekort aan magnesium had ben ik aan de supplementen gegaan. Ik eet gezond, maar die darmen van mij werken niet mee, dus moet ik ze een handje helpen.

Magnesium

Ik slik al jaren magnesium en dat bevalt mij goed. (Kies niet voor de goedkopere magnesiumoxide, die wordt minder goed opgenomen in de darm).

Waarom? Mijn spieren hebben moeite om te ontspannen. Gevolg: spierknopen in mijn rug, nek en als ik in slaap probeer te vallen merk ik dat ik met gebalde vuistjes lig. Niet bepaald relaxed, hè. Het is een fysiek probleem en natuurlijk ook mentaal. Mijn hoofd loopt soms over waardoor ik mij moeilijk kan ontspannen. En ik geef het toe, ik heb niet iedere keer voordat ik ga slapen zin om bijvoorbeeld een paar yoga/mindfullness oefeningen te doen om tot rust te komen.

Magnesium wordt ook wel het ‘antistressmineraal’ genoemd

5-HTP

Veel fysieke klachten hebben te maken met je zenuwstelsel en daarom heb ik 5-HTP bij Holland & Barret gekocht, want daarin zit een goede combinatie aan vitaminen en mineralen te weten:

  • Magnesium
  • Niacine (Vitamine B3)
  • Vitamine B6

 

Holland & Barrett 5-HTP is een bioactieve formule met magnesium, niacine (vitamine B3) en vitamine B6 ter ondersteuning van de normale werking van het zenuwstelsel.

5-HTP

5-HTP is een derivaat van het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals rundvlees, kip, vis en zuivelproducten. Tryptofaan komt ook voor in de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia, de bron voor 5-HTP.

Tryptofaan heeft deze dame echt nodig. Ik ben een onrustige slaapster die soms uren ligt te woelen en te draaien. Het lichaam zet tryptofaan om in 5-HTP. Dit stofje is belangrijk voor aanmaak van melatonine en serotonine. Melatonine zorgt ervoor dat je slaperig wordt en serotonine zorgt ervoor dat je goed in je vel zit.

Plus dat tryptofaan het hongergevoel onderdrukt, een mooie bijkomstigheid. En als je goed in je vel zit, dan ben je ook minder geneigd om te gaan snoepen. Ik weet niet of er voor deze logica een wetenschappelijke verklaring is, maar bij mij werkt het wel zo.

 

Geheugen en concentratie

Vitamine B6 en niacine zijn tevens goed voor het geheugen, het concentratievermogen en dragen bij aan de leerprestaties.

shutterstock_489594166 supplementen

Foto: Shutterstock

Twee stoffen die zeker op mijn leeftijd nodig zijn. Vooral dat geheugen van mij…  “Ehhh… Marieke, of was het Mariska, waar ligt dat ding….?”

 

Maar… Je eet toch al gezond?

Ik hoor sommige mensen al denken, als je gezond eet dan krijg je toch genoeg binnen? Ik ben ervan overtuigd (en dat is wetenschappelijk bewezen) dat in onze voeding minder voedingswaarde zit dan pakweg 20 jaar geleden, toen sla niet naar water smaakte en kip gewoon naar kip (en had al die kruiden niet nodig om lekker te smaken)

Selenium is ook zo een stof die nauwelijks meer voorkomt in onze voeding, omdat door overproductie nauwelijks nog selenium in de grond zit. En als je darmen bepaalde belangrijke mineralen en vitaminen niet of genoeg opnemen, dan kan je zo gezond eten als je wilt, maar je plukt er de vruchten niet van.

slapeloosheid

Foto: Shutterstock

Ik ben geen arts of voedingsdeskundige, maar als je veel last hebt van slapeloosheid, je moeilijk kan ontspannen (en gadver, dat herst-/winterdipje zit eraan te komen) dan zou je de 5htp tabletten van Holland & Barret kunnen proberen. Maar bij regelmatige klachten is het natuurlijk ook verstandig de arts of homeopaat te raadplegen.  Van de homeopaat kreeg ik zulke goede tips mee die ik nog steeds, voor zover mogelijk, opvolg. En dat was ook het slikken van supplementen in hoge doseringen.

Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee mocht je het nodig hebben. (en ik zie dat ze flink afgeprijsd zijn, ik ga nog wat inslaan!)

Koop jij wel eens suppelementen?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
5 jaren geleden

Ik slik ook het een en ander bij, maar vergeet het ook weer vaak. Ik ben er ook van overtuigd dat je kunt eten wat je wilt, maar niet aan alle vitamines hoeft te komen. Maar ik heb ooit weleens gelezen dat paranoten veel selenium bevatten.

Hennie
5 jaren geleden

Ik ben de laatste tijd ook iets meer bezig met supplementen. Moet wel bekennen dat ik het ook regelmatig vergeet. Misschien een timer op mijn telefoon instellen ofzo, want overdag denk ik er wel om maar eenmaal ‘s avonds vergeet ik het regelmatig.

Annette
5 jaren geleden

Elke dag magnesium en vitamine D 🙂 Kijk ook zeker eens in Duitsland de volgende keer Babs, ook stukken goedkoper als bij ons en vaak hogere doseringen….

chucky1012
5 jaren geleden

Goed artikel en zeker nu de herfst weer tegemoed komt.