utsukusy-sarcodes-cream-en-serum
Artikelen, Anti- aging, Huidverzorging, Merken, Reviews, Utsukusy

Utsukusy- Sarcodes Couperose home care kit

Sarcodes Couperose home care kit is de speciale lijn voor de gevoelige huid, de gemengde huid en voor de huid met couperose.. Ik heb al diverse verzorgingsproducten van Utsukusy getest en ik vond ze stuk voor stuk de moeite waard. Fijne reinigingsproducten, een super goede anti-aging lijn… bevalt deze lijn mij net zo goed?

 

Sarcodes Couperose home care kit

Toen ik deze producten ontving kreeg ik zo een golddigger gevoel. Een goudkleurige bol, dat beloofd weer wat. Ik vind dat alle skincare producten van Utsukusy prachtig zijn qua vormgeving.

Sarcodes Couperose Serum

Sarcodes couperosis serum bevat een homeopatische hoeveelheid schorpioenen gif voor een diep hydraterend en verstevigend effect. Het gif is overigens op een diervriendelijk verkregen.

 

Sarcodes Couperose home care kit

Ik hou van serums en dit serum werkt ook het best als je het samen met de crème gebruikt. Het serum is kleurloos, geurloos en perfect qua substantie (niet te waterig, maar ook niet te dik) en trekt als een malle in mijn huid. Geen plakkerig gevoel, helemaal fijn!

Mijn huid ziet er na het opbrengen gehydrateerd uit, met een gezonde glans. De dofheid en het vale is direct verdwenen.

Geschikt voor de huid met rosacea, couperose, de gevoelige huid, vochtarme. futloze en slapper wordende huid en  een huid met psoriasis.

 

Ingrediënten

AQUA (WATER), ALCOHOL DENAT.,PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE, HYDROLYZED COLLAGEN, AMINOBUTYRIC ACID, ALLANTOIN, SODIUM, HONDROITIN SULFATE, DISODIUM EDTA, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, PEG­40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CERATONIA SILIQUA GUM (CAROB BEAN GUM), HYDROXYETHYLCELLULOSE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2 ­ HEXANEDIOL, TROPOLONE, PARFUM (FRAGRANCE), BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, GERANIOL, CITRONELLOL.

 

Sarcodes Cream

Daar is ie dan, de gouden bol! Deze zou je eigenlijk op een fontein moeten plaatsen, lamp erop en dan kijken naar die draaiende, glimmende bol… Het is dat ik technisch niet handig ben, anders zou ik het eigenlijk moeten maken. Ik krijg er zo een sprookjes-Efteling gevoel bij.

 

Sarcodes Couperose cream

 

Sarcodes Couperosis Cream voor de gevoelige huid.

  • Bevat klaver (stimuleert de bloed circulatie),
  • groene thee (ontstekingsremmend) en
  • druivenpit olie (anti-oxidant werking).

Diepe hydratatie en beschermend effect. Is effectief tegen couperose. Verbetert de gezondheid van de huid, werkt ontstekingsremmend, is verzachtend en laat roodheid afnemen.

Ik heb geen gevoelige huid, vind ik, maar sinds een jaartje ongeveer wel last van rode vlekjes. Vooral bij mij haarlijn. Ik weet het, een gekke plek. Couperose, daar heb ik gelukkig geen last van.

Dus ik was benieuwd of mijn huid daar wat van zou opknappen. Ik denk dat die rode plekken bij mij van iets anders komen en niet door invloeden van buitenaf of stoffen in cosmetica; de rode vlekken zitten er dus nog.

In de structuur en algehele uitstraling van mijn huid zie ik wel een verschil. Mijn huid ziet er gezonder uit, een klein kind zou het kunnen omschrijven dat mijn huid er “vrolijker”uit ziet. Het vermoeide en grauwe laagje lijkt eraf gesleten te zijn.

Ingrediënten: 

AQUA, C12-20 ACID PEG-8 ESTER, DECYLOLEATE, GLYCERYL STEARATHE, HELIANTHUS ANNUUS, PROPYLENE GLYCOL, CUPRYLIC, ALOE BARBADENIS,GEL, VIVITH VIFLORA, CAVIAR EXTRACT, BUTHYROAPRMUM PRKIL, ALLANTION, ZINC ACETATE, POTASSIUM CHLORIDE, MANGANESE CHLORIDE, MAGNESIUM CHLORIDE, FARRIC CHLORIDE, CUPRIC SULFATE, CALCIUM CHLORIDE, UBIQUINONE, CERA ALBA, CARBOMER, TRIATHANOLAMINA, CETYL PHOSPHATE, DIMETHICONE, BHT, IMIDAZOLIDINYL UREA, TRPOLONE, CAPRYTYL GLYCOL, 1,2-HEXANADIOL, PARFUM (FRAGANCE)

 

Japanese micellair water

Make-up of geen make-up gedragen, je moet je huid altijd schoonmaken. Liefst ’s morgens en ’s avonds. Utsukusy heeft daar een heerlijk Japans micellair water voor. Vuil en onzuiverheden worden als een magneet aan je watje getrokken zodat je met een schoon en fris gezicht verder kan met je huidverzorgingsroutine. Of je nu een serum, crème of masker opbrengt.

utsukusu-serum-en-micellair-water

De lotion (=micellair water in dit geval) zit in een plastic fles met verstuiver. De laatste tijd ben ik helemaal dol op flessen die een zachte nevel op mijn huid verstuiven.

Ik ben een beetje een reinigingsfreak. Je moet voor de grap eens  begin van de avond al je make-up van je gezicht afhalen en dan halverwege/eind van de avond nogmaals een watje met micellair water over je gezicht halen. Bij mij kom er nog steeds vuil uit mijn poriën. Dat is niet omdat dit watertje niet goed werkt, maar omdat je huid van binnenuit (zweten) en van buitenaf (omgevingsfactoren) in no time weer vuil wordt.

japans-micellair-water

Ingrediënten:

Aloe barbadensis leaf juice, Watermelon fruit extract, Rosehip fruit extract, Wheat germ extract, Green tea leaf extract, Ginko biloba leaf extract, Glycolic acid, Sodium lactate, Hyaluronic acid, Panthenol, Tocopherol, vitaminE, Allantoin, Lavender essential oil

 

De geur is heerlijk, als je van lavendel houdt!

japanese-micellair-water

 

Kort samengevat:

De Sarcodes Couperose home care kit is een goede keuze voor mensen die het totale huidbeeld aan willen pakken. Ik denk dat deze lijn inderdaad heel fijn is voor mensen met een gevoelige huid. Ik ruik ook geen parfum, het serum en de crème ruiken naar echte salonproducten. Als je in een goede schoonheidssalon bent geweest begrijp je vast wel wat ik bedoel.

Deze set kost €99, 50 (producten zijn ook apart te  bestellen)

De crèmes zijn vrij van parabenen, hypoallergeen, dermatologisch getest en dierproefvrij. Utsukusy is een vegetarisch cosmetica merk.

Meer reviews over Utsukusy:

Sho (oog) make-up remover

Sirtuina’s Home Care Pack

Oranjebloesem Hydrolaat

Utsukusy Wakai Home Care Kit

Miracle Instant Tensor Flash

Eye Lash Mask

Bijin Facial Cleanser Cream

Verslag van mijn bezoek aan Utsukusy!

P.S  Toen ik deze review schreef had ik een andere lijn van Utsukusy in mijn achterhoofd, wat natuurlijk “een beetje dom is” (zou Maxima zeggen). Ik schreef dat ik mijn pigmentvlekken niet zag afnemen. Nee, natuurlijk niet Babs, de Sarcodes lijn is niet bedoeld voor pigmentvlekken… dus op zich was dat een goede conclusie. 😉

Ik heb het aangepast, excuses voor de verwarring!

Meer informatie over deze producten vind je op de website van Utsukusy-schoonheid en als je ontspannen en mooi de feestdagen in wil gaan, dan kan ik je een massage bij Utsukusy in Scheveningen van harte aanraden!
Utsukusy- Sarcodes Couperose home care kit 14 Utsukusy Utsukusy- Sarcodes Couperose home care kit

Bedankt voor het lezen en altijd leuk als je een reactie achterlaat!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Claudia
5 jaren geleden

Door jou ben ik ook fan geworden van Utsukusy. Ik heb een tijd geleden ook de Sarcodes creme getest in combi met een hydrolaat. Mijn huid is er ook zichtbaar van opgeknapt. Eindelijk na maanden wachten ben ik vorige week ook naar de salon geweest en heb weer een paar prachtige producten meegekregen om te testen. Ik kan niet anders zeggen dat Utsukusy voor mij de ontdekking is van 2016!

Gonny
Gonny
5 jaren geleden

Wat een chique luxe verpakking. Het oog wil ook wat.
Mijn huid is nog steeds blij met de heerlijk zachte Utsukusy Bishoujo. En… Staat Supermooi in de badkamer

Anna Gerrie
5 jaren geleden

Wat een mooie set! Ik geloof gelijk dat deze producten je huid zullen opknappen:)

hillybillybeauty
5 jaren geleden

Mooie review Babs! En de salongeur herken ik meteen 🙂

Annette
5 jaren geleden

De verpakking is prachtig en de crème en serum lijken me heerlijk. Lavendel geur ben ik niet gek op.

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

Wat een mooie luxe producten zeg! Klinkt zeer goed. Ik heb zelf een gevoelige huid, dus ik ben hier wel benieuwd naar. Vooral het serum en de cream lijken me super.

Liefs!

Jolanda
5 jaren geleden

Wat een mooie set zeg, prachtig!!

chucky1012
5 jaren geleden

Wat ziet dit er luxe uit!
Fijn dat het dierproefvrij is…..
Goed artikel met duidelijke foto’s.