Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen 9 otentic Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen
Artikelen, Parfum

Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen

Vanaf 16 maart a.s. kun je de Otentic geuren ontdekken in de nieuwe Otentic winkel in Amstelveen. Unwind and take of your coat!

Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen 11 otentic Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen

Op 16 maart 2019 opent de nieuwe Otentic winkel in Stadshart Amstelveen. Het interieur van deze winkel staat voor ingetogen luxe en het is makkelijk voor de consument te navigeren door alle parfumstijlen om zo tot de juiste keuze te komen. Tijd, aandacht en persoonlijke service staan in dit winkelconcept voorop. Otentic Perfumes gelooft erin dat ieder mens uniek is en dat daar een persoonlijk gekozen parfum bij hoort maar houdt tegelijkertijd de prijzen voor iedereen toegankelijk.

Otentic concept

De wereld wordt overspoeld door nieuwe geuren. Met indrukwekkende mediacampagnes, celebrities als ambassadeurs en prachtige flacons proberen merken de consument te verleiden. Alleen waar het daadwerkelijk om gaat daar wordt steeds minder aandacht aan besteed: de inhoud, hoe verschillende ingrediënten samen een harmonische geurcompositie vormen en wat de persoonlijke voorkeur is van de consument zelf als het om het uitkiezen van een nieuw parfum gaat.

Otentic Perfumes biedt de consument de mogelijkheid om zelf een parfum te kiezen. Otentic Perfumes laat je op een andere, meer persoonlijke manier kennismaken met de wereld van geuren. Bij het betreden van de winkels wordt dat duidelijk. Smaakvol ingericht en met een vernieuwde presentatie van de parfums, waardoor je je direct kunt concentreren opdat gene waarnaar je op zoek bent: een parfum dat speciaal voor jou lijkt te zijn gemaakt.

De verfijnde, kwalitatief hoogstaande composities zijn niet ingedeeld op ‘dromen’ en ‘verhalen’, maar op acht populaire geurstijlen bekend uit de klassieke parfumerie, die ieder weer onderverdeeld zijn in acht geuren. Ook belangrijk: Otentic gelooft niet in het door de commercie gemaakte onderscheid tussen mannen- en vrouwengeuren. Bloemen zijn niet typisch vrouwelijk, hout is niet typisch mannelijk. Wat telt is wat jij als individu aangenaam vindt, wat telt is een geur vinden waarmee je gevoel een klik heeft en een vanzelfsprekende verbinding maakt.

Hoe ontdek je je favoriete geuren?

Op een eenvoudige én innovatieve wijze leg je een ontdekkingsreis af in de wereld van geuren. Bij binnenkomst maak je kennis met de 8 geurstijlen en de wijze van ruiken door middel van een interactief scherm. Op deze manier kom je er snel achter welke geurstijlen jouw voorkeur hebben, soms met verrassende uitkomsten tot gevolg.

Moeilijk is het in ieder geval niet, want iedere geurstijl heeft zijn eigen ‘parfummeubel’ met daarin acht geuren – elk gepresenteerd in hun meeste pure vorm in een speciaal voor Otentic ontwikkeld parfumglaasje, die wat gelaagdheid en intensiteit oplopen op een schaal van 1 (meer toegankelijk) tot 8 (meer uitgesproken).

Doe je het liever onder begeleiding van een kenner? Onze parfumadviseurs staan voor je klaar. Met hun expertise introduceren ze je graag in de fascinerende wereld van geuren, om samen te ontdekken waarom bepaalde parfums je juist aanspreken en welke geurstijl het beste bij je persoonlijkheid past. De winkelformule is zo ontworpen dat je snel en eenvoudig de geurreis kunt doorlopen om tot je favoriete parfum te komen. Mocht je meer tijd hebben dan kun je onder het genot van een drankje of een kop koffie, plaatsnemen aan de parfumbar en op interactieve wijze jouw favoriete geur ontdekken.

8 geurstijlen 

  • Aguamondo: oceaanfris, zuurstofrijk
  • Lemonia: fris met citrus nuances
  • Grasslands: aards, groen
  • Arborath: houtachtig, rokerig
  • Fyori: bloemig, zacht
  • Elegantia: poederig, verfijnd
  • Sensuali: oriëntaals, mysterieus
  • Sedux: zoet, fruitig

Geproduceerd in Frankrijk, gecreëerd in Grasse

Van ingetogen tot robuust, van uitgesproken tot subtiel. Alle 73 composities zijn gemaakt door één parfumeur en bevatten het hele spectrum van parfumstijlen. Zijn naam: Jean Denis Saisse, afkomstig uit de geboorteplaats van het moderne parfum – Grasse.

Pure 

Ga je liever voor eenvoud, voel je je het prettigst met pure en ongekunstelde composities die slechts één populair ingrediënt in al zijn charme presenteren? Kies dan voor Pure. Acht volwaardige en harmonische composities, die je respectievelijk de charme van lavendel, neroli, sandelhout, patchouli, roos, amber, witte musk en lelietje-van-dalen in hun volle puurheid laten ondergaan.

Anno 1785 

Jean Denis Saisse komt uit een familie waar de liefde voor en kennis van parfums van generatie op generatie is doorgegeven en die teruggaat tot de 18de eeuw. De ster in het universum van Otentic heet dan ook Anno 1785. Het jaartal verwijst naar het jaar waarin de verre voorvader van Jean Denis Saisse zijn bedrijf, teler van kostbare grondstoffen voor de parfumindustrie zoals lavendel en jasmijn, oprichtte.

Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen 31 otentic Otentic Perfumes opent een nieuwe winkel in stadshart Amstelveen

Speciale promotie tijdens het openingsweekend 

Tijdens het openingsweekend op zaterdag 16 maart en op zondag 17 maart ontvangen de eerste 100 bezoekers van de Otentic winkel een gratis tasverstuiver cadeau ter waarde van € 24 bij inlevering van een voucher. In dat zelfde weekend wordt er zowel op zaterdag als op zondag uit de ingeleverde vouchers een winnaar gekozen voor een gratis perfume explore session voor 4 personen ter waarde van € 400.

Ben jij bekend met Otentic? Elegantia ( poederig, verfijnd) en Sensuali  (oriëntaals, mysterieus) lijken mij heel erg lekker ruiken!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 jaren geleden

Ziet er interessant uit! Amstelveen is niet heel ver uit de buurt, misschien weer eens leuk om heen te gaan en Otentic langs te gaan..

Annette
2 jaren geleden

Leuk ik ga zeker even langs volgende keer dat ik in Amstelveen ben, heel nieuwsgierig.

Tessa
2 jaren geleden

wat een geweldige concept is dit

Rory
2 jaren geleden

Wow, dat ziet er goed uit. Ik ken dit merk nog niet. De geuren Sensuali en Sedux spreken mij in eerste instantie het meest aan. Onze weekenden zijn helaas zeer gevuld, dus ik kan er niet naartoe.

bychristiana
2 jaren geleden

Wat ziet deze winkel er tof uit zeg. Ik bracht een tijd geleden een bezoek aan de winkel in Amsterdam, die is wat ‘strakker’. deze is een stuk kleurrijker, dus ze zijn blijkbaar een beetje uit hun comfort zone gegaan;-)

chucky1012
chucky1012
2 jaren geleden

Wat veen prachtige flacons!
Ik ken dit merk niet.
Jammer dat het zo ver weg is….

Xoxo