KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 9 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries
Artikelen, Boekentips, Films en series, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Hallo KeeKers! Een beetje een rare week. Ik ben wisselend actief, de ene dag heb ik gewoon helemaal nergens zin in (maar doe dan wel wat ik moet doen) en de andere dag jump ik door het huis van de energie. Nu helpt het niet mee dat ik soms 4 keer ‘s nachts wakker word van een nachtmerrie. Echt vreselijk, hoe komt dat? Verder ben ik serieus boeken aan het verslinden, zoals Happy Life en heel spannende thrillers. Misschien droom ik daarom zo raar… Te enge boeken?

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 11 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Stock Photo from sarsmis/ Shutterstock

Nachtmerries

Ik droom de laatste tijd de meest nare dingen en sommige dromen kan ik herleiden naar films, series, nieuwsberichten of wat er op die dag gebeurd is. Maar dat ik droom dat er tig F16’s overvliegen of dat er raket naar beneden komt…Geen idee. De meest enge droom was dat Marie aangevallen werd door de (dikke) kat die nog wel eens hier naar binnen sluipt om hun eten te verorberen. Het beestje vind ik net zo lief als alle andere dieren maar hij blaast wel naar mijn katten en dan grijp ik in. Door alleen al op te staan (vaak uit bed, want natuurlijk gebeurt dat ‘s nachts) vliegt ie weer naar buiten.

Ik droomde dat die kat Marie op leven en dood aanviel, heel eng. Hij beet Marie in haar rug en zij keek met grote angstogen naar mij. Ik vloog op die kat af en vervolgens hing ik half uit mijn bed… Ik twijfelde toen ik wakker was of dat nu in die droom gebeurde of dat ik fysiek echt half uit mijn bed hing…pffff… Gelukkig zijn het maar dromen.

Leesvoer

Ik heb weer een stapel boeken gehaald bij de bibliotheek, heerlijk! Ik heb 2 boeken in anderhalve week verslonden. De Campus en Casa Familia van Nathalie Pagie, een Nederlands thrillertalent.

Happy Life & Fuck Beauty

Deze 2 totaal tegengestelde boeken zag ik liggen dus direct meegenomen. Ik ben al begonnen aan Happy Life en wat is dat een leuk boek! Mascha schrijft natuurlijk lekker leesbare teksten maar ook leuk om te lezen hoe zij opgroeide, begon met bloggen en de vele tips die zij geeft. Zeker voor de jonge meisjes die een blog willen beginnen is het een aanrader. Niet zozeer vanwege alle blogtips, maar zij adviseert ook iedereen dat school en werkervaring opdoen zeker zo belangrijk is en een steady basis legt voor de rest van je leven. Oprecht en openhartig, ook een aanrader als je geen 20 meer bent 😉

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 13 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Eigenlijk zijn wij allemaal zoekende naar een Happy Life, maar wanneer voel je je echt gelukkig? Leggen we de lat soms niet te hoog in onze quest naar happiness? Vaak zijn we teveel bezig met piekeren, met denken over de fouten die wij in het verleden gemaakt hebben en het is zoveel beter om “in the present” te zijn. Denk aan mindfulness. Denk aan meer dankbaarheid. Tip: Schrijf iedere dag 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent. En je zal vast merken dat er genoeg mooie dingen in je leven gebeuren die je eigenlijk heel gelukkig maken!

Serie- The Alienist

In 1896 in New York schakelt de politiecommissaris Theodore Roosevelt de briljante psychiater (een “Alienist”) Laszlo Kreizler in om een ritualistische moordenaar te vinden die achter dakloze jonge jongens aanzit. Zij werken op straat of in clubs, zijn verkleed als meisjes en daar schijnt nogal veel clientele op af te komen. En zij worden op een gruwelijke wijze omgebracht….


Een heel spannende serie, maar ook mooi in beeld gebracht. De psychiater wordt bijgestaan door zijn (jeugd)vriend John Moore en Sarah Howard die als secretaresse bij de politie werkt. De eerste vrouw die een baan bij de politie heeft en wil dolgraag detective worden . Stoer natuurlijk gezien de tijd waarin het zich afspeelt en veel collega’s zien haar niet voor vol aan. Ze is heel slim en red zich prima in de “mannen wereld”. Alle drie de personages hebben wel iets bijzonders (meegemaakt). Samen maken zij jacht op de moordenaar en dat blijkt nog een hele zoektocht en puzzel te zijn… Ik kan niet meer verklappen, maar de film heeft iets donker en duisters, ik hou daar wel van!

Marie & Toulouse

Als ze elkaar achterna zitten…

Marie heeft haar positie ingenomen…

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 15 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

En kan heel grappig kijken 😉

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 17 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Toulouse zijn meest intelligente blik!

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 19 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

En nog wat mooie foto’s van deze zwarte kater…

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 21 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Wat hou ik van ze!

KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries 23 happy life KeeK op de WeeK 10- Fuck Beauty, a Happy Life & Nachtmerries

Dat was het weer voor deze week, tot de volgende KeeK!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
2 jaren geleden

Prachtige foto’s van de poezen weer. En weet je wat zo gek is? Hoe spannender de serie die ik kijk (en nog belangrijker, hoe enger de boeken) hoe beter ik slaap. Heel raar. Voor jou hoop ik natuurlijk wel dat de vervelende dromen ophouden.

bychristiana
2 jaren geleden

Wat naar dat je zulke dromen hebt. Afschuwelijk is dat, niet alleen de droom zelf en het moment als je wakker wordt, het werkt ook best slopend als je hierdoor slecht slaapt:-( Ik heb ook periodes gehad dat ik er last van had. Bij mij gaat het gelukkig altijd vanzelf over, hopelijk is dat bij jou ook het geval.Tof dat jij The Alienist hebt gekeken. Wij hebben het ook gezien. Heel erg goed geacteerd en wat een bijzondere sfeer in deze serie. Het is denk ik wel een stijltje waar je van moet houden, maar ik was echt onder de… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

wat naar dat je last hebt van zulke nachtmerries. dat boek van fuck beauty lijkt me interessant

Deb
Deb
2 jaren geleden

Wat vervelend dat je zulke heftige en best nare dromen hebt. Vraag me af of je dan wel uitgerust wakker wordt als je best stressvolle dromen hebt. Zelf gelukkig geen last van. Ik onthoud zelden of nooit mijn dromen. Die serie lijkt me trouwens erg goed. Ik lees ook graag thrillers, momenteel De jongen in de sneeuw vanSamuel Bjørk. Had ik je volgens mij al verteld. Tess Gerritsen schrijft ook hele goede thrillers, was voor mij een hele fijne ontdekking deze schrijftster. Had nog nooit eerder van haar gehoord.

Irene
2 jaren geleden

Dat je last hebt van nachtmerries kan ook komen door de energie en de stand van de planeten momenteel. Ik ben soms ook vreselijk aan het dromen. Vanacht zwom ik tussen hele grote palingen bijv. Dromen over katten gaan vaak over een stukje geluk. Dus het zou zomaar kunnen dat jij bang bent om een stukje geluk in je leven toe te laten. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je je eigen geluk moet verantwoorden aan andere mensen. Wat een leuke foto’s trouwens van de katten! Heb een fijne week! 😉

Mariska
2 jaren geleden

Ah wat een leuke foto’s van Marie & Toulouse!

Annette
2 jaren geleden

Ik heb ook een tijdje last van nachtmerries gehad maar dan meer soort geestverschijningen dus dan werd ik met een schreeuw wakker omdat ik dacht dat er iemand aan het voeteneinde van het bed stond, heel gek. Gelukkig nu al een tijd geen last meer van. Van boeken heb ik het gelukkig nooit.

chucky1012
2 jaren geleden

Hoop dat je niet meer zo naar gaat dromen….
Ahh zulke schattige foto’s van de huisdieren…

Xoxo