botox of fillers 10
Artikelen, Anti- aging, Medisch cosmetische behandelingen, Reviews

Ik won een Full Face Botox behandeling! Maar… kreeg ik Botox?

Ik had via Facebook een winactie gewonnen bij Essential Aesthetics in Den Haag. De prijs was een Full Face Botox behandeling. Deze prijs heb ik na overleg omgezet. Waarom ik dat wilde? Dat ga ik jullie uitleggen. En ik laat jullie de voor en na foto’s natuurlijk zien!

fillers (3)

Ik vond het helemaal geweldig toen ik hoorde dat ik gewonnen had. Het is voor mij echt een dijk van een prijs, botox en fillers zijn natuurlijk niet goedkoop. Maar wel effectief, en zij geven een snel resultaat.

Ik heb in het verleden Botox gehad, ook voor mijn hoofdpijn maar ik had steeds de pech dat mijn ooglid ging hangen. Dat heet ptosis. Dat kan pech zijn of de injectie vloeistof is gaan “lopen” waardoor nu net dat spiertje ontspant die je juist niet wil laten ontspannen. Ik moet er even niet aan denken, heb ik een prachtige ooglidcorrectie gehad en dan loop ik weer weken met een hangend ooglid rond!

To Botox or not to Botox?

Dus vroeg ik of in plaats van Botox, Hyaluron Fillers mogelijk waren. Dat kon gelukkig! 29 Mei reden wij naar Den Haag voor de grote metamorfose. De kliniek ziet er chique en netjes uit. Statige panden in Den Haag, je kent ze wel…

 

Mooie metamorfoses

In de wachtkamer lag een boek met prachtige resultaten van behandelingen van “normale”mensen, dus geen hollywood/celebrity gedoe. Ik heb hem doorgebladerd en vind het bijna jammer dat ik die niet kan laten zien aan jullie. Op de facebookpagina van Essential Aesthetics zie je ook wat van deze mooie voorbeelden. Niks rare strakgetrokken koppen, maar subtiele veranderingen die iemand er frisser, meer uitgeslapen of minder afgetobd uit laten zien.

Het viel mij op dat mannen vaker hun traangootjes en wallen laten behandelen. Vrouwen vaker de fronsrimpels, marionet lijnen en bij hun ogen niet eens zoveel. Niks mis mee. Kijk, dat vind ik ook gracieus ouder worden (lees: meer uitgeruster) met de technieken die nu mogelijk zijn. Ook huidjes met acne littekens en kinnen met allemaal hobbels en bobbels zagen er weer egaal uit! Het verfraaien van het uiterlijk is zo oud als de mensheid: tatoeages, piercings, make-up en het veranderen van haardracht. Wij zijn er altijd mee bezig.

fillers (2)

Intake

Eerst kreeg ik een snelle intake. Esther van den Burgh van het Care Team stelde mij onder andere allerlei vragen over mijn gezondheid, of ik medicijnen gebruikte en of ik al eerder cosmetische behandelingen had gehad. Dan besef ik dat ik er best veel heb gehad. Een paar keer Botox (tegen hoofdpijn), fillers voor mijn wallen en zelfs 2 chemische peelings, waarvan een behoorlijk heftige in een ziekenhuis. (onder narcose). Daarom staat ook in mijn bio dat ik best een crash test dummy ben, als ik het aangeboden krijg zeg ik niet snel nee.

Ik vind het tè leuk en tè interessant om te zien wat het allemaal voor mijn huid en uiterlijk doet. Alleen de keren dat ik Botox kreeg voor mijn hoofdpijn heb ik zelf betaald, de andere behandelingen kreeg ik gratis omdat ik een “oefen of demonstratiemodel” was of het was voor een televisieprogramma.

De eigenaresse van Essential Aesthetics kwam ook even gedag zeggen, leuk om haar ook ontmoet te hebben!

Terug naar de behandeling:

Drs. Deborah Lieuw-a-Len deed de behandeling. Een vriendelijke, rustige cosmetisch arts bij wie je je snel op je gemak voelt. Ook niet onbelangrijk.

fillers

Ik wilde graag mijn mondhoeken en mijn marionetlijnen laten aanpakken. Het lijkt alsof na mijn opname in het ziekenhuis de boel nogal ingestort is. Mijn gezicht was een tijdje ook helemaal opgeblazen door al het vocht wat ik vasthield en daarna werd er alles aan gedaan dat ik dat vocht weer kwijtraakte. Dus je huid zet uit en zakt weer in…

Wat een chagrijnige blik…

Ik zie vooral véél rimpels bij mijn mondhoeken (marionetlijnen, denk aan een buikspreekpop) en afzakkende mondhoeken waardoor ik een nogal chagrijnige, ontevreden blik krijg. Terwijl ik toch het zonnetje in huis ben hahaha! Ook mijn chronische pijn geeft volgens mij een vermoeide blik en harde trekken. Maar dat is mijn idee.

Deborah gebruikte een canule die zij eerst inbracht Dan kan zij makkelijker de naald injecteren. Op een bepaald punt zei ze dat het even pittig kon zijn en inderdaad, dat voelde ik wel. En ik vermoedde dat er een adertje geraakt was dus wederom een blauwe plek. Die had ik ook na de fillers voor mijn wallen. Rond de ogen en mond zitten heel veel bloedvaatjes, dus de kans op een blauwe plek is nu eenmaal groot.

fillers (6)

Wat heeft zij gebruikt?

Om precies te zijn 1.0 ml Prinsess® filler volume. Het hyaluronzuur van Princess® lijkt op het hyaluronzuur dat van nature in ons lichaam zit. Daarom zijn er voorafgaand aan de behandeling geen allergietesten nodig en wordt deze goed verdragen.

De behandeling duurde ongeveer een minuutje of 20.

Hoe voelt het aan?

Het voelde best gek aan. Alsof de huid daar verdoofd is en ik voelde een lichte zwelling aan de binnenkant van mijn wang. Ik kreeg een coldpack mee, dus onderweg naar huis op mijn huid gedrukt.

fillers (4)

Voor en na!

Toen ik de voor foto’s maakte vond ik dat echt heel confronterend. Tuurlijk “leuk” ik vaak mijn foto’s wat op voor mijn blog en Instagram, ook ik ben ijdel en het maakt mij ook wat vrolijker als ik er leuker/ smoother uitzie op een selfie. (Nu ben ik op een latere leeftijd aan bloggen begonnen, ik zou het niet weten als ik een jaartje of 20 geweest zou zijn)

collage voor en na fillers

Zien jullie hoe erg mijn mondhoeken naar beneden hingen? Ik heb heel bewust geen spier aangespannen om een goed beeld te geven. Op de rechter foto houd ik mijn lippen op dezelfde manier ontspannen en zie er een stuk vrolijker uit!

collage mond zijkant links fillers

Maar jongens, wat een verschil! Goed, hè! (al vind ik de rechterkant van mijn gezicht iets meer geslaagd, links op de foto)

collage fillers zijkant mond

De rimpels zijn ook een stuk minder, fantastisch! Hyaluron breekt na een tijdje vanzelf weer af en als het goed is blijft het resultaat tot zo een 12 maanden zichtbaar. Alhoewel je ook na een paar maanden het idee kan hebben dat het effect minder is. Ik vind het altijd heerlijk hoe snel je resultaat ziet, want soms kan je je een slag in de rondte smeren met veelbelovende crèmes (vaak ook niet de goedkoopste) en het resultaat wat je echt voor ogen hebt blijft uit.

Smile!

Opwaartse mondhoeken hebben ook een psychologisch voordeel. Geen idee of die leuke professor Erik Scherder dat ooit ook verteld heeft maar als je glimlachend door het leven gaat dan geef je je hersenen een seintje van “vrolijkheid” en je humeur heeft daar dus ook baat bij. Je kan ook met een potlood overdwars tussen je lippen rondlopen… 😉

De prijs van deze behandeling is rond de €375

Essential Aesthetics vind je op de Javastraat 40 in Den Haag.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
Bianca
2 jaren geleden

Wat een ontzettend mooi resultaat. Zelf zit ik er ook aan te denken om botox behandeling te nemen voor mijn kraaienpootjes. Echter zie ik dat dit resultaat mij ook wel erg trekt. Het ziet er echt heel goed uit!

Deb
3 jaren geleden

Heel mooi resultaat Babs! Goed dat je kon omzetten naar Hyaluron Fillers. Lijkt me toch wel heel erg spannend zo’n behandeling, dapper dat je het aandurfde en het resultaat mag er zijn!

Iris
3 jaren geleden

Wow super mooi resultaat! Ik zou graag iets aan mijn fronsrimpel willen laten doen maar ben ergens nog wel bang haha, ben ook nog jong dus nog eventjes bedenktijd 😉

Annette
3 jaren geleden

Wat een goed resultaat zeg, echt heel mooi geworden.

Irene
3 jaren geleden

Wauw wat een verschil! Leuk dat jij dit gewonnen hebt 🙂

bychristiana
3 jaren geleden

Wauw die knappe Babs! Ik zie ook duidelijk verschil op die voor-na foto’s. Voor mij is het natuurlijk nog niet de tijd voor dit soort behandelingen maar ik zal het zonder twijfel laten doen als het voor mij op een zeker moment wél ‘de tijd’ is.

karin
3 jaren geleden

mooi gedaan! Zo vervelend ook als je droevig kijkt, terwijl je het helemaal niet bent.

Bianca
3 jaren geleden

Het verschil is duidelijk te zien! Ik ben de laatste weken aan het rondkijken om ook zoiets te laten doen, maar stiekem durf ik niet (bang voor naalden enz)….

Loes
3 jaren geleden

Wow wat een enorm verschil zeg! Echt een heel mooi resultaat. Lijkt me wel spannend die naalden in je gezicht haha.

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Mooi geworden. Super voor jouw dat je dit gewonnen had. Maar dit is echt niets voor mij.
Dat geprik moet ik niets van hebben, dan maar rimpels.