Boots Utrecht Observ
Artikelen, Boots, Events, Foundation, Huidverzorging, Make-up, Merken, N0 7

Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ!

Ik was uitgenodigd bij apotheek Boots in Utrecht vanwege hun nieuwe pand op een gloednieuwe locatie. Boots heeft een veelzijdig health- en beauty assortiment en een hightech apparaat, namelijk de Observ.  Daarmee kan je een perfecte meting laten maken van je huidconditie. En mensen, big news! Ik heb nu een foundation gevonden die qua kleur echt goed matcht met mijn huid! Mijn holy grail eindelijk gevonden? Boots Utrecht Observ 0019 Hoog Catharijne en Utrecht Centraal zijn helemaal vernieuwd en zij zijn nog steeds bezig. Futuristisch, met al die vreemde cirkels boven je hoofd. Maar wel heel mooi, in ieder geval beter dan hoe het eerst was. Boots vind je op het Stationsplein, als je HC en station Utrecht kent, dan weet je exact waar het is. Kan bijna niet missen. Kijk maar.

Boots

In 1849 opende John Boot zijn eerste apotheek in Nottingham, Boots bestaat dus al zo een 160 jaar. Boots is een bijzondere apotheek vanwege hun uitgebreide assortiment beauty en wellness producten. Zij verkopen o.a No7, Botanics, Champneys, Soap & Glory, Vichy, Eucerin, Pupa, Therme, Boots Pharmaceuticals, Champneys, Soap & Glory  en La Roche- Posay.

No7 ken ik vanwege mijn reviews over hun Lift & Lumiate Triple Action serum en de Airbrush Away Foundation.  Jaren terug was er een ware hype vanwege een heel goed beoordeelde anti-aging serum. Er stonden toen dikke rijen met klanten voor Boots en er waren zelfs wachtlijsten voor dat bijzondere serum!

Caroline

Boots Utrecht Observ Ik werd verwelkomd door Caroline die de beauty afdeling onder haar hoede heeft. Zij vertelde mij dat Boots met echte voor en na-foto’s werkt, dus als je eerlijke resultaten wilt zien van hun skincare producten, dan kan je ervan uitgaan dat de foto’s niet gefotoshopt zijn.

The Observ

Wat heel bijzonder bij Boots is de Observ, een apparaat die dieper in de huid kan kijken dan wij met het blote oog kunnen waarnemen. De Observ maakt 6  haarscherpe foto’s, zoals eentje van je huid zoals die er normaal bij daglicht uitziet, maar ook diepte foto’s zodat je ziet hoe je huid er verder voorstaat (vochtarm, vet, droog, roodheid), een waarbij je de huidschade/pigment in de diepere lagen kan zien, en als laatste een foto waarop je ziet hoe je huid er uit zou zien als je geen huidverzorging meer zou gebruiken.

Je kan met of zonder make-up naar Boots gaan, Caroline reinigt altijd eerst lekker je huid zodat The Observ een goede meting kan doen van jouw huidconditie. De foto’s kan je daarna samen met Caroline bekijken en ze worden ook naar je e-mailadres gestuurd. Natuurlijk ook heel interessant om na een paar maanden nogmaals een analyse te laten doen om te kijken of er een verandering is! De 6 foto’s:

  1. Daglicht modus
  2. True UV-licht modus (o.a. afwijkingen in pigmentatie, zonneschade, etc)
  3. Gesimuleerde Woods modus (huidtype, droge huid, dunne kwetsbare huid, etc)
  4. Parallel-gepolariseerde modus (o.a. talgproductie, poriën, en fijne lijntjes, etc)
  5. Cross-gepolariseerde modus (vasculaire activiteit, roodheid, couperose, rosacea, etc)
  6. Gelaatsteint modu

Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ! 8 Boots Utrecht Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ!   Je weet vaak wel of je huid heel droog, vet, vochtarm of gebombineerd is, maar de Observ laat ook precies zien waar dat zit. Mijn huid was onder mijn ogen behoorlijk vochtarm, dus daar moet ik zeker op gaan letten. Het klopt inderdaad, ik breng vlak onder mijn ogen vaak te weinig hydraterende crèmes op. Pigment zie je ook vooral onder ogen en op mijn voorhoofd heb ik ook behoorlijke onderhuidse pigmentophoping. Daar dus extra smeren! Op deze foto zie je waar alle vasculaire gebieden/ roodheid bij mij zit… Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ! 10 Boots Utrecht Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ! En zo zal ik eruitzien als ik helemaal niks meer aan huidverzorging zou doen… Boots Utrecht Observ 0017 Een huidanalyse kost €15 maar bij aankoop van 2 producten is deze analyse gratis.

Foundation

Caroline had ook een heel vernuftig apparaatje om de teint van je huid te meten en zo foundation te bepalen die het best bij je past. Ik moet overigens mijn complimenten geven hoe precies zij te werk gaat. Caroline bracht eerst een serum en dagcrème op, liet die rustig intrekken en merkte op dat de dagcrème te rijk voor mijn huid was.

Dus heeft ze het weer verwijderd en daarna een andere dagcrème opgebracht die wél goed werd opgenomen door mijn huid. Want ook dat is natuurlijk belangrijk voor het testen en dragen van een foundation. De experts van No7 hebben de exacte huidteint gemeten van meer dan 2000 vrouwen. Vervolgens hebben ze deze data gebruikt om een serie foundations, blushes en lippenstiften te ontwikkelen in kleuren, die precies aansluiten bij de kleur van jouw huid.

Meer dan een miljoen vrouwen hebben hun perfecte match al gevonden.

De kleur foundation die het best bij mij matcht is No7 Cool Ivory!  De No7 Stay Perfect foundation zorgt voor een natuurlijke en vlekkeloze teint die tot 24 uur lang goed op de huid blijft zitten. Deze foundation voelt lekker licht aan en geeft een egale, gladde teint die de hele dag fris oogt en aanvoelt. Je kunt erop vertrouwen dat deze foundation perfect blijft; hij is weer- en reisbestendig. Ook zal de foundation niet gaan schilferen bij een droge huid, of glimmen bij een vette huid. Bevat SPF 15 om de beschadigende effecten van de zon tegen te gaan. Boots Utrecht Observ Stay Perfect foundation Ik wist direct dat deze perfect moest zijn. Toch een koele ondertoon en Ivory vanwege mijn bleke huidje.  De foundation zie en voel je nauwelijks zitten, hij valt zowat weg tegen mijn huidskleur. Maar het egaliseert wel prachtig. En rode vlekjes verdoezeld hij ook nog eens. Weet je hoe blij ik was? Ik was van plan, voordat ik wist dat ik naar Boots ging, al mijn foundations met elkaar te gaan mengen in de hoop zo de perfecte kleur te creëren. Ha, nu hoeft dat niet, want wat mij betreft is deze foundation mijn holy grail. Ik voelde mij ook niet zo opgemaakt toen ik met de trein weer naar huis ging. Thuis haal ik altijd direct mijn make-up eraf, maar met deze foundation had ik die drang niet. Goed hè! Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ! 14 Boots Utrecht Mijn bezoek aan Boots Utrecht en een huidanalyse met de Observ! Ik kreeg ook een heerlijke drukpuntmassage waardoor ik helemaal ontspannen weer op weg kon. Zo lief, bedankt! Tot slot mocht ik een product uitkiezen, 3 keer raden wat dat was en er komt nog een aparte review over) plus ik kreeg een goedgevulde goodiebag mee! Ik vond het enorm leuk om Boots te bezoeken en natuurlijk kom ik de volgende keer dat ik in Utrecht ben weer langs! Bedankt Caroline en apotheker José Kayim voor de gastvrijheid! De apotheek is elke werkdag van 8.00 – 20.00 uur geopend en is met haar ruime openingstijden en haar perfecte ligging de ideale apotheek voor iedereen. Je brengt je recept voordat je je trein naar je werk pakt en haalt hem bij terugkomst op. Met de locatiezoeker op de website vind je waar jouw Boots apotheek zit. Laat het mij weten als je ook een huidanalyse gedaan hebt, ik ben reuze benieuwd!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Leuk! Hier ga ik ook nog naartoe (maar dan wat later). Erg benieuwd omdat ik nagenoeg geen foundation gebruik. Mooi en informatief beschreven (en die foto’s!)

Annette
4 jaren geleden

Altijd leuk zo’n analyse, ik heb nu een creme die gaat rullen pfff daar baal ik altijd zo van, dus die gaat naar de avond toe 🙂

chucky1012
4 jaren geleden

Zo interessant!
Fijn make-up merk is No7.
Goed verslag.

Xoxo

Vanessa
4 jaren geleden

Wat een mooi uitgebreid verslag weer! Zo’n huidanalyse lijkt me erg interessant om te weten wat je huid precies nodig heeft en waar je meer aandacht moet aan besteden.

bychristiana
4 jaren geleden

Ah wat leuk om jouw artikel te lezen, ik vond het zelf ook een super leuke ervaring, Ik moest ook beter smeren rond de ogen. Wel grappig om te lezen dat wij daar blijkbaar met z’n allen te weinig smeren, want ik zag precies hetzelfde bij Bianca die hier ook geweest was! En oh wat scary he, die laatste foto. Nou, na het zien van dat horror toekomstbeeld smeer ik dus nog even lekker verder, dat snap je. Die foundation staat je inderdaad top, Ik was zelf ook aangenaam verrast met de kleur die het apparaatje voor mij uitkoos.

Fleur
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Leuk artikel! Ik ga ze ook snel eens opzoeken en alle makeup en verzorging bekijken! Als je naar Utrecht komt, even laten weten hé, als ik dan werk is ‘t leuk als je even langs komt 🙂

Fleur
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Geeft niets joh. Ik zit in HC! Werk altijd op zaterdag (soms zondag) vanaf 12:00 :). Leuk als ‘t een keer samen valt. Mocht je me niet zien, vraag ‘t even aan ‘n collega, misschien ben ik dan even in ‘t magazijn achter om bij te vullen.