jo-anne en ik interview
Artikelen, Bad & Douche, Beauty Kitchen, Foundation, Huidverzorging, Interviews, Make-up, Merken

Interview met Jo-Anne Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen

4 juli was Jo-Anne Chidley, flounder – I’m called the Flounder because no one is perfect and I wanted everyone to know that – en chef-kok van Beauty Kitchen, in Nederland en ik was uitgenodigd om een uur met haar over Beauty Kitchen’s Past, Present and Future te praten. Bij deze mijn verslag plus de bekendmaking van de 2 prijswinnaars van de winactie!

jo-anne en babs interview

Ik had Jo-Anne al een keer eerder bij een event ontmoet (mijn verslag hierover vind je hier), maar dit keer had ik haar een heel uur alleen voor mezelf! Yeah!!!

Ik hou van die heerlijke schotse tongval, die doet me denken aan de Britse series waar ik zoveel van hou. Nadat de koffie was besteld en de gebruikelijke Hi, How are you, Nice to see you en wat andere smalltalk vertelde ik Jo-Anne dat ik jullie – mijn lezers – gevraagd had vragen aan haar te stellen. Jo-Anne vond dat een super idee en denkt eraan dat zelf ook te gaan doen in combinatie met een beloning voor de meest interessante vraag. Dus volg haar op Facebook, Instagram, whatever, als dit je aanspreekt.

 

In de keuken

De naam Beauty Kitchen is ontstaan omdat de ingrediënten van het eerste product dat Jo-Anne zelf maakte (een scrub) gewoon in iedere keuken te vinden zijn. Jo-Anne was altijd al geïnteresseerd geweest in beauty, maar de meeste beautyproducten konden haar niet echt bekoren. Dus zelf maar aan de slag. Eerst voor zichzelf, daarna voor vrienden en familie en als de vraag blijft groeien dan wordt er een winkel geopend in Glasgow, groei je verder en zit je op een gegeven moment in Nederland interviews te geven.

jo-anne 5 minute masker

 

100% Natural en composteerbare verpakkingen

Beauty Kitchen staat voor 100% natural. Dit geldt niet alleen voor het product maar ook voor de verpakking. Zelfs de doosjes en de gebruikte inkt op de verpakking is natuurlijk. Niet slechts biologisch afbreekbaar, maar ze zijn zelfs geschikt als compost en da’s toch net een stapje verder. Jo-Anne vindt het vreemd dat sommige beautyproducten het predicaat “organic” mogen dragen terwijl niet alle ingrediënten organic zijn. Daarom gaat zij voor de volledige 100%.

Beauty Kitchen

Vraag van Romy

Jo-Anne heeft scheikunde gestudeerd en op Romy’s vraag in hoeverre Jo-Anne’s scheikundige kennis van pas komt bij haar werk bij Beauty Kitchen, antwoordde zei dat haar studie haar vooral had geleerd om vragen te blijven stellen en te blijven onderzoeken waarom iets doet wat het doet. Buiten het feit natuurlijk dat Jo-Anne door haar studie heel goed snapt hoe chemische reacties werken en hoe te beoordelen. Dat is heel handig want beautyproducten op een huid brengen natuurlijk ook een chemische reactie teweeg.

 

Vraag van Marian

Wat is het meest favoriete natuurlijke ingrediënt van Jo-Anne, vroeg Marian zich af. Onmiddellijk antwoordde Jo-Anne dat Seahorse Plankton dit is. Microalgen verzorgen niet alleen 50% van de zuurstofproductie van de aarde, daarnaast is het o.a rijk aan Omega 3 en 6 en Carotenoïden. Verder is wetenschappelijk bewezen dat zij de huid verbeteren en een natuurlijke bescherming tegen omgevingsstress bieden. Hierdoor is het een perfect huidverzorging ingrediënt.

Jo- Anne Chidley

Jo-Anne pakte direct het Seahorse Plankton 5 minute mask en smeerde het op haar handrug “Look what happens when I remove it after 5 minutes! ” Met een tissue veegde ze daarna het masker van haar hand en liet beide handen aan mij zien. En inderdaad, wij zagen direct het verschil, De hand waar het 5 minute mask op had gezeten was brighter, helderder en de redness/roodheid was verdwenen. Wat goed! The proof is in the pudding.

handen mooi door 5 minute maskIk zie echt een verschil!

Haar huisdieren

Jo-Anne praat vol enthousiasme over de producten en plannen van Beauty Kitchen, maar ze verteld ook over haar twee Alpaca’s, Ugly Chucky  en “Beautiful Chester” en ondertussen wordt haar koffie koud. Na ruim een half uur moet ik haar toch even rust gunnen en van haar nu koude cappuccino laten genieten.

koffie

Voor wie niet weet wat alpaca’s zijn, hier wat voorbeelden (deze zijn dus niet van Jo-Anne)

Interview met Jo-Anne Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen 12 beauty kitchen Interview met Jo-Anne Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen

Bron: Shutterstock

Zij hebben prachtige wimpers, en die tandjes, hihi!

alpaca groot

Bron: Shutterstock

Wat is eigenlijk het verschil tussen een nachtcrème en een nachtmasker?

Marketing! Zei Jo-Anne direct! Wat moesten wij lachen! Ja, zij is gewoon doodeerlijk, het is niet anders. Nachtcrème klinkt wat ouderwets, een nachtmasker is meer van deze tijd.

Haar nachtmasker, de Night Halo Sleep Potent Sleep Mask,  heeft 2 functies: voor de verzorging van de huid maar ook de geur zorgt ervoor dat je heel verfrissend wakker wordt and believe me, dit masker ruikt ook heerlijk fris! Love it!

sleep mask

 

Balm in je haar smeren

Jo-Anne houdt van multifunctionele producten. Het potje van de handbag beauty balm kan zo in je tas. Om je gezicht te reinigen, je lippen te verzorgen, je nagelriemen en soms smeert ze wat balm over haar haar. Ik doe dat ook wel eens, ik smeer mijn handen in met een handcrème en daarna glij ik met mijn handen over mijn haar zodat de springerige puntjes weer mooi glad vallen.

handbag beauty balm

 

 

Scoop!

Er staat veel in de planning voor Beauty Kitchen. Holland &  Barrett gaat meer aandacht aan het merk geven. Omdat de meeste mensen hun winkels het best kennen van vitaminen, voedingssupplementen etc.  en zo’n 60% van hun klanten geen skincare producten koopt, wil Holland & Barrett in meer winkels de producten van Beauty Kitchen een prominentere rol geven door de klant de mogelijkheid te geven zelf hun producten in de winkel samen te stellen. Een soort echte Beauty Kitchen in de winkel, stel ik mij zo voor. Leuk en heel spannend!

 

Make-up van Beauty Kitchen!

Verder zullen er in 2018 cosmetica producten bij komen. Color and Cosmetics! Naast de reeds bestaande BB-Cream wil Jo-Anne met een foundation, lipgloss en mascara een completere Beauty Kitchen cosmetica-lijn maken. Het spreekt voor zich dat ook voor deze lijn 100% natural geldt. Niet alleen het product, maar ook de verpakking krijgt alle aandacht. Zo denkt ze eraan om bijvoorbeeld de mascara hervulbaar te maken. Ideaal toch? Mascara op, even naar de winkel om te laten bijvullen en gaan! Geen afval en goedkoper dan een nieuwe kopen.

Zij liet mij de BB cream zien (ziet er geweldig uit, mooie glow heeft deze) en natuurlijk ga ik deze reviewen voor jullie!

lipbalm en BB cream

 

Jo-Anne is de Zeemeermin

Jullie kennen vast die vrolijke tekeningetjes van Beauty Kitchen. Welnu, alle figuurtjes zijn gebaseerd op de medewerkers van Beauty Kitchen. Welk poppetje ben jij Jo-Anne? De zeemeermin, hoe leuk!

Beauty Kitchen Minis u

Goodiebag

Good Lord! (dat riep Captain Hastings altijd- Hercule Poirot) Ik kreeg toch een enorme tas mee met prachtige producten van Beauty Kitchen!

goodiebag beauty kitchen

 

Marian en Romy, gefeliciteerd met de winnende vragen! Jullie krijgen van mij een mail, en iedereen bedankt voor alle andere vragen!

 

Jo Picture May '17[1]

Thanks Jo-Anne for a lovely afternoon!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
5 jaren geleden

Wat een mooi interview is het geworden. Wat een mooie persoonlijkheid is ze toch. Ik vind haar huisdieren zo gaaf!

Romy
5 jaren geleden

Wat een ontzettend mooi interview is het geworden! Heel mooi en inspirerend om te lezen! En echt superleuk dat je mijn vraag hebt uitgekozen 🙂

Deb
5 jaren geleden

Super gaaf dat je haar hebt mogen interviewen. Leuk om iemand te ontmoeten met zoveel passie voor haar job. Van dat soort mensen krijg ik altijd energie en raak ik door geinspireerd! Ik heb mezelf even op een strenge no-buy gezet deze maand (was ff nodig), maar volgende maand wil ik echt even gaan kijken naar dit merk en er iets van gaan proberen. Ik ben benieuwd wat ik als grote liefhebster van natuurlijke cosmetica van dit merk zal vinden. Mocht jij nog aanraders hebben let me know!

Annette
5 jaren geleden

Wat een leuk interview Babs en wat tof dat je haar helemaal voor jezelf had 😉

chucky1012
5 jaren geleden

Zo leuk dat je haar geinterviewd had.

chucky1012
5 jaren geleden

Zo leuk dat je haar geinterviewd had.