koffer inpakken 10
Artikelen, Lifestyle, Reizen

10 Handige Inpaktips voor je Vakantiekoffer- Ready To Take Off!

Koffer klaar, paspoort, zonbescherming, schoenen, slippers, zomerkleding, en je goede humeur? Check! Stop alles in je trendy koffer and you are ready to go! Het mag natuurlijk in iedere koffer, zolang hij maar tegen een stootje kan en  alles erin past wat je mee wilt nemen. Ik geef je 10 tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te delen!

10 Handige Inpaktips voor je Vakantiekoffer- Ready To Take Off! 6 koffer 10 Handige Inpaktips voor je Vakantiekoffer- Ready To Take Off!

Foto: Shutterstock

Ga je een weekendje weg of heb je een rondreis geboekt, alles gaat natuurlijk mee wat je denkt nodig te hebben op reis. Met nadruk op “denkt” want ik ben zo iemand die altijd veel te veel mee wil sjouwen. Nee, geen potten pindakaas en familieblikken kippensoep, maar wel genoeg ondergoed en kleding zodat ik altijd wat schoons aan te trekken heb.

Je hebt harde koffers koffers maar ook de zachte uitvoeringen en backpacks, die je eventueel als handbagage mee kan nemen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Persoonlijk ga ik voor een hardcase koffer. Er wordt achter de schermen op vliegvelden volgens mij nogal wat gesmeten met onze spullen en dan liever het zekere voor het onzekere. Vooral mijn potjes crème en eau de toilette zie ik liever niet kapot terug.

En dan natuurlijk het liefst een reiskoffer met wieltjes eronder! Hemeltje, wat sjouwden mensen vroeger wat af met al die zware koffers waar nog geen wieltjes onder zaten! Toen pakte je zo snel mogelijk op de luchthaven zo een kar om alles erop te zetten. Respect voor de vorige generaties!

10 Handige Inpaktips voor je Vakantiekoffer- Ready To Take Off! 8 koffer 10 Handige Inpaktips voor je Vakantiekoffer- Ready To Take Off!

Foto: Shutterstock

Zoek je jouw perfecte koffer om veilig al je vakantie spullen in op te bergen. met lekkere zwenkbare wieltjes en stevige ritsen. Bij Bagageonline.nl kan je heel gericht zoeken op merk, prijs, grootte (inhoud/ formaat), kleur, gewicht, aantal wielen, materiaal en zelfs welk type slot je prefereert!

Tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken:

Hoe vaak gebeurt het niet dat je al je spullen klaar hebt liggen en dan blijkt dat je koffer niet meer sluit? Het gebeurt mij dus altijd. Dan roep ik maar de hulp van “de man” in die dat veel handiger kan. Feit. Mannen kunnen ook slimmer vaatwasmachines indelen. Als ik het deed zat hij zo vol en manlief haalde dan alles eruit om vervolgens echt alle kopjes, glaswerk, borden en pannen een plek te geven. Niet echt een voorbeeld van emancipatie, maar stiekem ook wel handig. “Schat, kan jij het vaatwerk erin doen, jij kan dat veel beter?” (gniffel)

Voor vrouwen zoals ik heb ik wat tips om je koffer zo vol mogelijk te krijgen zonder dat je weer een beroep moet doen op de man, en zo voorkom je een hoop gezucht en geklaag dat “wij” altijd teveel meenemen. Want het riedeltje of dat nu echt mee moet kennen wij onderhand wel, hahaha!

1- Rol je handdoeken en kleding op, zo bespaar je ruimte

2- Neem kleding mee die je in laagjes kan dragen en stem de kleuren op elkaar af

3- Stop sokken in je schoenen en riemen aan de zijkant van je koffer

4- Gebruik vacuümzakken

5- Gebruik reisflesjes

6- Leg de zwaarste spullen het dichtst bij de wieltjes

7- Neem een lege tas mee voor je vuile spullen

8- Stop breekbare spullen in je sokken (denk aan parfum)

9- Stapel je bh’s

10- Maak je koffer herkenbaar door een bijzonder label of een leuke sticker (dan pak jij hem in no time weer van die lopende band)

Geen vakantiestress

Het belangrijkste van op vakantie gaan is dat je relaxt eraan begint, want vakantiestress is wel de meest vervelende bijkomstigheid. En daar is vakantie nu nèt niet voor bedoeld. Ik zou zeggen, pak die leuke koffer in, doe hem op slot en maak hem pas weer open als je op je vakantiebestemming aangekomen bent. En het grote genieten kan eigenlijk al beginnen zodra je je voordeur thuis in het slot laat vallen!

Fijne vakantie!

Wie is bij jullie thuis de “koffer-inpak- deskundige? 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
4 jaren geleden

Ik las ooit iets over dat je van tevoren moet bedenken wat je wanneer aan wilt trekken danwel echt nodig hebt. En nog steeds pas ik dit toe als ik een koffer inpak. Het werkt echt voor mij, want zo neem ik dus niet te veel spullen mee die ik uiteindelijk helemaal niet draag slash gebruik.

Deb
4 jaren geleden

Handige tips! Vooral de sokken in de schoenen stoppen… al zal ik vooral slippers en open schoenen mee op reis nemen 😉 En mijn mintkleurige koffer gaat dit jaar zeker opvallen. Ik zal de band vast niet af hoeven speuren gok ik. Thuis pak ik eigenlijk altijd de koffer in, terwijl ik verschrikkelijk slecht ben in het inruimen van de vaatwasser kan ik een koffer heel goed indelen. Ik moest dan ook wel ff in mezelf lachen toen ik las dat jij het inruimen van de vaat ook altijd overlaat aan je man 😉

Florentine
4 jaren geleden

Ohhh wat een fijn artikel!! Ik ben de komende tijd heel veel koffers aan het in- en uitpakken dus deze blogpost komt als geroepen. Hele goede tips. Oefening baart kunst, zeggen ze toch!? Haha
Liefs, Florentine

Annette
4 jaren geleden

Vroeger begon ik gerust 3 weken van te voren al met inpakken, voorpret heette dat 🙂 nu meestal de avond of dag voor vertrek. Ik vind het fijn dat veel hotel tegenwoordig handdoeken service hebben dus geen gesjouw meer met grote badlakens dat scheelt echt enorm veel ruimt in je koffer. Verder gebruik ik sinds een paar jaar van die organizers due verschillende maten zakjes met rits waar je dan ondergoed, sokken (in de kleintjes) en je kleding in de grote kunt doen. Idd altijd iets mee voor de vuile was en mijn toilettas meestal in het midden ergens met… Lees verder »

Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Als er iets in te pakken valt ben ik het. Ook tassen voor de tieners als ze op kamp gaan. Maar zoonlief krijgt op de terugweg nooit alles erin👎🤔. Maar alles komt toch goed

chucky1012
4 jaren geleden

Zeer handige tips!
Ik neem wtte plastic tasjes mee want die kunnen niet afgeven.
Ruimte laa ik ook nog over voor mijn nieuw geshopte spullen 😉

Jolanda
4 jaren geleden

Ohhh hier ben ik dat haha. Moet ook altijd de lijstjes maken en koffers inpakken. Over 1,5 week mogen we weer 😅