keek op de week 24 2018
Artikelen, Keek op de Week, Marie en Toulouse, Tiel en omstreken

KeeK op de WeeK 24- Nachtelijk Bezoek, een Groene Ontdekking en Goed bezig!

Hallo lieve KeeKers! Wij kregen deze week 2 nachtelijke bezoekers, ontdekten een heel leuk park vlakbij ons huis ( nooit opgemerkt!) en Tom en ik zijn op de wandeltoer. Goed bezig dus!

keek op de week 24 2018

foto: Shutterstock

Egels!

Van de week zaten er wel 2 heel bijzondere gasten in de tuin, namelijk 2 behoorlijk grote egels. De een was wat alerter dan de ander. De ander leek een beetje suf. Of het nu een paartje was dat weet ik niet. Maar het idee is natuurlijk leuk dat het een manneke en vrouwke is. Toulouse was natuurlijk ook enorm nieuwsgierig al denk ik dat onze katten ze wel vaker tegenkomen in de bosjes bij ons achter.

KeeK op de WeeK 24- Nachtelijk Bezoek, een Groene Ontdekking en Goed bezig! 7 egels KeeK op de WeeK 24- Nachtelijk Bezoek, een Groene Ontdekking en Goed bezig!

Tom heeft voor hen een broodje met pindakaas gemaakt  (Nou ja, drie boterhammen eigenlijk) en ze zaten lekker de pindakaas met veel gesmak ervan af te smikkelen. Zo schattig! Ook wat kattenbrokjes neergelegd voor het geval dat. (Melk mogen ze absoluut niet!) Die beestjes zaten vrij rustig op één plek maar op een bepaald moment gingen ze heel stilletjes achter een plank zitten.

egels en toulouse

Al die aandacht is natuurlijk best eng. Maar… Onze tuin is lekker diervriendelijk, laat ze maar fijn hier scharrelen!

egeltjes

Mixed Martial Arts

Tom is helemaal into gezonder leven. En meer bewegen. Nu heeft hij wel vaker van die grillen, maar ik kan dit alleen maar toejuichen. Meer bewegen kan geen kwaad en feit: Wij aten de laatste tijd wel héél veel taartjes en ijsjes.

Omdat hij tegenwoordig helemaal fan is van Bellator, MME gevechten op de zender Spike heb ik een bokszak op de kop getikt voor nog geen 10 euro. Tweedehands weliswaar, maar je kan er lekker op meppen. Dus schoongemaakt, de kettingen overgespoten met een matte zilverspray en hij ziet er weer proper uit. Meppen kan Tom als de beste, je kan zien dat hij jarenlang op Taekwondo gezeten heeft. De “moves” weet ik ie nog exact.

bokszak
Nog vuil, ziet er nu een stuk beter uit!

Wandelen saai?

Wandelen is gewoon heel rustgevend en gezond. Maak je lekker weer goede verbindingen in je hersenen, zoals Erik Scherder de hersenspecialist altijd verkondigd in zijn .

boom

Vanaf huis zijn wij een doodlopend pad ingelopen en daarachter, weliswaar langs de snelweg, zit een enorm groot park met veel water. Je kan daar skateboarden, joggen, vissen, noem maar op. Het was echt heel maf, wij hadden geen idee dat hier op loopafstand zo een mooi park zat! En dan woon je meer dan 30 jaar in Tiel. (shame)…. Een park in Madrid vinden wij zo maar vlakbij huis?

KeeK op de WeeK 24- Nachtelijk Bezoek, een Groene Ontdekking en Goed bezig! 13 egels KeeK op de WeeK 24- Nachtelijk Bezoek, een Groene Ontdekking en Goed bezig!

tiel

kerk tiel meslaan

Marie zag een vlindertje in de tuin, helemaal gefixeerd dus…

Even samen met Marie op de foto…

Toulouse

Deze week geen wereldschokkend nieuws, eigenlijk vind ik het best heel stilletjes op het internet, alsof iedereen op vakantie is…?

Tot de volgende KeeK!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Forever38.com (Vera)
3 jaren geleden

Ik heb het wandelen sinds kort ontdekt, en vind het heel fijn om de gedachten de vrije loop te laten en te genieten van de natuur. Ik loop het liefst alleen, in stilte, en het helpt echt om wat meer rust in de drukte van alledag te creeeren.
Wat schattig trouwens, die egeltjes. En waar komt het misverstand van dat schoteltje melk vandaan ? Ik was ervan overtuigd dat ze dat heerlijk vonden, en dat je dat juist neer moest zetten …

Astrid
3 jaren geleden

Hey Babs,

Aaah hoe cute die egeltjes! En wat tof zo’n bokszak! Wow, echt een mooie park! Altijd leuk om zulke ontdekkingen te doen.

Liefs!

Deb
3 jaren geleden

Wat schattig die egeltjes! En dat ze gewoon pindakaas lusten, hihi, dat wist ik niet. Goede smaak 😉 ik ben ook dol op pindakaas. Grappig dat je dat park achter je huis hebt ontdekt. Beter laat dan nooit zeggen we dan maar 😉 leuk dat jullie met z’n 2en wandelen. Dan is het minder saai. In mijn eentje vind ik er niks aan en ik moet het eigenlijk wel gaan doen want ik ben door een blessure helaas even uitgeschakeld. Ps. geen nieuwe series ontdekt? Wij gaan zo de laatste aflevering van The Terror bekijken, echt een dijk van een… Lees verder »

Armande
3 jaren geleden

Altijd zo leuk die egeltjes. En ik weet dus ook niet welk park dat is in Tiel! Nou woonde ik er maar 8 jaar, maar toch.

Annette
3 jaren geleden

Bij mij gaat er elke week een grote pot pindakaas doorheen voor de vogels haha echt niet normaal die pot is elke week schoon leeg. Ik heb ook egels gehad maar kreeg ook ongenode gasten (lees katten uit de buurt die in mijn tuin hun behoefte kwamen doen) dus toen de poort aan de onderkant dichtgemaakt, nu kunnen de egels er helaas ook niet meer in…..

Rory
3 jaren geleden

Schattig de egeltjes. En heel herkenbaar hoor. We woonden hier echt al járen voordat we echt de moeite hadden genomen om verder te kijken dan onze neus lang was. Aan de andere kant begint dat pas te spelen als je iets zoekt waar je wat mee kan. Toch? Nu ineens vind ik de leukste speeltuintjes en andere dingen. Hiervoor was ik daar natuurlijk helemaal niet mee bezig.

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Leuk om de egels te zien!
Ons land heeft prachtige plekken met mooie natuur.
Ik denk dat iedereen hard bezig is voor de summerholiday begint om een studie, werk ec.
af te kunnen sluiten….

Xoxo

Jolanda
3 jaren geleden

Lekker rustig weekje. Schattig die egeltjes en wat leuk van dat park! Leuke ontdekking haha!