eyeliner overhangende oogleden
Artikelen, Make-up, Oogschaduw, Overhangende oogleden

Eyeliner als je overhangende oogleden hebt, welke methode werkt het best?


Eyeliner, dik of een dun lijntje?

Ik zoek wat af op het internet naar tips & trics om overhangende oogleden minder opvallend te maken. Op beauty gebied is dat mijn grootste  hang-up. Geef mij €400 en ze worden gefixt…. huh…waar? Dat verklap ik niet. (en mijn gebit, smile!)

Maar zolang ik niet de centjes heb, zal ik het moeten doen met optische trucjes. Zoals in mijn blogpost over de ooglift stickers van tja, die… homeshopping zender. Je ziet daar ook goed bij mij het verschil zonder en met de stickers.

Je komt zoveel filmpjes tegen hoe je het beste jouw overhangende oogleden kan camoufleren en meestal gaat het dan over spelen met oogschaduw. Wat mij betreft is iedere look hetzelfde qua opbouw. In de crease, die ik eigenlijk niet meer heb, breng je een matte, donkere kleur aan om de boel optisch naar achteren te duwen. Even simpel gezegd, lichte kleuren halen de boel naar voren, donkere tinten naar achteren.

Ik ga kijken hoe ik het beste met eyeliner mijn ogen kan laten ‘poppen’..

Knipsel

Over eyeliner lees je vaak, als je geen grote kijkers hebt, een dun lijntje meer dan voldoende is en daarom vond ik dit filmpje wel lekker out of the box. We gaan een BOLD winged eyeliner aanbrengen! Het model in het filmpje heeft geen supergrote oogleden, maar nog wel een strak huidje. Geen huidverslapping/overschot en rimpels. En die heb ik dan wel weer.

Aziatische meisjes hebben ook veel tutorials over hooded eyes, maar hetzelfde verhaal. Jong en een strakke huid… zucht

Hier wordt juist een behoorlijke statement lijn en wing gezet. Best leuk, dus ik ga het ook gewoon proberen!

Stap 1 ) Eerst heb ik een dun lijntje aangebracht… , zonder mascara…mooi? (let niet op het vage beeld, ik kan niet inzoomen met mijn camera)

eyeliner overhangende oogleden

Stap 2) Daarna heb ik de eyeliner wat dikker aangezet. Niet zo heftig als onderstaand filmpje. Dat lukt mij simpelweg niet…

stap 2 eyeliner overhangende oogleden

 

 

Stap 3) Echt een lange wing maken, kan wel, maar zag er niet mooi uit. en blijf die droopy ogen houden, dus we gaan verder met wat mascara.

Perfect is het niet, maar mijn ogen zijn nu wat sprekender.

Ik weet niet welke variant ik nu het mooist vind.. de dunne of de dikkere lijn?

Wat vinden jullie?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wendy
Wendy
6 jaren geleden

Hoi Babs, als nieuwe fan ben ik aan het inhalen, dus lees ik ook je oudere blogposts. En die hangende oogleden..die ken ik. Wat een ellende! Angie Hot&Flashy ken ik ook. Maar Nisha SugarPuffandFluff kan deze oogschaduw techniek nog beter uitleggen! Nisha gelooft bovendien dat je met hooded eyes (misschien toch iets anders dan rimpelige hangende oogleden, zoals de mijne waren) flink met je eyeliner aan de slag moet, maar dat de truc hem zit in hoe winged je hem kan maken. Erg leerzaam, als je eenmaal gewend bent aan het Poolse accent. Maar wat kan die vrouw make-up aanbrengen,… Lees verder »

Wendy
Wendy
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Hoi Babs, Ik ben bij huisartsenpraktijk de Hooge Boom geweest in Hoogwoud. Het kost €495,-. In principe ga je drie keer heen: intake (zonder moeilijke vragen als waarom, weet je het zeker, of kom je wel in aanmerking, is het erg genoeg etc….heel fijn), de ingreep zelf ( 30-45 minuten) en het er uit halen van de hechtingen. Ben je na 3 maanden niet tevreden, kun je terug komen. De beste €500,00 ooit besteed! Dan maar een jaar niet twee weken op vakantie! Volgens mij zijn er meer huisartsen die deze ingreep doen voor ongeveer hetzelfde tarief. Ik ben er… Lees verder »

sarina
6 jaren geleden

Ik herken het probleem. Ik kan nog net een wing zetten. Mijn truc is om pas op het midden van je ooglid te beginnen met een dunne lijn en te eindigen met een kleine wing zodat je ogen breder/groter/zwoeler lijken.

Annette - Ann Ages Gracefully

Ik denk het ‘dikke’ lijntje 🙂 ik kan dus totaal geen ‘wing’ maken of de 1 zit compleet anders dan de ander (hahaha) krijg het niet voor elkaar ik zorg altijd maar dat het lijntje aan het einde een klein beetje omhoog loopt voor mijn gevoel zit het dan oke